Search
Close this search box.

Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

Probeersels zijn misschien wel de leukste recepten die het lekkerste kunnen uitvallen. Op het werk waren heel veel doosjes druiven over dus ik nam een doosje mee naar huis. Mama vertelde dat we misschien wel druiventaartjes konden maken. Zo gezegd, zo gedaan en het is echt een mega succes. Deze taartjes zijn té lekker dus ik moet het recept wel even met jullie delen.


Recept: Druiventaartjes

Wat heb je nodig?

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el fijne suiker
  • 3 el crème fraise
  • eidooier
  • vanille extract
  • 250 gr druiven
  • poedersuiker

Het amandelmeel kan je eventueel ook vervangen door bloem, het smaakt dat alleen wel iets anders. Wil je meerdere taartjes maken, verdubbel dan het recept.

Recept: Druiventaartjes

Als eerst vetten we de bakblikjes in met boter en leggen hier een plakje bladerdeeg in. Rek hem iets uit zodat het passend is. Daarna gaan we aan de slag met de vulling. Die maken we door de amandelmeel, suiker, vanille aroma, crème fraise en de eidooier door elkaar heen te roeren.

Recept: Druiventaartjes

Daarna schenk je het mengsel in de vormpjes met bladerdeeg! Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Recept: Druiventaartjes

Ondertussen wassen we de druiven en verdelen deze over de vormpjes, zorg dat ze lekker gevuld zijn! Daarna kunnen ze de oven in voor 20 minuten.

Recept: Druiventaartjes

En binnen 20 minuten zijn ze klaar! Zien ze er niet heerlijk uit? Het mengsel is echt een soort van pudding geworden en in combinatie met het bladerdeeg en de druiven een heerlijke lekkernij!

Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

De taartjes zijn natuurlijk het lekkerste als je ze warm opeet. Pas wel op want de druiven kunnen heel lang heet blijven, dus eet ze pas op wanneer je zeker weet dat de druiven ook iets zijn afgekoeld, je wilt natuurlijk niet je mond verbranden.

Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

Mijn moeder en ik vonden de taartjes echt verrukkelijk, dat had ik van te voren niet verwacht. Ze zijn heel erg simpel om te maken en vooral heel erg lekker. Misschien is dit ook leuk om te maken met andere soorten fruit zoals aardbei of appel! Misschien ga ik dat voor de kerstdagen nog eens uittesten! Eetsmakelijk en een fijne kerst alvast!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *