Door Annemieke – Op warme dagen als deze is een ijsje natuurlijk heerlijk! Vroeger nam ik als ‘’gezonde’’ keuze de peren ijsjes van Frestini. Die vond ik zo lekker, en waren toen in mijn optiek zoveel gezonder dan een Magnum. Nu weet ik beter, en weet ik dat deze ijsjes ook bomvol suiker zitten (waar op z’n tijd helemaal niks mis mee is). Toch blijf ik dol op de peren ijsjes. Daarom maakte ik zelf thuis een wat gezondere variant. En ik vond ze heerlijk!
Dit heb je nodig:
- 3 zo rijp mogelijke peren (dan hebben ze de meeste smaak)
- scheutje citroensap (1/4 van een citroen)
- 10 el water
- eventueel 1 eetlepel honing of agavesiroop.
Voor 6 peren ijsjes – 6 uur
Zo doe je het:
- Pureer de peer met de staafmixer of keukenmachine en giet dit in een kom.
- Doe zo snel mogelijk de citroensap erbij tegen het verkleuren.
- Voeg eventueel 1 eetlepel honing of agavesiroop toe (hier worden de ijsjes iets zoeter en zachter van, voor ijs geldt: hoe meer suiker hoe zachter de ijsjes (helaas!))
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
3 reacties
checkeredblouse
21 juni 2017 at 17:06Peren ijsjes waren vroeger ook mijn favoriet. Leuk receptje!
chucky1012
21 juni 2017 at 20:33Dat ziet er heerlijk uit en ik zal het zeker een keer maken ;-)
Lindsey Beljaars
22 juni 2017 at 13:24Oeh heerlijk!!