Search
Close this search box.

Recept: Gezonde havermout pindakaas koekjes

Havermout Pindakaas koekjes2

Laatst had ik me toch iets lekkers gemaakt. Misschien weten jullie wel dat ik sinds januari weer probeer iets gezonder te leven en sinds dien al 6 kilo ben afgevallen. Ik had nog wat bruine bananen liggen en besloot hiervan gezonde havermout koekjes met pindakaas en chocolade van te maken in plaats van een bananenbrood. Het was zo makkelijk en lekker om te maken dat ik dit recept graag met jullie deel!

Havermout Pindakaas koekjes
Havermout Pindakaas koekjes

Gezonde havermout pindakaas koekjes

Deze gezonde havermout pindakaas koekjes zijn echt zó lekker. Je hebt ze super snel gemaakt en je hebt vast alles al in huis.
5 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 8 koeken

Ingrediënten
  

  • 2 bananen
  • 75 gram pindakaas
  • 120 gram havermout
  • 20 gram chocolade

Instructies

Met deze verhoudingen maakte ik 8 forse koeken. Je kunt natuurlijk ook kleinere koekjes maken. Een koek bevat ongeveer 170 kcal en vullen goed.
Prak de rijpe bananen en voeg deze samen met de pindakaas, havermout en chocolade stukjes in een beslagkom en meng tot een beslag. Verwarm de oven voor op 180 graden en maak de koekjes. Ik maakte de koekjes door een balletje met twee lepels te maken en daarna op het bakblik te storten. Bak de koekjes vervolgens af voor 15 minuten in de oven
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Havermout Pindakaas koekjes1

En dan heb je deze heerlijke en gezonde havermout pindakaas koekjes. Als ze net uit de oven komen zijn ze aan de zijkant nog een beetje knapperig, helaas worden ze daarna wel zacht en blijven ze dat ook. Van de zachte structuur moet je wel houden, maar ik vind dit geen probleem. Omdat de koekjes natuurlijk vrij veel verse banaan bevatten kun je ze maximaal 3 dagen bewaren. Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *