Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Havermout koekjes

Koekjes bakken vond ik al geweldig toen ik een klein kind was. Alleen dat ging nooit verder dan simpel zandkoekjes deeg en met vormpjes spelen. En het resultaat was altijd keiharde koekjes, waar je bijna je kiezen op zou breken. Maar dat maakt niet uit, want ik vond het geweldig. Maar nu ik wat ouder ben is het toch wel een uitdaging om lekkere koekjes te maken. Dit keer vond ik het tijd voor havermout koekjes!
Boodschappenlijstje:
– 30 gram zelfrijzend bakmeel
– 50 gram havermout
– 45 gram margarine
– 65 gram (basterd)suiker
– 1 theelepel vanille suiker
– 1/3 ei
En nu komen we bij het leuke werk, de koekjes maken!
.

1. Verwarm de over voor op 160 °C.
2. Vet het bakblik in of gebruik bakpapier.
3. Maak het deeg door alles goed door elkaar heen te kneden.
4. Van het deeg maak je nu allemaal kleine balletjes.
5. Maak deze een beetje plat door middel van een vork.
6. Leg ze goed los van elkaar omdat de koekjes in de oven groter worden.
7. Bak de havermout koekjes 15 minuten gaar.
8. Laat de koekjes goed afkoelen, doe dit bijvoorbeeld op een rooster.

En klaar zijn de koekjes. Heerlijk knapperig met een lekkere subtiele smaak van havermout en nog een klein beetje gezond ook. Leuke variatie op dit recept is om de helft in de chocolade te dippen. Ook zeker een aanrader!
.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

  1. Oh deze had ik ook al een keer gelezen op theteenagefoodies (ook van jou toch?), lijkt me lekker en niet eens zo ongezond ofzo! (dus kom maar op met die chocoladedip, haha)

  2. Oh, lekker! Zaterdag en zondag zijn voor mij echt bakdag. Ik heb net met mijn zusje chocoladeletters versierd (oké, dat is niet echt bakken) en ook en plaat pizza gemaakt. Die nu in de oven zit. Deze havermout koekjes lijken mij echt heerlijk, in chocola dippen is ook een leuke tip!

  3. Oh jum, die zien er heerlijk uit! Als ik straks met mijn vriend ga samenwonen en de beschikking heb over een eigen keuken hoop ik ook zeker regelmatig te gaan bakken, doe het nu veel te weinig (ehh, eigenlijk nooit…)!

  4. Oh nommienommienommienomm, die zien er echt lekker uit! Vooral als net uit de oven komen lijkt hij me echt heerlijk, ook nog lekker warm – en die geur haha. Die chocoladevariant klinkt goed, haha, leuk receptje! En props voor je foto’s, zijn mooi. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *