Wanneer we horen dat we thuis gevuld stokbrood eten dan verschijnt er op elk gezicht een fikse glimlach. Dit is namelijk iets wat we allemaal erg lekker vinden. Afgelopen zondag was het weer zover; gevuld stokbrood stond op het menu. Ik hielp papa bij de bereiding en maakte gelijk foto’s voor jullie, dus hier volgt het recept.
Benodigdheden:
- 1 stokbrood (al afgebakken)
- 500 gram half om half gehakt
- 1 pakje katenspek van 150 gram
- 1 ei
- 1 zakje gehaktkruiden (hier gebruikten we Italiaanse kruiden)
Ook vinden wij het heel lekker om een kaassaus bij het gevulde stokbrood te serveren.
Hoe maak je het:
- Verwarm voordat je begint de oven voor op 200 graden. Voeg het gehakt, de kruiden en het ei in een kom samen en kneed dit goed door elkaar.
- Snijd daarna het stokbrood in de lengte open. Let er op dat je het stokbrood niet doorsnijd, maar dat het onderaan nog aan elkaar zit.
- Vul het stokbrood met het gehakt wat je gemengd hebt met de kruiden. Verdeel al het gehakt goed over de gehele lengte van het stokbrood, zodat het gehakt overal even gaar wordt.
- Rol een stuk aluminiumfolie uit over het aanrecht. Dit stuk aluminiumfolie is ongeveer 2,5 keer zo lang als het stokbrood zelf. Leg in het midden van de folie een aantal plakjes katenspek achter elkaar. Dan plaats je het stokbrood er bovenop en leg je de overige plakjes katenspek over de bovenkant van het stokbrood.
- Dan sla je beide kanten van de folie naar binnen en pak je het stokbrood goed in. Nu kan het 45 minuten in een voorverwarmde oven.
Na 45 minuten in de oven is het stokbrood klaar! Snijd het in 8 evengrote stukken en serveer er een lekkere saus en salade bij. Zo heb je genoeg voor 4 personen. Eet smakelijk! Wat is bij jullie thuis een favoriet gerecht? Zou je dit ook maken?
63 reacties
Merin Veronique
9 september 2013 at 18:04Dit ziet er echt superlekker uit! Deze wil ik vandeweek ook proberen, had er nog nooit van gehoord! Yummie food! :)
Tedje
9 september 2013 at 18:04Ooh dat lijkt me eigenlijk best lekker!
iscreambeauty
9 september 2013 at 18:06Dat lijkt me lekker! En ook nog eens makkelijk te maken!
Shannen
9 september 2013 at 18:07Dit ziet er echt heel lekker uit.
Iets anders, lukt het nog met afvallen? Als ik dat vragen mag!!
Lara
9 september 2013 at 18:15Dit recept heb ik, Lara, online geplaatst. Aranka was bezig met Herbalife maar wegens gezondheidsredenen daarmee gestopt.
Manon
9 september 2013 at 18:08Ziet er goed uit! Wat ik me meteen afvroeg toen ik las dat je het 45min in de oven doet; wordt het dan niet errug hard? Of wordt dat voorkomen door de aluminiumfolie?
Lara
9 september 2013 at 18:28Door het spek en de aluminiumfolie blijft het stokbrood lekker knapperig.
Je kunt hier gerust een stokbrood voor gebruiken wat al een dag oud is. Dat maakt het vaak nog lekkerder!
Bedankt voor je reactie!
Marij
8 oktober 2018 at 16:18Je schrijft: maak er een lekkere saus bij, maar welke sauzen bedoel je dan?
Sarah
9 september 2013 at 18:12Ziet er suuuperlekker uit!
Hester
9 september 2013 at 18:25Dit had ik zelf echt nooit verwacht maar lijkt me wel echt suuuperlekker!
Hester
9 september 2013 at 18:26Ik bedoelde eigenlijk bedacht… Just too much things going on in my head :P
beautybysandra
9 september 2013 at 18:32Het ziet er heerlijk uit!
martinaa89
9 september 2013 at 18:45wat een leuk idee!
Jaimie
9 september 2013 at 18:52Lekker!! Heerlijke combi ook.
Chantal
9 september 2013 at 19:04Oehh lekker, dat ziet er goed uit!
Aranka
9 september 2013 at 19:05Wat simpel en lekker lijkt me dat. Superleuk dat je jullie familiesecrets met ons deelt!
Shelly
9 september 2013 at 19:16Wauw, that looks delicious!! Dit zou ik zeker zelf eens willen proberen. =)
Annelie
9 september 2013 at 19:38Ziet er goed uit!
Dita
9 september 2013 at 19:48Lekker!
Jana
9 september 2013 at 19:55Jummie dit recept ga ik opslaan :D x
MySimplySpecial
9 september 2013 at 20:01Dat lijkt me erg lekker!
Rachelle
9 september 2013 at 20:06Ziet er erg leker uit! :)
Dionne (@Diolifestyle)
9 september 2013 at 20:17Ziet er heerlijk uit!
heartshapedrosepetals
9 september 2013 at 20:22ohh dat ziet lekker uit! Nog nooit gehad
acrazylady
9 september 2013 at 20:27mijn moeder maakte dit ook wel eens thuis. was erg lekker altijd
Kelly
9 september 2013 at 20:34O dat ziet er wel lekker uit!
chucky1012
9 september 2013 at 20:37Dit gerecht ziet er yummie uit ;-)
Kim
9 september 2013 at 21:25Hier heb ik nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel lekker!
Marissa
9 september 2013 at 21:27Hmmm.. dit ziet er echt super lekker uit!
Nienke
9 september 2013 at 21:35Heel leuk idee, ga dit zeker eens proberen maar dan zonder spek!
droene1990
9 september 2013 at 21:39Ziet er heeeeeeeeeerlijk uit!
Janilee.
9 september 2013 at 21:58Ziet er heel lekker uit! Ik hou zelf alleen niet van spek, dus misschien dat ik daar iets anders voor kan gebruiken :)
femketje
9 september 2013 at 22:17Oeh dat moet ik eens proberen! ♡
beyoutifool
9 september 2013 at 22:27Mmmmm dat ziet er ongelofelijk lekker uit! x
Jorine Dams
9 september 2013 at 22:40wat heerlijk, en zo eenvoudig, dat ik gewoon al een hele maaltijd, mmmm ;)
Selena
9 september 2013 at 22:53Oeh, nooit zo’n soort recept gezien, maar het ziet er echt heel lekker uit!
tamschoice
9 september 2013 at 23:25Dat ziet er echt heerlijk uit! Dat ga ik zeker een x proberen!
me
10 september 2013 at 00:16Gatsie, nu heb ik honger…mideen in de nacht hahaha
Ashleey
10 september 2013 at 06:52Nog nooit van gehoord, maar ziet er erg lekker uit! :D
Saskia
10 september 2013 at 09:40Dit ziet er onwijs lekker uit!
Lianne
10 september 2013 at 10:49Niet echt iets voor mij, aangezien ik vegetarier ben.. maar ik moest eigenlijk wel lachen, want dit deed me denken aan EpicMealTime (youtube) ‘and more baconstrips’ (over het stokbrood dan) :P Het zal best lekker zijn :P
sonja
10 september 2013 at 12:44Ga dit absoluut maken!
Priscilla
10 september 2013 at 16:28Dit ziet er echt superlekker uit! Dit recept ga ik onthouden voor mijn verjaardag volgende maand
Kirsten
11 september 2013 at 06:50Dit ziet er heerlijk uit! Jammer dat ik zometeen moet ontbijten met gewoon brood haha!
Maxime
11 september 2013 at 10:38Dit ga ik een keer proberen! Thanks
XO
Linda
12 september 2013 at 00:10Oh dit ziet er wel heel erg lekker uit, dit ga ik een keer proberen.
Wendy
12 september 2013 at 22:02Yummy, lijkt me heerlijk. Lekker voor tussendoor en als lunch :)
fabienneotten
13 september 2013 at 23:06Ziet er super lekker uit! Lijkt me zeker het proberen waard.
Janneke
14 september 2013 at 13:56Goede tip! Ga ik zeker eens proberen:) nomnom
Mirte
15 september 2013 at 12:30Ziet er lekker uit! Op hoeveel graden moet de oven? Liefs
HvBijsteren
28 april 2014 at 20:42Heb het gemaakt,maar viel uit elkaar toen ik het ging snijden,jammer de smaak was goed!
Marieke Van Dam van Haaften
11 mei 2014 at 21:22Dat ziet er l3kker uit, maar wodrt het gehakt wel goed gaar,
ageeth
6 oktober 2014 at 20:02dit kan je bij ons ook bij de slager kopen…ik denk dat ik weet waar ze het recept vandaan hebben haha ze hebben ook een variatie met brie erover.
Saskia
3 maart 2015 at 15:42Heerlijk, ik snijd het afbakstokbrood in en hol het uit. Dan bak ik gehakt rul met kruiden, paprika champignons etc. Dat doe ik in het brood, daarover plakjes bacon en geraspte kaas. 10 min in de oven en serveren met satesaus en uitgebakken uitjes hmmm
Pauline
8 november 2015 at 10:25Klinkt goed en lekker snel klaar! Leg je het brood dan nog in alufolie?
engelina
8 november 2015 at 00:17Oeh dit ziet er wel erg lekker uit. Misschien maak ik dit wel voor mijn verjaardag voor de visite.
Aranka
8 november 2015 at 08:25Zeker doen! Mijn buren deden dat eerst ook altijd voordat ik het kende. Het was dan echt met z’n allen op het stokbrood wachten, haha!
Angelique
1 januari 2016 at 12:09Er staat dat het 45 minuten in een voorverwarmde over moet, alleen hoe warm moet je de oven zetten?
joep geurts
16 november 2017 at 11:25gerookt ontbijtspek en reepjes uien en reepjes parika dat is pas lekker
chucky1012
16 november 2017 at 19:44Dat ziet er heerlijk uit!
Linda
11 februari 2018 at 10:26Dit gaan we vanavond eten lekkerrrrrr
Suze
19 november 2018 at 06:43Voordat je het gehakt erin legt moet de stokbrood dan al gebakken zijn
Hoe zit dat?
Want als dat zo is hoe het er staat dan word de stokbrood erg hard na 45 min
Jeannine
25 september 2022 at 11:32Haal vandaag nog alles in huis ,staat morgen op het menu