Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

Probeersels zijn misschien wel de leukste recepten die het lekkerste kunnen uitvallen. Op het werk waren heel veel doosjes druiven over dus ik nam een doosje mee naar huis. Mama vertelde dat we misschien wel druiventaartjes konden maken. Zo gezegd, zo gedaan en het is echt een mega succes. Deze taartjes zijn té lekker dus ik moet het recept wel even met jullie delen.


Recept: Druiventaartjes

Wat heb je nodig?

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el fijne suiker
  • 3 el crème fraise
  • eidooier
  • vanille extract
  • 250 gr druiven
  • poedersuiker

Het amandelmeel kan je eventueel ook vervangen door bloem, het smaakt dat alleen wel iets anders. Wil je meerdere taartjes maken, verdubbel dan het recept.

Recept: Druiventaartjes

Als eerst vetten we de bakblikjes in met boter en leggen hier een plakje bladerdeeg in. Rek hem iets uit zodat het passend is. Daarna gaan we aan de slag met de vulling. Die maken we door de amandelmeel, suiker, vanille aroma, crème fraise en de eidooier door elkaar heen te roeren.

Recept: Druiventaartjes

Daarna schenk je het mengsel in de vormpjes met bladerdeeg! Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Recept: Druiventaartjes

Ondertussen wassen we de druiven en verdelen deze over de vormpjes, zorg dat ze lekker gevuld zijn! Daarna kunnen ze de oven in voor 20 minuten.

Recept: Druiventaartjes

En binnen 20 minuten zijn ze klaar! Zien ze er niet heerlijk uit? Het mengsel is echt een soort van pudding geworden en in combinatie met het bladerdeeg en de druiven een heerlijke lekkernij!

Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

De taartjes zijn natuurlijk het lekkerste als je ze warm opeet. Pas wel op want de druiven kunnen heel lang heet blijven, dus eet ze pas op wanneer je zeker weet dat de druiven ook iets zijn afgekoeld, je wilt natuurlijk niet je mond verbranden.

Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

Recept: Druiventaartjes

Mijn moeder en ik vonden de taartjes echt verrukkelijk, dat had ik van te voren niet verwacht. Ze zijn heel erg simpel om te maken en vooral heel erg lekker. Misschien is dit ook leuk om te maken met andere soorten fruit zoals aardbei of appel! Misschien ga ik dat voor de kerstdagen nog eens uittesten! Eetsmakelijk en een fijne kerst alvast!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

  • Reply
    chucky1012
    24 december 2014 at 10:21

    Wat een makkelijk recept!
    Het klinkt heerlijk.

  • Reply
    inspiredbylifee
    24 december 2014 at 10:29

    Oeh dat ziet er lekker uit!

  • Reply
    Marloes
    24 december 2014 at 10:47

    Wat een heerlijk recept. Ziet er ook erg leuk uit zeg!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    24 december 2014 at 10:58

    Wat een heerlijk recept!

  • Reply
    Sandra (beautybysandra)
    24 december 2014 at 11:28

    Dat ziet er echt heerlijk uit zeg!

  • Reply
    Margot
    24 december 2014 at 11:32

    Ik ben hier nu wel nieuwsgierig naar geworden!

  • Reply
    alexaslovelyworld
    24 december 2014 at 11:34

    ziet er goed uit!

  • Reply
    Rosa
    24 december 2014 at 11:51

    Lekker! Zodra ik weer een oven tot mijn beschikking heb probeer ik dit eens uit.

  • Reply
    Kiss & Make-up
    24 december 2014 at 12:14

    Apart receptje, ziet er lekker uit!

  • Reply
    Beautyjuf
    24 december 2014 at 13:40

    Wat leuk om zo te experimenteren met eten. In dit geval druiven ;-) Het ziet er ontzettend lief uit vanwege de vorm. Eet smakelijk!

  • Reply
    Kelly
    24 december 2014 at 14:22

    Hmm, ziet er lekker uit!

  • Reply
    Kimberly
    24 december 2014 at 15:36

    Wat ziet het er heerlijk en klinkt dit heerlijk zeg! Leuk dat zo’n probeersel zo goed in de smaak valt, het lijkt mij ook heerlijk!

  • Reply
    Iffy | DiaryOfAMua
    24 december 2014 at 15:47

    Wat schattig die hartjesvormen! De taartjes zien er heerlijk uit

    Xo

  • Reply
    beautifulday4makeup
    24 december 2014 at 17:05

    Lekkerrrr

  • Laat een reactie achter