Door Annemieke – Een Grieks restaurant bij je in huis halen?! Dat gaat heel makkelijk met deze gyrosschotel, het is wel eventjes een klein werkje maar het is zo lekker! Heerlijk voor in het weekend en ook heel erg geschikt voor als er mensen mee komen eten. Wij eten dit weleens op zaterdag, zo lekker! Ook maak ik er zelf flatbread bij. Flatbread is een soort van Griekse pita, zoals je die ook in Griekenland krijgt.
Dit heb je nodig:
- 400 gram kip(dij)filet
- 1,5 eetlepels gyroskruiden (zelfgemaakt of kant en klaar)
- 500 gram ovenfriet
- stukje komkommer
- stuk witte kaas (of feta)
- tomaten
- 1 rode ui
- 1 tl oregano
- 2 tl dille
- tzaziki (zelfgemaakt of kant en klaar)
Voor het flatbread:
- 220 gram Griekse yoghurt
- 250 gram zelfrijzendbakmeel
- olijfolie
- zout
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frietjes over een bakblik en bak deze ondertussen in 20 minuten krokant in de oven.
- Ondertussen snijd je de kip en kruid je deze met de kruiden. Verhit wat olie in de pan en bak de gyros gaar.
- Maak de salade. Snijd de komkommer met de tomaten, witte kaas en rode ui in kleie stukjes. Doe dit in een bakje. Giet er 1 el olijfolie overheen, de oregano, dille en eventueel wat zout en peper. Roer dit goed door en klaar is je salade.
- Maak dan de broodjes. En dat is heel makkelijk. Doe de Griekse yoghurt in een kom met het zelfrijzendbakmeel, zout (voeg eventueel nog oregano toe). Kneed tot een geheel. Maak er dan 4 bolletjes van en rol dit uit tot het ongeveer 1 cm dik is.
- Zet en (grill)pan op het vuur, laat deze goed heet worden.
- Besmeer het deeg met olijfolie en bak de broodjes in de pan goudbruin aan beide kanten. Dan heb je echte Griekse pita’s.
- Schep alles op een bord en serveer met tzaziki. Heeeeeel erg lekker, echt het proberen waard.
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’