Search
Close this search box.

Recept: Gezonde peren ijsjes

Recept: Gezonde peren ijsjes

Door Annemieke – Op warme dagen als deze is een ijsje natuurlijk heerlijk! Vroeger nam ik als ‘’gezonde’’ keuze de peren ijsjes van Frestini. Die vond ik zo lekker, en waren toen in mijn optiek zoveel gezonder dan een Magnum. Nu weet ik beter, en weet ik dat deze ijsjes ook bomvol suiker zitten (waar op z’n tijd helemaal niks mis mee is). Toch blijf ik dol op de peren ijsjes. Daarom maakte ik zelf thuis een wat gezondere variant. En ik vond ze heerlijk!

Recept: Gezonde peren ijsjes

Dit heb je nodig:

  • 3 zo rijp mogelijke peren (dan hebben ze de meeste smaak)
  • scheutje citroensap (1/4 van een citroen)
  • 10 el water
  • eventueel 1 eetlepel honing of agavesiroop.

Voor 6 peren ijsjes – 6 uur

Recept: Gezonde peren ijsjesRecept: Gezonde peren ijsjes

Zo doe je het:

  1. Pureer de peer met de staafmixer of keukenmachine en giet dit in een kom.
  2. Doe zo snel mogelijk de citroensap erbij tegen het verkleuren.
  3. Voeg eventueel 1 eetlepel honing of agavesiroop toe (hier worden de ijsjes iets zoeter en zachter van, voor ijs geldt: hoe meer suiker hoe zachter de ijsjes (helaas!))

Recept: Gezonde peren ijsjes

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *