Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Gezonde Chocolademousse

Recept: Gezonde Chocolademousse

Voor hoever dit ‘gezond’ kan zijn is deze chocolademousse redelijk gezond en super lekker. Misschien verwacht je het op het eerste gezicht niet, want ik ga niet ontkennen dat het eruit ziet als een schaaltje koeienvla. Het is echt een heerlijke chocolademousse die ook nog eens naar een chocolademousse smaakt. Maar dan zonder zuivel en suiker. Het is super simpel om te maken en echt goddelijk. Hoe je het maakt zie je verder in het bericht.

Recept: Gezonde Chocolademousse

Wat heb je nodig?

  • 1 bevroren banaan
  • 1 avocado
  • 2 el cacao
  • 1 tl honing

Dit is genoeg voor één ruime portie chocolademousse. Maar omdat het zó lekker is, is dat zeker niet vervelend.

Recept: Gezonde Chocolademousse

Hoe je het maakt? Eigenlijk heel simpel! Doe een bevroren banaan in de blender, doe daar de rijpe avocado bij en twee eetlepels cacao. Als je het iets zoeter wilt maken voeg je ook nog een beetje honing toe. Dit is optioneel, dat hoeft niet. Door de bevroren banaan wordt het echt meer een mousse en is ‘ie lekker koud van smaak. Zet de blender aan tot alles tot moes is gemaakt. En klaar is kees.

Recept: Gezonde Chocolademousse

Recept: Gezonde Chocolademousse

Het is even een gevecht alles uit de blender te krijgen, maar daarna heb je ook echt wat. Heb je zelf thuis dus een staafmixer, dan gaat het daar vast iets makkelijker mee. Maar een blender gaat ook prima! Maar omdat het best wel een stevige mousse is, is het niet zo makkelijk uit de blender te halen. Maar tijdens het uitlepelen zijn er verscheidene lepels mijn mond in gegaan, zo lekker!

Recept: Gezonde Chocolademousse

Recept: Gezonde Chocolademousse

Ook ben ik weer begonnen met Weight Watchers en heb dus even de punten opgezocht van dit rijke schaaltje chocolademousse. In totaal zijn het 12 punten en dat komt vooral door de avocado, het is dus niet helemaal WW proof, maar het is vast en zeker beter dan een kant en klare chocolademousse.

Recept: Gezonde Chocolademousse

Ik zeg, probeer dit echt eens, alsof er een engeltje over mijn tong heen piest. Cheaten, maar dan op een redelijk gezonde manier is dit. Hebben jullie wel eens chocolademousse van banaan en avocado gemaakt? En wat vonden jullie er van? Ik ga dit zeker weten veel vaker eten, zeker voor herhaling vatbaar!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

  1. Ik ben echt dol op chocolade mouse maar ik kan me niet echt voorstellen dat dit zo proeft haha. Ik ga het zeker eens proberen!

  2. Dat ziet er lekker uit! Jammer dat avocado zo veel smartpoints is.
    Ben wel benieuwd naar jouw WW dag/weekmenu, af en toe is mijn inspiratie op… Zit je ook op connect?

  3. Ik heb het ook ooit eens gemaakt maar vond het echt zo vies en totaal niet naar chocolade mousse smaken haha. Te erge avocado en banaan smaak overheerst heel erg. Maar smaken verschillen hé!

  4. Klinkt goed zeg en zo krijg ik stiekem nog iets gezonds in mijn kids gestopt ook :-) heb het nml op hun pannenkoek gesmeert ipv Nutella en ze vonden het zalig jeeeeh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *