Ik vind het heerlijk om op Pinterest naar food foto’s te kijken en daar haal ik dan ook altijd mijn inspiratie vanaf om weer een lekker recept te maken. Van de week zag ik een ontzettend makkelijk gevlochten Nutella brood wat er echt heerlijk uit zag. Ik dacht, dat is volgens mij heel eenvoudig zelf te maken! Ik maakte het wel op een hele simpele manier en we hebben er tussen de middag heerlijk van gegeten!

Gevlochten Nutella brood
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans wit brood mix
- 275 mililiter water
- 20 gram zachte boter
- 100 gram Nutella
Instructies
- Doe de mix, boter en water in een beslagkom.
- Mix het deeg 4 minuten en keed het daarna tot een massieve bol.
- Dek de kom af met plastic en laat het deeg 15 minuten rijzen.
- Maak er nu een lap van door het uit elkaar te trekken.
- Bestrooi het aanrecht met wat bloem en ga het deeg uitrollen.
- Smeer de plak deeg met Nutella in.
- Wanner alles goed uitgesmeerd is, rol je het deeg op en snijd het door de midden, hierdoor zie je de leuke lagen in het deeg ontstaan.
- Vlecht het brood niet in elkaar en druk de uiteindes goed aan elkaar vast.
- Leg een schone (bij voorkeur een oude) theedoek over het nog te bakken brood heen en laat het weer 45 minuten rijzen.
- Het brood heeft een behoorlijke vorm gekregen en deze bakken we 25 minuten af in de oven op 200 graden
Ik hou van makkelijk, dus vandaar een kant en klaar pak meel voor witbrood! Je kan het natuurlijk ook zelf maken met bloem en gist! Op internet staan genoeg recepten voor brood te maken. Maar deze mix van Koopmans smaakt ook prima!
Doe de mix, boter en water in een beslagkom.
Mix het deeg 4 minuten en keed het daarna tot een massieve bol.
Dek de kom af met plastic en laat het deeg 15 minuten rijzen.
Maak er nu een lap van door het uit elkaar te trekken.
Bestrooi het aanrecht met wat bloem en ga het deeg uitrollen.
Smeer de plak deeg met Nutella in. Bij ons ging het niet zo lekker omdat we iets teveel bloem op het deeg hadden zodat de Nutella niet goed hechtte.
Eenmaal alles goed uitgesmeerd rol je het deeg op en snijd het door de midden.
Als je het deeg door midden hebt gesneden zie je leuk alle laagjes. Vlecht het brood niet in elkaar en druk de uiteindes goed aan elkaar vast.
Leg een schone – bij voorkeur een oude – theedoek over het nog te bakken brood heen en laat het weer 45 minuten rijzen.
Het brood heeft een behoorlijke vorm gekregen en deze bakken we 25 minuten af in de oven op 200 graden!
En klaar is je brood! Ziet het er niet heerlijk uit?
Snijd het brood in plakjes en het is klaar om opgegeten te worden. Lekker is om nog wat verse Nutella of boter over het brood heen te smeren! Zo makkelijk is het dus een lekker Nutella brood op tafel te zetten, eetsmakelijk!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
28 reacties
Manouk
12 maart 2014 at 15:07OHHHHHH my god! Ga alsjeblieft een kookboek schrijven, wat een super lekkere recepten op jouw blog altijd pfff (en ik heb net gegeten nooo)
Budgetproof.nl
12 maart 2014 at 15:10Ik had het een heel klein beetje goed geraden met m’n Nutella pizza/wrap haha. Yummy yummy!
Anneloes
12 maart 2014 at 15:10Wauw, wat aan gaaf recept zeg :D! Die ga ik binnenkort zeker eens proberen.Ik ben DOL op nutella dut dit moet wel lekker zijn!
chucky1012
12 maart 2014 at 15:17Dat ziet er heerlijk uit ;-)
Dit recept ga ik zeker een keer maken.
Ik hou van nutella.
Manon
12 maart 2014 at 15:18Oh jummie, dat was het dus! Lijkt me super lekker!
Jennie from the Blog
12 maart 2014 at 15:21Waaahhh lekker! :D
Kimberley
12 maart 2014 at 15:30Had ik het toch goed geraden op Instagram haha !
Hester
12 maart 2014 at 16:03Wat ’n leuk receptje!
dita
12 maart 2014 at 16:12Dat ziet er heerlijk uit.
Liefsannebelle
12 maart 2014 at 16:38Dit ga ik zeker eens proberen, I love nutella :)
Myrna
12 maart 2014 at 16:52Ziet er echt verrukkelijk uit!!!
MySimplySpecial
12 maart 2014 at 16:55Wat ziet dat er leuk uit!
lovethatmakeup
12 maart 2014 at 17:12Hmmm ziet er yumy uit!
Dionne Knooren
12 maart 2014 at 17:19Deze ga ik bewaren, lijkt mij erg lekker!
Edith
12 maart 2014 at 17:55Oeeh, dit lijkt mij heel erg lekker!
Beau
12 maart 2014 at 18:21Ziet er heerlijk uit!
Ceetje
12 maart 2014 at 18:52Oh boy wat zien ze er lekker uit! Maar met Nutella maak je eigenlijk alles lekker hahaha
Kirsten
12 maart 2014 at 19:15Dit ziet er echt weer super lekker uit Aranka :D Yummie!
Jana
12 maart 2014 at 20:03Jummie dat ziet er lekker uit :D x
Nathalie
12 maart 2014 at 20:53Yummmm, ziet er heerlijk uit!
Toevallig zag ik onlangs een gelijkaardig recept op culy dat ik ook al dadelijk wilde proberen:
http://www.culy.nl/recepten/gevlochten-nutellabrood-in-de-vorm-van-een-ster/
Kelly
12 maart 2014 at 21:08Het lijkt me heerlijk!
Daphne
12 maart 2014 at 21:20Ziet er onwijs lekker uit!
Ines
12 maart 2014 at 22:07Ziet er erg lekker uit!
Melissa Charlotte
12 maart 2014 at 22:50Ziet er heerlijk uit, ik snap alleen een stukje niet. ‘Vlecht het brood niet in elkaar en…’ Moet dat nu zijn? En hoe vlecht je dat in elkaar dan?
Eline
13 maart 2014 at 10:32oh lijkt me heerlijk!
Yvonne
13 maart 2014 at 14:03Ik maak vaak mijn eigen brood! Heerlijk! Vooral de heel donkere broden zijn lekker. Die blijven ook veel langer vers dan de witte zelfgebakken broden. Ik kan een broodbakmachine zeer aanbevelen. :-)
Amy
14 maart 2014 at 13:00Ohhhh klinkt heerlijk en ziet er heeerlijk uit!
Sanne
17 maart 2014 at 11:56Ahhh wat een lekker recept zeg!! En het ziet er ook niet al te moeilijk uit. Had laatst gechocoladefondued met Nutella, ook echte aanrader.