Recept; gevuld stokbrood

Recept; gevuld stokbrood

Wanneer we horen dat we thuis gevuld stokbrood eten dan verschijnt er op elk gezicht een fikse glimlach. Dit is namelijk iets wat we allemaal erg lekker vinden. Afgelopen zondag was het weer zover; gevuld stokbrood stond op het menu. Ik hielp papa bij de bereiding en maakte gelijk foto’s voor jullie, dus hier volgt het recept.

Benodigdheden:

  • 1 stokbrood (al afgebakken)
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 pakje katenspek van 150 gram
  • 1 ei
  • 1 zakje gehaktkruiden (hier gebruikten we Italiaanse kruiden)

Ook vinden wij het heel lekker om een kaassaus bij het gevulde stokbrood te serveren.

Recept; gevuld stokbrood

Hoe maak je het:

  • Verwarm voordat je begint de oven voor op 200 graden. Voeg het gehakt, de kruiden en het ei in een kom samen en kneed dit goed door elkaar.
  • Snijd daarna het stokbrood in de lengte open. Let er op dat je het stokbrood niet doorsnijd, maar dat het onderaan nog aan elkaar zit.
  • Vul het stokbrood met het gehakt wat je gemengd hebt met de kruiden. Verdeel al het gehakt goed over de gehele lengte van het stokbrood, zodat het gehakt overal even gaar wordt.
  • Rol een stuk aluminiumfolie uit over het aanrecht. Dit stuk aluminiumfolie is ongeveer 2,5 keer zo lang als het stokbrood zelf. Leg in het midden van de folie een aantal plakjes katenspek achter elkaar. Dan plaats je het stokbrood er bovenop en leg je de overige plakjes katenspek over de bovenkant van het stokbrood.
  • Dan sla je beide kanten van de folie naar binnen en pak je het stokbrood goed in. Nu kan het 45 minuten in een voorverwarmde oven.

Recept; gevuld stokbrood

Na 45 minuten in de oven is het stokbrood klaar! Snijd het in 8 evengrote stukken en serveer er een lekkere saus en salade bij. Zo heb je genoeg voor 4 personen. Eet smakelijk! Wat is bij jullie thuis een favoriet gerecht? Zou je dit ook maken?

Dit vind je misschien ook leuk

61 reacties

  • Beantwoorden
    Merin Veronique
    9 september 2013

    Dit ziet er echt superlekker uit! Deze wil ik vandeweek ook proberen, had er nog nooit van gehoord! Yummie food! :)

  • Beantwoorden
    Tedje
    9 september 2013

    Ooh dat lijkt me eigenlijk best lekker!

  • Beantwoorden
    iscreambeauty
    9 september 2013

    Dat lijkt me lekker! En ook nog eens makkelijk te maken!

  • Beantwoorden
    Shannen
    9 september 2013

    Dit ziet er echt heel lekker uit.

    Iets anders, lukt het nog met afvallen? Als ik dat vragen mag!!

    • Beantwoorden
      Lara
      9 september 2013

      Dit recept heb ik, Lara, online geplaatst. Aranka was bezig met Herbalife maar wegens gezondheidsredenen daarmee gestopt.

  • Beantwoorden
    Manon
    9 september 2013

    Ziet er goed uit! Wat ik me meteen afvroeg toen ik las dat je het 45min in de oven doet; wordt het dan niet errug hard? Of wordt dat voorkomen door de aluminiumfolie?

    • Beantwoorden
      Lara
      9 september 2013

      Door het spek en de aluminiumfolie blijft het stokbrood lekker knapperig.
      Je kunt hier gerust een stokbrood voor gebruiken wat al een dag oud is. Dat maakt het vaak nog lekkerder!
      Bedankt voor je reactie!

      • Beantwoorden
        Marij
        8 oktober 2018

        Je schrijft: maak er een lekkere saus bij, maar welke sauzen bedoel je dan?

  • Beantwoorden
    Sarah
    9 september 2013

    Ziet er suuuperlekker uit!

  • Beantwoorden
    Hester
    9 september 2013

    Dit had ik zelf echt nooit verwacht maar lijkt me wel echt suuuperlekker!

    • Beantwoorden
      Hester
      9 september 2013

      Ik bedoelde eigenlijk bedacht… Just too much things going on in my head :P

  • Beantwoorden
    beautybysandra
    9 september 2013

    Het ziet er heerlijk uit!

  • Beantwoorden
    martinaa89
    9 september 2013

    wat een leuk idee!

  • Beantwoorden
    Jaimie
    9 september 2013

    Lekker!! Heerlijke combi ook.

  • Beantwoorden
    Chantal
    9 september 2013

    Oehh lekker, dat ziet er goed uit!

  • Beantwoorden
    Aranka
    9 september 2013

    Wat simpel en lekker lijkt me dat. Superleuk dat je jullie familiesecrets met ons deelt!

  • Beantwoorden
    Shelly
    9 september 2013

    Wauw, that looks delicious!! Dit zou ik zeker zelf eens willen proberen. =)

  • Beantwoorden
    Annelie
    9 september 2013

    Ziet er goed uit!

  • Beantwoorden
    Dita
    9 september 2013

    Lekker!

  • Beantwoorden
    Jana
    9 september 2013

    Jummie dit recept ga ik opslaan :D x

  • Beantwoorden
    MySimplySpecial
    9 september 2013

    Dat lijkt me erg lekker!

  • Beantwoorden
    Rachelle
    9 september 2013

    Ziet er erg leker uit! :)

  • Beantwoorden
    Dionne (@Diolifestyle)
    9 september 2013

    Ziet er heerlijk uit!

  • Beantwoorden
    heartshapedrosepetals
    9 september 2013

    ohh dat ziet lekker uit! Nog nooit gehad

  • Beantwoorden
    acrazylady
    9 september 2013

    mijn moeder maakte dit ook wel eens thuis. was erg lekker altijd

  • Beantwoorden
    Kelly
    9 september 2013

    O dat ziet er wel lekker uit!

  • Beantwoorden
    chucky1012
    9 september 2013

    Dit gerecht ziet er yummie uit ;-)

  • Beantwoorden
    Kim
    9 september 2013

    Hier heb ik nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel lekker!

  • Beantwoorden
    Marissa
    9 september 2013

    Hmmm.. dit ziet er echt super lekker uit!

  • Beantwoorden
    Nienke
    9 september 2013

    Heel leuk idee, ga dit zeker eens proberen maar dan zonder spek!

  • Beantwoorden
    droene1990
    9 september 2013

    Ziet er heeeeeeeeeerlijk uit!

  • Beantwoorden
    Janilee.
    9 september 2013

    Ziet er heel lekker uit! Ik hou zelf alleen niet van spek, dus misschien dat ik daar iets anders voor kan gebruiken :)

  • Beantwoorden
    femketje
    9 september 2013

    Oeh dat moet ik eens proberen! ♡

  • Beantwoorden
    beyoutifool
    9 september 2013

    Mmmmm dat ziet er ongelofelijk lekker uit! x

  • Beantwoorden
    Jorine Dams
    9 september 2013

    wat heerlijk, en zo eenvoudig, dat ik gewoon al een hele maaltijd, mmmm ;)

  • Beantwoorden
    Selena
    9 september 2013

    Oeh, nooit zo’n soort recept gezien, maar het ziet er echt heel lekker uit!

  • Beantwoorden
    tamschoice
    9 september 2013

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Dat ga ik zeker een x proberen!

  • Beantwoorden
    me
    10 september 2013

    Gatsie, nu heb ik honger…mideen in de nacht hahaha

  • Beantwoorden
    Ashleey
    10 september 2013

    Nog nooit van gehoord, maar ziet er erg lekker uit! :D

  • Beantwoorden
    Saskia
    10 september 2013

    Dit ziet er onwijs lekker uit!

  • Beantwoorden
    Lianne
    10 september 2013

    Niet echt iets voor mij, aangezien ik vegetarier ben.. maar ik moest eigenlijk wel lachen, want dit deed me denken aan EpicMealTime (youtube) ‘and more baconstrips’ (over het stokbrood dan) :P Het zal best lekker zijn :P

  • Beantwoorden
    sonja
    10 september 2013

    Ga dit absoluut maken!

  • Beantwoorden
    Priscilla
    10 september 2013

    Dit ziet er echt superlekker uit! Dit recept ga ik onthouden voor mijn verjaardag volgende maand

  • Beantwoorden
    Kirsten
    11 september 2013

    Dit ziet er heerlijk uit! Jammer dat ik zometeen moet ontbijten met gewoon brood haha!

  • Beantwoorden
    Maxime
    11 september 2013

    Dit ga ik een keer proberen! Thanks

    XO

  • Beantwoorden
    Linda
    12 september 2013

    Oh dit ziet er wel heel erg lekker uit, dit ga ik een keer proberen.

  • Beantwoorden
    Wendy
    12 september 2013

    Yummy, lijkt me heerlijk. Lekker voor tussendoor en als lunch :)

  • Beantwoorden
    fabienneotten
    13 september 2013

    Ziet er super lekker uit! Lijkt me zeker het proberen waard.

  • Beantwoorden
    Janneke
    14 september 2013

    Goede tip! Ga ik zeker eens proberen:) nomnom

  • Beantwoorden
    Mirte
    15 september 2013

    Ziet er lekker uit! Op hoeveel graden moet de oven? Liefs

  • Beantwoorden
    HvBijsteren
    28 april 2014

    Heb het gemaakt,maar viel uit elkaar toen ik het ging snijden,jammer de smaak was goed!

  • Beantwoorden
    Marieke Van Dam van Haaften
    11 mei 2014

    Dat ziet er l3kker uit, maar wodrt het gehakt wel goed gaar,

  • Beantwoorden
    ageeth
    6 oktober 2014

    dit kan je bij ons ook bij de slager kopen…ik denk dat ik weet waar ze het recept vandaan hebben haha ze hebben ook een variatie met brie erover.

  • Beantwoorden
    Saskia
    3 maart 2015

    Heerlijk, ik snijd het afbakstokbrood in en hol het uit. Dan bak ik gehakt rul met kruiden, paprika champignons etc. Dat doe ik in het brood, daarover plakjes bacon en geraspte kaas. 10 min in de oven en serveren met satesaus en uitgebakken uitjes hmmm

    • Beantwoorden
      Pauline
      8 november 2015

      Klinkt goed en lekker snel klaar! Leg je het brood dan nog in alufolie?

  • Beantwoorden
    engelina
    8 november 2015

    Oeh dit ziet er wel erg lekker uit. Misschien maak ik dit wel voor mijn verjaardag voor de visite.

    • Beantwoorden
      Aranka
      8 november 2015

      Zeker doen! Mijn buren deden dat eerst ook altijd voordat ik het kende. Het was dan echt met z’n allen op het stokbrood wachten, haha!

  • Beantwoorden
    Angelique
    1 januari 2016

    Er staat dat het 45 minuten in een voorverwarmde over moet, alleen hoe warm moet je de oven zetten?

  • Beantwoorden
    joep geurts
    16 november 2017

    gerookt ontbijtspek en reepjes uien en reepjes parika dat is pas lekker

  • Beantwoorden
    Linda
    11 februari 2018

    Dit gaan we vanavond eten lekkerrrrrr

  • Geef een reactie