Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Groente Paella

Recept: Groente Paella

Door Annemieke – Paella ken ik nog van vroeger als wij op vakantie in Spanje waren. Ik weet nog dat er dan reclame borden buiten de restaurants stonden, waarop je een bord met rijst en heel veel zeedieren zag staan (het puntje waarbij ik dan ook volledig afhaak). Tegenwoordig wordt vegetarisch eten steeds normaler en zie je ook steeds vaker groente paella. Ik maakte deze groente paella dus zonder vlees of vis, maar je kan dat natuurlijk wel toevoegen!

Dit heb je nodig:

 • 1 grote ui
 • 1 paprika (kleur naar keuze)
 • 2 tenen knoflook
 • 100 gram champignons
 • 2 laurierblaadjes
 • 150 gram doperwtjes
 • 200 gram risotto rijst
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 bouillonblokje + 100 ml water
 • 10 zwarte olijven
 • 1 groot glas witte of rode wijn
 • sap van een halve citroen
 • 1/2 tl gerookte paprika poeder
 • 1 tl kurkuma
 • 2 tl gedroogde oregano.

Tip: wel met kip/hamblokjes of vis? Voeg dat dan gewoon toe.

Recept: Groente Paella

Zo doe je het:

 1. Snijd de paprika, ui, champignons en knoflook in kleine stukjes.
 2. Verhit olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook aan, doe de paprika en champignons er dan bij.
 3. Doe de paprikapoeder, oregano, kurkuma bij de groenten. Roer goed door.
 4. Doe de risotto rijst erbij, roer goed door en blus af met een glas rode wijn. Voeg dan de tomatenblokjes en ook de laurierblaadjes toe.
 5. Doe dan ook de bouillon erbij en laat de rijst zo gaar koken. Je doet alle bouillon er in 1 keer bij en blijft goed roeren. dit duurt ongeveer 15 minuten. Als het te droog is doe je er meer bouillon bij.
 6. Voeg als de paella ongeveer 8 minuten kookt de doperwtjes toe.
 7. De groente paella is klaar als de rijst gaar is en het een smeuïg geheel is geworden. Voeg eventueel nog olijven toe en sap van een halve citroen.
 8. Klaar is de groente paella.

Recept: Groente Paella

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Lijkt mij heerlijk! Zelf vind ik de vis ook niet echt een toevoeging waar ik zo gek op ben; ik lust het wel, maar zou het zelf nooit erdoor heen doen. Zonder wil ik wel eens gaan proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *