Recept: Gevuld Stokbrood

Recept; gevuld stokbrood

Wanneer we horen dat we thuis gevuld stokbrood eten dan verschijnt er op elk gezicht een fikse glimlach. Dit is namelijk iets wat we allemaal erg lekker vinden. Afgelopen zondag was het weer zover; gevuld stokbrood stond op het menu. Ik hielp papa bij de bereiding en maakte gelijk foto’s voor jullie, dus hier volgt het recept.

Benodigdheden:

  • 1 stokbrood (al afgebakken)
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 pakje katenspek van 150 gram
  • 1 ei
  • 1 zakje gehaktkruiden (hier gebruikten we Italiaanse kruiden)

Ook vinden wij het heel lekker om een kaassaus bij het gevulde stokbrood te serveren.

Recept; gevuld stokbrood

Hoe maak je het:

  • Verwarm voordat je begint de oven voor op 200 graden. Voeg het gehakt, de kruiden en het ei in een kom samen en kneed dit goed door elkaar.
  • Snijd daarna het stokbrood in de lengte open. Let er op dat je het stokbrood niet doorsnijd, maar dat het onderaan nog aan elkaar zit.
  • Vul het stokbrood met het gehakt wat je gemengd hebt met de kruiden. Verdeel al het gehakt goed over de gehele lengte van het stokbrood, zodat het gehakt overal even gaar wordt.
  • Rol een stuk aluminiumfolie uit over het aanrecht. Dit stuk aluminiumfolie is ongeveer 2,5 keer zo lang als het stokbrood zelf. Leg in het midden van de folie een aantal plakjes katenspek achter elkaar. Dan plaats je het stokbrood er bovenop en leg je de overige plakjes katenspek over de bovenkant van het stokbrood.
  • Dan sla je beide kanten van de folie naar binnen en pak je het stokbrood goed in. Nu kan het 45 minuten in een voorverwarmde oven.

Recept; gevuld stokbrood

Na 45 minuten in de oven is het stokbrood klaar! Snijd het in 8 evengrote stukken en serveer er een lekkere saus en salade bij. Zo heb je genoeg voor 4 personen. Eet smakelijk! Wat is bij jullie thuis een favoriet gerecht? Zou je dit ook maken?

Dit vind je misschien ook leuk

62 reacties

  • Reply
    Merin Veronique
    9 september 2013 at 18:04

    Dit ziet er echt superlekker uit! Deze wil ik vandeweek ook proberen, had er nog nooit van gehoord! Yummie food! :)

  • Reply
    Tedje
    9 september 2013 at 18:04

    Ooh dat lijkt me eigenlijk best lekker!

  • Reply
    iscreambeauty
    9 september 2013 at 18:06

    Dat lijkt me lekker! En ook nog eens makkelijk te maken!

  • Reply
    Shannen
    9 september 2013 at 18:07

    Dit ziet er echt heel lekker uit.

    Iets anders, lukt het nog met afvallen? Als ik dat vragen mag!!

    • Reply
      Lara
      9 september 2013 at 18:15

      Dit recept heb ik, Lara, online geplaatst. Aranka was bezig met Herbalife maar wegens gezondheidsredenen daarmee gestopt.

  • Reply
    Manon
    9 september 2013 at 18:08

    Ziet er goed uit! Wat ik me meteen afvroeg toen ik las dat je het 45min in de oven doet; wordt het dan niet errug hard? Of wordt dat voorkomen door de aluminiumfolie?

    • Reply
      Lara
      9 september 2013 at 18:28

      Door het spek en de aluminiumfolie blijft het stokbrood lekker knapperig.
      Je kunt hier gerust een stokbrood voor gebruiken wat al een dag oud is. Dat maakt het vaak nog lekkerder!
      Bedankt voor je reactie!

      • Reply
        Marij
        8 oktober 2018 at 16:18

        Je schrijft: maak er een lekkere saus bij, maar welke sauzen bedoel je dan?

  • Reply
    Sarah
    9 september 2013 at 18:12

    Ziet er suuuperlekker uit!

  • Reply
    Hester
    9 september 2013 at 18:25

    Dit had ik zelf echt nooit verwacht maar lijkt me wel echt suuuperlekker!

    • Reply
      Hester
      9 september 2013 at 18:26

      Ik bedoelde eigenlijk bedacht… Just too much things going on in my head :P

  • Reply
    beautybysandra
    9 september 2013 at 18:32

    Het ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    martinaa89
    9 september 2013 at 18:45

    wat een leuk idee!

  • Reply
    Jaimie
    9 september 2013 at 18:52

    Lekker!! Heerlijke combi ook.

  • Reply
    Chantal
    9 september 2013 at 19:04

    Oehh lekker, dat ziet er goed uit!

  • Reply
    Aranka
    9 september 2013 at 19:05

    Wat simpel en lekker lijkt me dat. Superleuk dat je jullie familiesecrets met ons deelt!

  • Reply
    Shelly
    9 september 2013 at 19:16

    Wauw, that looks delicious!! Dit zou ik zeker zelf eens willen proberen. =)

  • Reply
    Annelie
    9 september 2013 at 19:38

    Ziet er goed uit!

  • Reply
    Dita
    9 september 2013 at 19:48

    Lekker!

  • Reply
    Jana
    9 september 2013 at 19:55

    Jummie dit recept ga ik opslaan :D x

  • Reply
    MySimplySpecial
    9 september 2013 at 20:01

    Dat lijkt me erg lekker!

  • Reply
    Rachelle
    9 september 2013 at 20:06

    Ziet er erg leker uit! :)

  • Reply
    Dionne (@Diolifestyle)
    9 september 2013 at 20:17

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    heartshapedrosepetals
    9 september 2013 at 20:22

    ohh dat ziet lekker uit! Nog nooit gehad

  • Reply
    acrazylady
    9 september 2013 at 20:27

    mijn moeder maakte dit ook wel eens thuis. was erg lekker altijd

  • Reply
    Kelly
    9 september 2013 at 20:34

    O dat ziet er wel lekker uit!

  • Reply
    chucky1012
    9 september 2013 at 20:37

    Dit gerecht ziet er yummie uit ;-)

  • Reply
    Kim
    9 september 2013 at 21:25

    Hier heb ik nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel lekker!

  • Reply
    Marissa
    9 september 2013 at 21:27

    Hmmm.. dit ziet er echt super lekker uit!

  • Reply
    Nienke
    9 september 2013 at 21:35

    Heel leuk idee, ga dit zeker eens proberen maar dan zonder spek!

  • Reply
    droene1990
    9 september 2013 at 21:39

    Ziet er heeeeeeeeeerlijk uit!

  • Reply
    Janilee.
    9 september 2013 at 21:58

    Ziet er heel lekker uit! Ik hou zelf alleen niet van spek, dus misschien dat ik daar iets anders voor kan gebruiken :)

  • Reply
    femketje
    9 september 2013 at 22:17

    Oeh dat moet ik eens proberen! ♡

  • Reply
    beyoutifool
    9 september 2013 at 22:27

    Mmmmm dat ziet er ongelofelijk lekker uit! x

  • Reply
    Jorine Dams
    9 september 2013 at 22:40

    wat heerlijk, en zo eenvoudig, dat ik gewoon al een hele maaltijd, mmmm ;)

  • Reply
    Selena
    9 september 2013 at 22:53

    Oeh, nooit zo’n soort recept gezien, maar het ziet er echt heel lekker uit!

  • Reply
    tamschoice
    9 september 2013 at 23:25

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Dat ga ik zeker een x proberen!

  • Reply
    me
    10 september 2013 at 00:16

    Gatsie, nu heb ik honger…mideen in de nacht hahaha

  • Reply
    Ashleey
    10 september 2013 at 06:52

    Nog nooit van gehoord, maar ziet er erg lekker uit! :D

  • Reply
    Saskia
    10 september 2013 at 09:40

    Dit ziet er onwijs lekker uit!

  • Reply
    Lianne
    10 september 2013 at 10:49

    Niet echt iets voor mij, aangezien ik vegetarier ben.. maar ik moest eigenlijk wel lachen, want dit deed me denken aan EpicMealTime (youtube) ‘and more baconstrips’ (over het stokbrood dan) :P Het zal best lekker zijn :P

  • Reply
    sonja
    10 september 2013 at 12:44

    Ga dit absoluut maken!

  • Reply
    Priscilla
    10 september 2013 at 16:28

    Dit ziet er echt superlekker uit! Dit recept ga ik onthouden voor mijn verjaardag volgende maand

  • Reply
    Kirsten
    11 september 2013 at 06:50

    Dit ziet er heerlijk uit! Jammer dat ik zometeen moet ontbijten met gewoon brood haha!

  • Reply
    Maxime
    11 september 2013 at 10:38

    Dit ga ik een keer proberen! Thanks

    XO

  • Reply
    Linda
    12 september 2013 at 00:10

    Oh dit ziet er wel heel erg lekker uit, dit ga ik een keer proberen.

  • Reply
    Wendy
    12 september 2013 at 22:02

    Yummy, lijkt me heerlijk. Lekker voor tussendoor en als lunch :)

  • Reply
    fabienneotten
    13 september 2013 at 23:06

    Ziet er super lekker uit! Lijkt me zeker het proberen waard.

  • Reply
    Janneke
    14 september 2013 at 13:56

    Goede tip! Ga ik zeker eens proberen:) nomnom

  • Reply
    Mirte
    15 september 2013 at 12:30

    Ziet er lekker uit! Op hoeveel graden moet de oven? Liefs

  • Reply
    HvBijsteren
    28 april 2014 at 20:42

    Heb het gemaakt,maar viel uit elkaar toen ik het ging snijden,jammer de smaak was goed!

  • Reply
    Marieke Van Dam van Haaften
    11 mei 2014 at 21:22

    Dat ziet er l3kker uit, maar wodrt het gehakt wel goed gaar,

  • Reply
    ageeth
    6 oktober 2014 at 20:02

    dit kan je bij ons ook bij de slager kopen…ik denk dat ik weet waar ze het recept vandaan hebben haha ze hebben ook een variatie met brie erover.

  • Reply
    Saskia
    3 maart 2015 at 15:42

    Heerlijk, ik snijd het afbakstokbrood in en hol het uit. Dan bak ik gehakt rul met kruiden, paprika champignons etc. Dat doe ik in het brood, daarover plakjes bacon en geraspte kaas. 10 min in de oven en serveren met satesaus en uitgebakken uitjes hmmm

    • Reply
      Pauline
      8 november 2015 at 10:25

      Klinkt goed en lekker snel klaar! Leg je het brood dan nog in alufolie?

  • Reply
    engelina
    8 november 2015 at 00:17

    Oeh dit ziet er wel erg lekker uit. Misschien maak ik dit wel voor mijn verjaardag voor de visite.

    • Reply
      Aranka
      8 november 2015 at 08:25

      Zeker doen! Mijn buren deden dat eerst ook altijd voordat ik het kende. Het was dan echt met z’n allen op het stokbrood wachten, haha!

  • Reply
    Angelique
    1 januari 2016 at 12:09

    Er staat dat het 45 minuten in een voorverwarmde over moet, alleen hoe warm moet je de oven zetten?

  • Reply
    joep geurts
    16 november 2017 at 11:25

    gerookt ontbijtspek en reepjes uien en reepjes parika dat is pas lekker

  • Reply
    Linda
    11 februari 2018 at 10:26

    Dit gaan we vanavond eten lekkerrrrrr

  • Reply
    Suze
    19 november 2018 at 06:43

    Voordat je het gehakt erin legt moet de stokbrood dan al gebakken zijn
    Hoe zit dat?
    Want als dat zo is hoe het er staat dan word de stokbrood erg hard na 45 min

  • Laat een reactie achter