Recept: Groentesoep met mie en taugé

Recept: Groentesoep met mie en taugé

Ik ben gek op soep, vooral in het weekend. Lekker met een stukje vlees en een broodje erbij. Het is dan ook heel erg leuk om te variëren en te experimenteren met soep. Dit keer een heerlijke groentesoep met niet de standaard ingrediënten, maar wel ontzettend lekker. Kijk je mee naar het recept?

Recept: Groentesoep met mie en taugé
Recept: Groentesoep met mie en taugé

Groentesoep met mie en tauge

Wil je een lekkere groentesoep maken, maar toch net even iets anders? Maak dan deze groentesoep met mie en tauge. Super simpel, maar erg lekker.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 18 min
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

 • 2 liter water
 • 4 groente bouillon blokjes
 • halve broccoli
 • 1 rode paprika
 • 150 gram taugé
 • halve prei
 • 125 gram noodles

Instructies
 

 • Breng 2 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
 • Was en snijd ondertussen de groente in gewenste grootte. De paprika snij ik in blokjes, de prei in ringen, de broccoli in hele kleine roosjes en de taugé laat ik gewoon zoals die is. Zelf vind ik het altijd wel lekker als het niet te grof gesneden is.
 • Doe vervolgens de groente in de pan en voeg de ongekookte noodles toe. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes doorkoken en klaar is je soep. Makkelijker kan ik het bijna niet maken!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Recept: Groentesoep met mie en taugé

Ik vind het een hele lekkere en leuke variant op mijn klassieke groentesoep die ik van mijn moeder heb leren maken, dat is echt de lekkerste groentesoep ever. Serveer het met een stokbroodje of lekkere salade en je maaltijd is helemaal compleet!

Wist je trouwens dat je soep heel gemakkelijk kunt invriezen? Heb je teveel gemaakt en vind je het zonde om weg te gooien. Doe de soep dan in een bewaarbakje en stop het in de vriezer. Je kunt de soep daarna weer ontdooien en opwarmen. Ideaal voor door de weeks wanneer je niet zoveel zin of tijd hebt om te koken.

Ik zou zeggen eet smakelijk! Maar ik ben stiekem ook wel benieuwd welke soep jullie het lekkerst vinden om te eten/maken. Misschien hebben jullie nog inspiratie voor mij!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Heidi
  9 januari 2021 at 09:26

  • Lijk me heerlijke soep te zijn.

 • Reply
  Milou
  18 januari 2021 at 15:49

  Hmm, ziet er lekker uit! En ook nog eens heel erg makkelijk! paprika doe ik eigenlijk ook nooit door mn soep, wel een goed idee!

 • Reply
  Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui | byAranka.nl
  17 januari 2023 at 20:33

  […] met een stukje brood en een borrelhapje erbij. Ideaal zo voor het weekend. Ik vind een simpele groentesoep of kippensoep altijd heerlijk, maar deze mosterdsoep met spekjes is ook wel echt een grote […]

 • Laat een reactie achter