Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Gezonde ei muffins met groente

Recept: Gezonde ei muffins met groente

Misschien weten jullie wel dat ik naast mijn eigen Instagram account, ook nog het Instagram account ‘gezondeteninspiratie‘ bijhoud. Hier deel ik allemaal makkelijke en gezonde recepten, tussendoortjes en dergelijke. Nou leek het mij wel lekker om een keertje ei muffins te maken met lekker veel groente. Dus hierbij het recept!

Recept: Gezonde ei muffins met groente
Automatische concepten

Gezonde ei muffins met groente

Heb je wat restjes groente in de koelkast liggen en wil je graag iets gezonds maken? Dan is dit recept voor ei muffins ideaal om van je groente af te komen. Tip, bewaar ze om mee te nemen naar je werk.
4.41 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 6 porties

Ingrediënten
  

 • 3 eieren
 • handje cherry tomaatjes
 • halve prijs
 • 6 plakjes kipfilet
 • handje geraspte 30+ kaas
 • scheutje melk
 • kruiden naar smaak

Instructies

Dit recept is genoeg voor 6 muffins. Je hebt niet veel van de ingrediënten nodig, dus mocht je wat restjes in je koelkast hebben liggen is dat zeker voldoende. Denk aan een paar plakjes kipfilet voor op brood bijvoorbeeld.
Qua kruiden gebruik ik peper, zout, kerrie en patat/ei kruiden.
 
 • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden
 • Snijd ondertussen de tomaatjes, prei en kipfilet in stukjes en verdeel deze over de bakvormpjes (vet deze wel eventjes in).
 • Verdeel daarna wat kaas over de groente en kipfilet heen. Zelf gebruik ik daarvoor geraspte kaas.
 • Doe in een kom de drie eieren en voeg hier de melk en kruiden aan toe. Meng dit goed door elkaar.
 • Schenk het eiermengsel over de groente heen.
 • Bak de muffins 25 minuten gaar in de oven op 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Recept: Gezonde ei muffins met groente

Het is echt super simpel om te maken en erg smaakvol. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met soorten groente, kaas en vlees. De basis van het eiermengsel en de baktijden blijven natuurlijk hetzelfde. Ook kun je de muffins prima koud opeten en bijvoorbeeld mee nemen naar je werk. Zelf snij ik ze ook wel eens door midden en doe ze op een broodje.

Ik zou zeggen, eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Dat ziet er heerlijk uit.
  Hier iemand die aan het afvallen is….
  Althans dit probeer ik……
  Dus eet ik veel eieren…..

  Xoxo

 2. Heel oud recept al, maak dit al jaren, maar blijft heerlijk! Ook lekker met bosui, hamreepjes, champignons, paprika etc!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *