Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: gebakken mozzarella tosti

 photo Tosti6_zps0c22c9e5.png

Ik had nog een zakje mozzarella in de koelkast liggen dat toch echt wel op moest. Alleen ik wist niet zo goed wat ik ermee moest doen. Toen was ik een beetje aan het scrollen op pinterest en kwam dit super gave recept tegen en mozzarella tosti maar dan in combinatie van een wentelteefje! Dit kon niet anders dan super lekker zijn en dat was het ook!

 photo Tosti_zpsdc48055b.png

Wat heb je nodig?

– 2 bollen mozzarella
– brood
– 2 eieren
– basilicum
– rode pesto
– pittige pasta kaas geraspt
– 150 ml melk
– boter

Dit is voor 4 personen

 photo Tosti1_zpsebf8ce18.png

Snijd eerst het brood, of neem gewoon plakjes brood. Wij kozen voor een heerlijke verse boule beurre!

 photo Tosti2_zps986110fc.png

Beleg de helft van de plakjes met rode pesto en royaal met mozzarella.

 photo Tosti3_zps31ead856.png

Voeg daarna de pittige kaas er aan toe en de basilicum. Ik koos voor permigiano reggiano kaas en helaas was de verse basilicum op. Maar gedroogd is het ook prima!

 photo Tosti4_zpsf3cc5fb6.png

Maak daarna in een diep bord een mengsel van het ei en melk en klop dit door elkaar. Doe het gas alvast aan en laat het boter of de olie goed smelten of heet worden. Dip daarna de onderkant van het brood in het melk en ei mengsel en doe het in de pan. Pak een kaal plakje brood wat bovenop dit broodje komt en dip ook 1 kant in het mengel. Leg de kant met melk en ei bovenop, deze moet gebakken worden als je de tosti omdraait!

 photo Tosti5_zpsc9884344.png

Zo, laat nu de tosti 10 minuten bakken en keer regelmatig om tot dat de mozzarella gesmolten is, dan zijn ze klaar!

 photo Tosti8_zps3042c9b2.png

En het eind resultaat! Het is echt heerlijk De buitenkant is heerlijk knapperig door het ei en de melk en binnenin is het heerlijk zacht door de mozzarella. De combinatie van de basillicum, rode pesto en pittige kaas maakt het helemaal af!

 photo Tosti7_zps4260a993.png

Eetsmakelijk!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

50 reacties

  1. Lekker zeg, ik hou erg van mozzerella, maar wist ook niet echt leuke recepten er mee. Ik ga dit zeker weten uitproberen, ziet er veel te lekker uit om over te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *