Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Gevlochten Nutella Brood

 photo Nutella14_zpsc281b455.png

Ik vind het heerlijk om op Pinterest naar food foto’s te kijken en daar haal ik dan ook altijd mijn inspiratie vanaf om weer een lekker recept te maken. Van de week zag ik een ontzettend makkelijk gevlochten Nutella brood wat er echt heerlijk uit zag. Ik dacht, dat is volgens mij heel eenvoudig zelf te maken! Ik maakte het wel op een hele simpele manier en we hebben er tussen de middag heerlijk van gegeten!

 photo Nutella_zps18ef3895.png

Recept: Gevlochten Nutella Brood

Gevlochten Nutella brood

Hoe leuk is het om als bijgerecht een gevluchten Nutella brood op tafel te zetten. Het maken is super simpel en ook erg leuk om met de kinderen te doen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel erg lekker!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 1 pak Koopmans wit brood mix
  • 275 mililiter water
  • 20 gram zachte boter
  • 100 gram Nutella

Instructies
 

  • Doe de mix, boter en water in een beslagkom.
  • Mix het deeg 4 minuten en keed het daarna tot een massieve bol.
  • Dek de kom af met plastic en laat het deeg 15 minuten rijzen.
  • Maak er nu een lap van door het uit elkaar te trekken.
  • Bestrooi het aanrecht met wat bloem en ga het deeg uitrollen.
  • Smeer de plak deeg met Nutella in. 
  • Wanner alles goed uitgesmeerd is, rol je het deeg op en snijd het door de midden, hierdoor zie je de leuke lagen in het deeg ontstaan.
  • Vlecht het brood niet in elkaar en druk de uiteindes goed aan elkaar vast.
  • Leg een schone (bij voorkeur een oude) theedoek over het nog te bakken brood heen en laat het weer 45 minuten rijzen.
  • Het brood heeft een behoorlijke vorm gekregen en deze bakken we 25 minuten af in de oven op 200 graden
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Ik hou van makkelijk, dus vandaar een kant en klaar pak meel voor witbrood! Je kan het natuurlijk ook zelf maken met bloem en gist! Op internet staan genoeg recepten voor brood te maken. Maar deze mix van Koopmans smaakt ook prima!

 photo Nutella1_zps8eb3a390.png

Doe de mix, boter en water in een beslagkom.

 photo Nutella2_zpsdc7cf9c6.png

Mix het deeg 4 minuten en keed het daarna tot een massieve bol.

 photo Nutella3_zpscb0b7f77.png

Dek de kom af met plastic en laat het deeg 15 minuten rijzen.

 photo Nutella4_zps6f91c6f7.png

Maak er nu een lap van door het uit elkaar te trekken.

 photo Nutella5_zpsf1e30348.png

Bestrooi het aanrecht met wat bloem en ga het deeg uitrollen.

 photo Nutella7_zpsd04c0392.png

 photo Nutella6_zps81c91a97.png

Smeer de plak deeg met Nutella in. Bij ons ging het niet zo lekker omdat we iets teveel bloem op het deeg hadden zodat de Nutella niet goed hechtte.

 photo Nutella8_zps99de409e.png

Eenmaal alles goed uitgesmeerd rol je het deeg op en snijd het door de midden.

 photo Nutella9_zpsb5816289.png

Als je het deeg door midden hebt gesneden zie je leuk alle laagjes. Vlecht het brood niet in elkaar en druk de uiteindes goed aan elkaar vast.

 photo Nutella10_zpsd750a5f2.png

Leg een schone – bij voorkeur een oude – theedoek over het nog te bakken brood heen en laat het weer 45 minuten rijzen.

 photo Nutella11_zps20bb4609.png

Het brood heeft een behoorlijke vorm gekregen en deze bakken we 25 minuten af in de oven op 200 graden!

 photo Nutella12_zps639fc1f7.png

En klaar is je brood! Ziet het er niet heerlijk uit?

 photo Nutella13_zps28f39d54.png

 photo Nutella15_zps6c636229.png

Snijd het brood in plakjes en het is klaar om opgegeten te worden. Lekker is om nog wat verse Nutella of boter over het brood heen te smeren! Zo makkelijk is het dus een lekker Nutella brood op tafel te zetten, eetsmakelijk!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

  1. OHHHHHH my god! Ga alsjeblieft een kookboek schrijven, wat een super lekkere recepten op jouw blog altijd pfff (en ik heb net gegeten nooo)

  2. Ik maak vaak mijn eigen brood! Heerlijk! Vooral de heel donkere broden zijn lekker. Die blijven ook veel langer vers dan de witte zelfgebakken broden. Ik kan een broodbakmachine zeer aanbevelen. :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *