Recept: Gevulde Speculaas

 photo GevuldeSpeculaas9_zps899325e3.png

Als ik íets lekker vind rond deze tijd van het jaar is het wel gevulde speculaas. Helaas hebben we het niet echt vaak in huis omdat het niet heel goedkoop is en ook niet heel gezond. Maar echt, hier kan je me ’s nachts voor wakker maken! Maar gevulde speculaas kan je ook heel gemakkelijk zelf maken! Ik leg jullie uit hoe je deze overheerlijke, te lekkere, om je vingers bij op te eten gevulde speculaas maakt!

 photo GevuldeSpeculaas_zps74ced179.png

Wat heb je nodig?

– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 175 gram bruine basterd suiker
– 150 gram boter
– 300 gram amandelspijs
– 2 el speculaas kruiden
– 2 el melk
– 1 ei
– amandelschaafsel
– snufje zout

Ik heb twee eieren op de foto staan maar tijdens het bakken kwam ik er achter dat 1 ei ook voldoende is. Als vorm heb ik een langwerpige quiche vorm gebruikt, dat zag ik op Laura haar blog en vond ik een super goed idee! Je kan het trouwens ook prima in een andere bakvorm maken!

 photo GevuldeSpeculaas1_zps8370b415.png

Laten we beginnen! Doe als eerst het zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en speculaas kruiden in een kom en roer dit allemaal goed door elkaar heen zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna pakken we de koude boter erbij en snijden deze in kleine stukjes zodat het kneden makkelijker gaat. Doe het boter met de melk in de kom en kneed dit tot een mooie massieve bal!

 photo GevuldeSpeculaas3_zpsa674def4.png

Pak daarna iets meer dan de helft van het deeg en bekleed daarmee de bakvorm, vet hem natuurlijk wel eventjes goed in!

 photo GevuldeSpeculaas2_zpsf094184b.png

Daarna gaan we verder met het spijs, deze maken we eerst helemaal los met een vork! Doe vervolgens het ei in een apart kommetje en klop deze goed los. Voeg het halve ei bij het spijs en maak er een mooi romig beslag van. Als het lekker romig en plakkerig is geworden kan het over de hele oppervlakte verdeeld worden, ik vond dit handig te doen met een vork. Daarna rollen we het laatste stukje deeg in een mooie plak en maken de koek daarmee dicht. Verwarm de oven trouwens alvast even voor op 175 graden.

 photo GevuldeSpeculaas4_zpsa389ca9c.png

Bestrijk de koek met het laatste overgebleven ei en bestrooi hem daarna met de amandelen. Ik gebruikte schaafsel omdat ik dat leuk vond staan maar je kan natuurlijk ook voor hele amandelen gaan, wat je leuk en lekker vind!

 photo GevuldeSpeculaas5_zps3c0b3772.png

Na 45 minuten in de oven op 175 graden is de gevulde speculaas helemaal klaar! Na al een paar minuten in de oven te hebben gezeten vult de hele keuken zich met een heerlijke speculaas koek, ik kan je vertellen dat die 45 minuten dan heel erg lang gaan duren!

 photo GevuldeSpeculaas7_zps02f3cd2c.png

De koek komt prachtig bruin uit de oven, dit komt natuurlijk door de bruine basterdsuiker, heb je dus geen bruine basterdsuiker in huis maar wel een andere kleur, dan zal hij wat lichter worden, maar de smaak zal er vast niet minder om zijn.

 photo GevuldeSpeculaas6_zps0d52e2f2.png

 photo GevuldeSpeculaas8_zps0063162e.png

 photo GevuldeSpeculaas9_zps899325e3.png

En de binnenkant, met een lekkere dikke en smeuige laag spijs, zo ontzettend lekker! Dit is echt veel lekkerder dan een kant en klare plak van de supermarkt!

 photo GevuldeSpeculaas11_zps748801e1.png

 photo GevuldeSpeculaas10_zps7047b99a.png

 photo GevuldeSpeculaas12_zps9c84a6c4.png

 photo GevuldeSpeculaas13_zpsed062cd8.png

Dit recept is echt heel erg goed gelukt en ben er dan stiekem ook best een beetje trots op, ik weet zeker dat ik deze nog veel vaker ga maken. Hij is trouwens wel heel erg groot, ik denk dat je er met gemak 20 stukken uit kan halen. Ben je dus alleen of maar met z’n tweeën thuis dan eet je er zeker wel een week van! Maar het is natuurlijk ook heel leuk een stuk weg te geven, die lusten het vast ook wel! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

36 reacties

  • Reply
    lucindainwonderland
    5 november 2014 at 06:13

    Soms haal ik wel een stukje bij de bakker om de hoek, heerlijk, maar wel erg duur. Het zelf maken is dus wel een veel betere optie en zo moeilijk lijkt het niet. Lekker hoor! xxx Lucinda

  • Reply
    Laura Steenks
    5 november 2014 at 06:43

    Hmmm, dit is zo lekker! Ik denk dat we het dit jaar ook weer gaan maken. Moeilijk is het niet.

  • Reply
    Tessa
    5 november 2014 at 06:44

    Oooh dit is zo heerlijk! Speculaas kan er bij mij altijd wel in! Ik word zo blij van al die herfst en Sinterklaas recepten!
    Liefs, Tessa

  • Reply
    Janniek
    5 november 2014 at 07:17

    Oh wat ziet dat er heeeerlijk uit zeg!

  • Reply
    chucky1012
    5 november 2014 at 07:20

    Wat een leuk geschreven artikel!
    Mmmmmm heerlijk zo een zelfgemaakte met spijs gevulde speculaas ;-)

  • Reply
    Beautydagboek
    5 november 2014 at 07:30

    Ik ben gek op speculaas, zeker met van die lekkere spijsvulling erin! Jum!

  • Reply
    Margot
    5 november 2014 at 07:39

    Wat ziet je speculaas er goed gelukt uit!

  • Reply
    Tessa
    5 november 2014 at 07:57

    Jeetje, alleen die prachtige foto’s willen dat ik dit ook probeer!

  • Reply
    Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
    5 november 2014 at 07:57

    Yummie so delicious! Wat een heerlijke recepten deel je toch, het is dat ik nu moet werken anders ging ik gelijk aan de slag. Wat heerlijk!

  • Reply
    svenja
    5 november 2014 at 08:07

    Oooh wat een heerlijk receptje weer <3

  • Reply
    Malou
    5 november 2014 at 08:11

    Hij ziet er prachtig uit, volgende keer ook de spijs zelf maken. Dan ben je nog trotser!

  • Reply
    dianacarlton
    5 november 2014 at 08:15

    Wat ziet het er lekker uit! Ideaal om op de tafel te zetten op 5 december, wanneer je met de familie om tafel zit.

  • Reply
    Esmée
    5 november 2014 at 08:26

    Gevulde speculaas is zo lekker! Helaas deelt niet iedereen in mijn familie die mening dus hebben we het nooit… Dus deze ga ik rond sinterklaas echt wel maken! X

  • Reply
    Kelly
    5 november 2014 at 08:38

    Wat is je speculaas goed gelukt zeg! Hmm krijg er trek van!

  • Reply
    kimziej.nl
    5 november 2014 at 08:52

    Wat lekker! En wat een mooie foto’s met die amandelen er zo naast. Hmmm, krijg trek. En het is pas 9 uur ’s morgens haha! Ga hem van het weekend zeker uittesten! :)

  • Reply
    desireewanders
    5 november 2014 at 08:53

    Oh jeetje wat ziet dit er onwijs lekker uit zeg! Ik houd enorm van gevulde speculaas…

  • Reply
    Mariëlle
    5 november 2014 at 09:49

    mmmm heerlijk, mooie foto’s ook !

  • Reply
    Danielle Springer
    5 november 2014 at 10:52

    Oh dit is echt heerlijk! Ik heb het dit jaar nog niet gehad, omdat er best veel caloriën in zitten, maar ik kan niet wachten! Dit wil ik ook nog wel eens zelf maken :)

  • Reply
    Beautyjuf
    5 november 2014 at 10:58

    Oeh, lekker! Ik drink nu een kopje thee met een chocolaatje, maar zou ook wel graag een stukje van deze gevulde speculaas willen hebben ;-)

  • Reply
    daantje loves to read
    5 november 2014 at 11:05

    OMG echt Aranka, niet meer dit soort recepten hoor. Het water loopt me in de mond. Nu heb ik dus echt enorme trek in gevulde speculaas. Kun je er niet een naar mij opsturen? ;-)) Jummie, jummie!

  • Reply
    Nicolish
    5 november 2014 at 12:42

    Echt heerlijke recepten altijd! Dit ziet er zo overheerlijk uit.

  • Reply
    Kiss & Make-up
    5 november 2014 at 12:48

    Waauw, het ZIET er echt heel mooi uit! En het klinkt ook megalekker, misschien probeer ik het wel eens.

  • Reply
    Manon
    5 november 2014 at 13:27

    gevulde speculaas, my fav <3 het ziet er zo lekker uit.

  • Reply
    BeautyReviewsNL
    5 november 2014 at 14:17

    Ziet er zoooo heerlijk uit!

  • Reply
    Yvonne
    5 november 2014 at 14:21

    En alweer zo’n heerlijk fout recept! ;-) Ik hoef geen smulweb meer te bezoeken, ik kijk gewoon bij jou! :-)

  • Reply
    Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
    5 november 2014 at 15:04

    Oh heerlijk, ziet er echt heel goed uit. Ik ga dit proberen met mijn dochter van zes die beter dan haar mama is in de keuken.

  • Reply
    Milou
    5 november 2014 at 15:34

    Ooooh super lekker. Ik vind gevulde speculaas zo lekker!

  • Reply
    Roos
    5 november 2014 at 15:35

    Het ziet er echt heerlijk uit! Ik vind het ook hele mooie foto’s allemaal.

  • Reply
    beautyforgirls
    5 november 2014 at 16:00

    Dat ziet er heerlijk uit.
    Liefs, xxx

  • Reply
    Lys
    5 november 2014 at 16:33

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

  • Reply
    kieke14
    5 november 2014 at 17:51

    ziet er echt super lekker en nog best makkelijk uit! Ga hem zeker te weten een keer proberen!

  • Reply
    Hester
    5 november 2014 at 18:37

    Haha, mijn moeder liep toevallig achter me toen ik je artikel las en ze zei gelijk ‘oh, gevulde speculaas, lekker! Dat ga ik deze week weer eens maken!’ – super handig :P Ik vind het ook heel lekker, vooral rond Sinterklaas. Die van jou is inderdaad mooi gelukt!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    5 november 2014 at 19:15

    Ik hou van je recepten!

  • Reply
    Linda
    5 november 2014 at 20:03

    Wanneer kwam je ook alweer langs? Het ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Tania
    5 november 2014 at 20:32

    die speculaas ziet er zo lekker uit

  • Reply
    Linda / Oh My Beauty
    5 november 2014 at 22:34

    Heerlijk! Ik krijg gelijk trek!

  • Laat een antwoord achter aan Tania Annuleer