Recept: Groentesoep met mie en taugé

Recept: Groentesoep met mie en taugé

Ik ben gek op soep, vooral in het weekend. Lekker met een stukje vlees en een broodje erbij. Het is dan ook heel erg leuk om te variëren en te experimenteren met soep. Dit keer een heerlijke groentesoep met niet de standaard ingrediënten, maar wel ontzettend lekker. Kijk je mee naar het recept?

Wat heb je nodig?

 • 2 liter water
 • 4 groente bouillon blokjes
 • halve broccoli
 • 1 rode paprika
 • 150 gr taugé
 • halve prei
 • 125 gram noodles

Mocht je er nog groente aan willen toevoegen zijn stukjes kip erg lekker. Deze variant is zonder vlees.

Recept: Groentesoep met mie en taugé

Hoe maak je het?

Breng 2 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Was en snijd ondertussen de groente in gewenste grootte. De paprika snij ik in blokjes, de prei in ringen, de broccoli in hele kleine roosjes en de taugé laat ik gewoon zoals die is. Zelf vind ik het altijd wel lekker als het niet te grof gesneden is.

Doe vervolgens de groente in de pan en voeg de ongekookte noodles toe. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes doorkoken en klaar is je soep. Makkelijker kan ik het bijna niet maken!

Recept: Groentesoep met mie en taugé

Ik vind het een hele lekkere en leuke variant op mijn klassieke groentesoep die ik van mijn moeder heb leren maken, dat is echt de lekkerste groentesoep ever. Serveer het met een stokbroodje of lekkere salade en je maaltijd is helemaal compleet!

Wist je trouwens dat je soep heel gemakkelijk kunt invriezen? Heb je teveel gemaakt en vind je het zonde om weg te gooien. Doe de soep dan in een bewaarbakje en stop het in de vriezer. Je kunt de soep daarna weer ontdooien en opwarmen. Ideaal voor door de weeks wanneer je niet zoveel zin of tijd hebt om te koken.

Ik zou zeggen eet smakelijk! Maar ik ben stiekem ook wel benieuwd welke soep jullie het lekkerst vinden om te eten/maken. Misschien hebben jullie nog inspiratie voor mij!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Heidi
  9 januari 2021 at 09:26

  • Lijk me heerlijke soep te zijn.

 • Reply
  Milou
  18 januari 2021 at 15:49

  Hmm, ziet er lekker uit! En ook nog eens heel erg makkelijk! paprika doe ik eigenlijk ook nooit door mn soep, wel een goed idee!

 • Laat een reactie achter