Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: gezondere volkoren wrap quiche

Gezonde wrap quiche2

Ben je gek op quiche maar wil je graag een wat gezondere variant maken? Maak dan eens een quiche met een bodem van volkoren wraps, een stuk gezonder dan bladerdeeg of quiche deeg. Dit recept is genoeg voor één portie, maar je kunt natuurlijk ook meer maken in een grotere quiche vorm. Ik deel graag met jullie het recept.

Ik vind het steeds leuker om gezonde recepten te maken, hierdoor ontdek ik ook dat gezond eten ook heel goed samen gaat met lekker eten. Ik ben echt gek op quiche, vooral de quiche met pesto en kip is mijn favoriet, alleen niet echt heel erg gezond. Daarom besloot ik het eens een keer anders te doen. Mijn inspiratie voor dit recept haalde ik van Instagram, maar gaf er een totaal eigen twist aan met ingrediënten die ik gewoon thuis had liggen. Daarnaast probeerde ik het ook in de Airfryer te maken en dat was een groot succes!

Gezonde wrap quiche
Gezonde wrap quiche1
Gezonde wrap quiche

Gezonde Volkoren Wrap Quiche

Gezonde recepten hoeven niet saai, moeilijk of niet zo lekker te zijn. Dat bewijst dit recept wel. Je stopt het zo in de Airfryer en het is echt heerlijk én gezond.
5 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 17 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 volkoren wrap
  • 50 gram gerookte kipfilet
  • 2 eieren
  • 1 handje geraspte 30+ kaas
  • halve paprika
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels crème fraise light
  • peper + zout

Instructies

Dit is voldoende voor één persoon. Wil je meer maken, verdubbel dan de ingrediënten. Ik heb deze quiche in een ovenschaaltje gemaakt die in de Airfryer kan.
Gebruik de wrap als bodem, vul de wrap met ingrediënten en top af met het mengsel van eieren, crème fraise en kruiden. Strooi er een handje kaas overheen en bak voor 20 minuten op 180 graden in de Airfryer. Mocht je geen Airfryer hebben of een grotere portie maken, dan kun je hem voor 30 minuten op 200 graden in de oven afbakken.
De vulling is natuurlijk optioneel, je kunt zelf kiezen wat je er in doet. Alleen de basis van bodem, eieren, crème fraise en kaas blijft hetzelfde. Eet smakelijk! Mocht je zelf nog leuke en gezondere recepten hebben, deel het dan zeker in de comments. Misschien kan ik die dan binnenkort eens maken!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *