Door Annemieke – Caprese is denk ik de meest bekende combinatie die er bestaat. Tomaat, mozzarella en basilicum. Elke menu kaart heeft wel iets met caprese, en terecht! Het is echt wel een hele lekkere combinatie. Tijd om er een paprika mee te vullen. Lekker en gezond! Je kan de gevulde paprika caprese eten met wat rijst, maar gebakken krieltjes kan ook.
Dit heb je nodig:
- 2 rode paprika’s
- 1 blikje tomatenblokjes
- 150 gram kip (of kippengehakt)
- 1 gesneden ui
- 1 boletje mozzarella (light)
- Hand verse basilicum
- 1 blokje kippenbouillon
- chilipeper naar smaak
Voor 2 personen- 40 minuten
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was en snijd de paprika doormidden.
- Doe de paprika in een ovenschaal en bak deze 10 minuten voor.
- Verhit wat olie in een pan en bak de kip gaar. Doe hier ok het uitje bij
- Doe wat chilipeper en eventueel andere kruiden bij de kip en ui.
- Doe dan de tomatenblokjes erbij en verkruimel het Laat dit geheel 10 minuten koken.
- Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met het mengsel. Verdeel er vervolgens mozzarella overheen.
- Bak de gevulde caprese paprika nog 15 minuten in de oven.
- Scheur voor het serveren basilicum overheen.
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
3 reacties
Mmmmm dit ziet er zo heerlijk uit ;-)
Dit gaan we proberen :D
Ziet er goed uit. Lekker en gezond. Dit ga ik ook proberen.