Wanneer we horen dat we thuis gevuld stokbrood eten dan verschijnt er op elk gezicht een fikse glimlach. Dit is namelijk iets wat we allemaal erg lekker vinden. Afgelopen zondag was het weer zover; gevuld stokbrood stond op het menu. Ik hielp papa bij de bereiding en maakte gelijk foto’s voor jullie, dus hier volgt het recept.
Gevuld stokbrood recept
Gevuld stokbrood
Wil je een lekkere borrelhap op tafel zetten of een bijgerecht? Maak dan eens dit gevulde stokbrood met onder andere gehakt en spek. Super lekker en heel gemakkelijk om te maken. Succes gegarandeerd!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Gang Bijgerecht
Porties 1 stokbrood
Ingrediënten
- 1 stokbrood (al afgebakken)
- 500 gram half om half gehakt
- 150 gram katenspek
- 1 ei
- 1 zakje gehaktkruiden
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm voordat je begint de oven voor op 200 graden. Voeg het gehakt, de kruiden en het ei in een kom samen en kneed dit goed door elkaar.
- Snijd daarna het stokbrood in de lengte open. Let er op dat je het stokbrood niet doorsnijd, maar dat het onderaan nog aan elkaar zit.
- Vul het stokbrood met het gehakt wat je gemengd hebt met de kruiden. Verdeel al het gehakt goed over de gehele lengte van het stokbrood, zodat het gehakt overal even gaar wordt.
- Rol een stuk aluminiumfolie uit over het aanrecht. Dit stuk aluminiumfolie is ongeveer 2,5 keer zo lang als het stokbrood zelf. Leg in het midden van de folie een aantal plakjes katenspek achter elkaar. Dan plaats je het stokbrood er bovenop en leg je de overige plakjes katenspek over de bovenkant van het stokbrood.
- Dan sla je beide kanten van de folie naar binnen en pak je het stokbrood goed in. Nu kan het 45 minuten in een voorverwarmde oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Ook vinden wij het heel lekker om een kaassaus bij het gevulde stokbrood te serveren.
Na 45 minuten in de oven is het stokbrood klaar! Snijd het in 8 even grote stukken en serveer er een lekkere saus en salade bij. Zo heb je genoeg voor 4 personen. Eet smakelijk! Wat is bij jullie thuis een favoriet gerecht? Zou je dit ook maken?
63 reacties
Dit ziet er echt superlekker uit! Deze wil ik vandeweek ook proberen, had er nog nooit van gehoord! Yummie food! :)
Ooh dat lijkt me eigenlijk best lekker!
Dat lijkt me lekker! En ook nog eens makkelijk te maken!
Dit ziet er echt heel lekker uit.
Iets anders, lukt het nog met afvallen? Als ik dat vragen mag!!
Dit recept heb ik, Lara, online geplaatst. Aranka was bezig met Herbalife maar wegens gezondheidsredenen daarmee gestopt.
Ziet er goed uit! Wat ik me meteen afvroeg toen ik las dat je het 45min in de oven doet; wordt het dan niet errug hard? Of wordt dat voorkomen door de aluminiumfolie?
Door het spek en de aluminiumfolie blijft het stokbrood lekker knapperig.
Je kunt hier gerust een stokbrood voor gebruiken wat al een dag oud is. Dat maakt het vaak nog lekkerder!
Bedankt voor je reactie!
Je schrijft: maak er een lekkere saus bij, maar welke sauzen bedoel je dan?
Ziet er suuuperlekker uit!
Dit had ik zelf echt nooit verwacht maar lijkt me wel echt suuuperlekker!
Ik bedoelde eigenlijk bedacht… Just too much things going on in my head :P
Het ziet er heerlijk uit!
wat een leuk idee!
Lekker!! Heerlijke combi ook.
Oehh lekker, dat ziet er goed uit!
Wat simpel en lekker lijkt me dat. Superleuk dat je jullie familiesecrets met ons deelt!
Wauw, that looks delicious!! Dit zou ik zeker zelf eens willen proberen. =)
Ziet er goed uit!
Lekker!
Jummie dit recept ga ik opslaan :D x
Dat lijkt me erg lekker!
Ziet er erg leker uit! :)
Ziet er heerlijk uit!
ohh dat ziet lekker uit! Nog nooit gehad
mijn moeder maakte dit ook wel eens thuis. was erg lekker altijd
O dat ziet er wel lekker uit!
Dit gerecht ziet er yummie uit ;-)
Hier heb ik nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel lekker!
Hmmm.. dit ziet er echt super lekker uit!
Heel leuk idee, ga dit zeker eens proberen maar dan zonder spek!
Ziet er heeeeeeeeeerlijk uit!
Ziet er heel lekker uit! Ik hou zelf alleen niet van spek, dus misschien dat ik daar iets anders voor kan gebruiken :)
Oeh dat moet ik eens proberen! ♡
Mmmmm dat ziet er ongelofelijk lekker uit! x
wat heerlijk, en zo eenvoudig, dat ik gewoon al een hele maaltijd, mmmm ;)
Oeh, nooit zo’n soort recept gezien, maar het ziet er echt heel lekker uit!
Dat ziet er echt heerlijk uit! Dat ga ik zeker een x proberen!
Gatsie, nu heb ik honger…mideen in de nacht hahaha
Nog nooit van gehoord, maar ziet er erg lekker uit! :D
Dit ziet er onwijs lekker uit!
Niet echt iets voor mij, aangezien ik vegetarier ben.. maar ik moest eigenlijk wel lachen, want dit deed me denken aan EpicMealTime (youtube) ‘and more baconstrips’ (over het stokbrood dan) :P Het zal best lekker zijn :P
Ga dit absoluut maken!
Dit ziet er echt superlekker uit! Dit recept ga ik onthouden voor mijn verjaardag volgende maand
Dit ziet er heerlijk uit! Jammer dat ik zometeen moet ontbijten met gewoon brood haha!
Dit ga ik een keer proberen! Thanks
XO
Oh dit ziet er wel heel erg lekker uit, dit ga ik een keer proberen.
Yummy, lijkt me heerlijk. Lekker voor tussendoor en als lunch :)
Ziet er super lekker uit! Lijkt me zeker het proberen waard.
Goede tip! Ga ik zeker eens proberen:) nomnom
Ziet er lekker uit! Op hoeveel graden moet de oven? Liefs
Heb het gemaakt,maar viel uit elkaar toen ik het ging snijden,jammer de smaak was goed!
Dat ziet er l3kker uit, maar wodrt het gehakt wel goed gaar,
dit kan je bij ons ook bij de slager kopen…ik denk dat ik weet waar ze het recept vandaan hebben haha ze hebben ook een variatie met brie erover.
Heerlijk, ik snijd het afbakstokbrood in en hol het uit. Dan bak ik gehakt rul met kruiden, paprika champignons etc. Dat doe ik in het brood, daarover plakjes bacon en geraspte kaas. 10 min in de oven en serveren met satesaus en uitgebakken uitjes hmmm
Klinkt goed en lekker snel klaar! Leg je het brood dan nog in alufolie?
Oeh dit ziet er wel erg lekker uit. Misschien maak ik dit wel voor mijn verjaardag voor de visite.
Zeker doen! Mijn buren deden dat eerst ook altijd voordat ik het kende. Het was dan echt met z’n allen op het stokbrood wachten, haha!
Er staat dat het 45 minuten in een voorverwarmde over moet, alleen hoe warm moet je de oven zetten?
gerookt ontbijtspek en reepjes uien en reepjes parika dat is pas lekker
Dat ziet er heerlijk uit!
Dit gaan we vanavond eten lekkerrrrrr
Voordat je het gehakt erin legt moet de stokbrood dan al gebakken zijn
Hoe zit dat?
Want als dat zo is hoe het er staat dan word de stokbrood erg hard na 45 min
Haal vandaag nog alles in huis ,staat morgen op het menu