Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Ik heb nog nooit eerder gnocchi gegeten en besloot eens gek te doen toen ik het tegen kwam in de winkel. Eenmaal thuis keek ik op Pinterest wat voor een recepten er waren en ik besloot een eigen mix te maken. Een ovenschotel met kip, pesto en mozzarella on top! Benieuwd naar dit overheerlijke recept? Kijk dan verder?

Wat heb je nodig?

  • 200 gram gnocchi
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram champignons
  • 1 ui
  • 100 gram (verse) pesto
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • kipkruiden
  • olijfolie
Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Dit recept is typisch een 5 voor de looks, een dikke 8 voor de smaak. Door het vet wat in de pesto zit en wat uit de mozzarella komt ziet het er niet heel erg lekker uit. Maar ik kan je verzekeren, de smaak is echt heerlijk. Laat ik je snel uitleggen hoe je deze heerlijke ovenschotel met gnocchi maakt.

Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Hoe maak je het?

  • Zet alvast een pan water met 1 liter water op en breng dit aan de kook.
  • Ondertussen snijd je de kip en doe deze in een koekenpan met een beetje olijfolie en kipkruiden naar smaak.
  • Terwijl je de kip gaar bakt snijd je de champignons en ui in stukjes.
  • Wanneer de kip gaar is voeg je de gesneden champignons en ui aan de koekenpan toe en bak dit eventjes mee.
  • Doe de gnocchi in de pan met kokend water en kook de gnocchi in 2 minuten gaar. Je kunt dit ook makkelijk zelf in de gaten houden, wanneer de gnocchi boven komt drijven is het gaar.
  • Bak daarna de gnocchi mee in de koekenpan met kip en groente.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  • Lek zoveel mogelijk olie uit de (verse) pesto en voeg deze toe aan de koekenpan met de gnocchi. Bak dit voor een minuut of twee mee.
  • Ondertussen snijd je de mozzarella in plakken.
  • Doe de inhoud van de koekenpan in een ovenschaal en dek het af met een aantal plakjes mozzarella.
  • Doe vervolgens de ovenschaal in de oven en bak het af gedurende 20 minuten op 180 graden.
Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Zoals ik al zei verdient dit recept niet de schoonheidsprijs, maar de smaak is echt geweldig. Ik heb nog een bakje gnocchi over en ga binnenkort zeker hier iets anders mee proberen te maken want ik vond het echt ontzettend lekker. Zeker als je het even wat knapperiger bakt in de pan. Eet smakelijk zou ik zeggen!

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

  • Reply
    chucky1012
    26 maart 2020 at 06:12

    Dit recept bewaar ik….
    Het gerecht ziet er heerlijk uit 👌🏽

    Xoxo

  • Reply
    rachel
    26 maart 2020 at 10:03

    lijkt mij super lekker alleen mag ik die pasta weer niet haha maar ga het wel een keer maken en vervang de pasta dan :D

    • Reply
      Aranka
      26 maart 2020 at 10:07

      Het is aardappel! Maar denk dat je dat ook niet mag, als je pasta ook niet mag hebben.

  • Reply
    Rachel Kromdijk
    26 maart 2020 at 11:09

    Ik heb dit recept opgeslagen het ziet er namelijk echt heerlijk uit!

  • Reply
    Lief dagboek en lezeressen week 13 - 2020 | byAranka.nl
    30 maart 2020 at 10:04

    […] avondeten maak ik gnocchi met kip pesto, super lekker! Het ziet er misschien niet heel erg lekker uit, maar dat is het wel. Daarna met wat […]

  • Reply
    Tabitha
    30 maart 2020 at 14:16

    Hoihoi

    Ik lees sinds kort mee met alle gezellige blogs :)
    Ik ga dit recept ook eens proberen,voor hoeveel personen zijn de ingredienten?

    Groetjes!

    • Reply
      Aranka
      30 maart 2020 at 14:57

      Voor twee personen, of voor 3 als je niet zo een grote eter bent :)

  • Reply
    Tabitha
    1 april 2020 at 09:23

    Ik heb het recept gisteren gemaakt en mijn man vond het echt heerlijk!
    Ik zelf moest even wennen aan het mondgevoel van de gnocchi.
    Ik heb er nog 300gr spinazie door gedaan omdat er weinig groente door dit gerecht zit.
    Ik was halverwege je recept de draad een beetje kwijt omdat in de stappen staat dat je alleen de gnocchi in de oven doet met de mozzarella.
    Maar ik zag op je foto dat alle ingredienten in de ovenschaal gaan ;)
    Kortom, we gaan het zeker nog een keer eten!

    • Reply
      Aranka
      1 april 2020 at 11:33

      Je hebt inderdaad gelijk! Ik heb even de tekst aangepast, het was niet heel duidelijk en stonden ook wat fouten in. Fijn dat het wel gesmaakt heeft! :)

  • Reply
    Gevulde hasselback aubergine uit de oven | byAranka.nl
    8 april 2020 at 06:00

    […] het vast ook niet heel erg moeilijk om te maken. Ik had nog wat mozzarella en pesto over van mijn gnocchi met kip en pesto over dus besloot deze lekkere gevulde hasselback aubergine te […]

  • Reply
    Gnocchi met paprika, aubergine en courgette | byAranka.nl
    22 april 2020 at 06:00

    […] over van andere recepten die ik een tijdje geleden deelde. Ik maakte bijvoorbeeld een heerlijke gnocchi overschotel met pesto en mozzarella en een gevulde aubergine. Tsja en wat maak je dan van die overgebleven ingrediënten? Juist, lekker […]

  • Laat een reactie achter