Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Ik heb nog nooit eerder gnocchi gegeten en besloot eens gek te doen toen ik het tegen kwam in de winkel. Eenmaal thuis keek ik op Pinterest wat voor een recepten er waren en ik besloot een eigen mix te maken. Een ovenschotel met kip, pesto en mozzarella on top! Benieuwd naar dit overheerlijke recept? Kijk dan verder?

Gnocchi ovenschotel met kip pesto recept

Gnocchi is dus iets nieuws voor mij, maar ik vind het altijd heel erg leuk nieuwe dingen te proberen en vooral ook zelf klaar te maken. Met gnocchi had ik nog niet veel ervaring qua smaak, maar alle andere ingrediënten die er doorheen gaan lust ik wel heel erg graag. Met andere woorden, dit moest vast een smaakvol succes gaan worden!

Dit recept is typisch een 5 voor de looks, een dikke 8 voor de smaak. Door het vet wat in de pesto zit en wat uit de mozzarella komt ziet het er niet heel erg lekker uit. Maar ik kan je verzekeren, de smaak is echt heerlijk. Laat ik je snel uitleggen hoe je deze heerlijke ovenschotel met gnocchi maakt.

Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto
Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Wil je eens keer iets anders proberen? Maak dan deze heerlijke gnocchi uit met over met kip en pesto. Het is een super lekkere ovenschotel die ook nog eens zo op tafel staat. Ik zou zeggen, eet smakelijk!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 200 gram gnocchi
 • 200 gram kipfilet
 • 150 gram champignons
 • 1 ui
 • 100 gram (verse) pesto
 • 1 bol mozzarella
 • olijfolie
 • kipkruiden
 • peper + zout

Instructies
 

 • Zet alvast een pan water met 1 liter water op en breng dit aan de kook.
 • Ondertussen snijd je de kip en doe deze in een koekenpan met een beetje olijfolie, kipkruiden en peper en zout naar smaak.
 • Terwijl je de kip gaar bakt snijd je de champignons en ui in stukjes.
 • Wanneer de kip gaar is voeg je de gesneden champignons en ui aan de koekenpan toe en bak dit eventjes mee.
 • Doe de gnocchi in de pan met kokend water en kook de gnocchi in 2 minuten gaar. Je kunt dit ook makkelijk zelf in de gaten houden, wanneer de gnocchi boven komt drijven is het gaar.
 • Bak daarna de gnocchi mee in de koekenpan met kip en groente. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
 • Lek zoveel mogelijk olie uit de (verse) pesto en voeg deze toe aan de koekenpan met de gnocchi. Bak dit voor een minuut of twee mee. Ondertussen snijd je de mozzarella in plakken.
 • Doe de inhoud van de koekenpan in een ovenschaal en dek het af met een aantal plakjes mozzarella.
 • Doe vervolgens de ovenschaal in de oven en bak het af gedurende 20 minuten op 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto
Recept: Gnocchi ovenschotel met kip pesto

Zoals ik al zei verdient dit recept niet de schoonheidsprijs, maar de smaak is echt geweldig. Ik heb nog een bakje gnocchi over en ga binnenkort zeker hier iets anders mee proberen te maken want ik vond het echt ontzettend lekker. Zeker als je het even wat knapperiger bakt in de pan. Eet smakelijk zou ik zeggen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

 1. Hoihoi

  Ik lees sinds kort mee met alle gezellige blogs :)
  Ik ga dit recept ook eens proberen,voor hoeveel personen zijn de ingredienten?

  Groetjes!

 2. Ik heb het recept gisteren gemaakt en mijn man vond het echt heerlijk!
  Ik zelf moest even wennen aan het mondgevoel van de gnocchi.
  Ik heb er nog 300gr spinazie door gedaan omdat er weinig groente door dit gerecht zit.
  Ik was halverwege je recept de draad een beetje kwijt omdat in de stappen staat dat je alleen de gnocchi in de oven doet met de mozzarella.
  Maar ik zag op je foto dat alle ingredienten in de ovenschaal gaan ;)
  Kortom, we gaan het zeker nog een keer eten!

  1. Je hebt inderdaad gelijk! Ik heb even de tekst aangepast, het was niet heel duidelijk en stonden ook wat fouten in. Fijn dat het wel gesmaakt heeft! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *