Als je thuis zit moet je toch wat doen toch? Ik besloot deze overheerlijke drie dubbele chocolade koekjes te bakken. Niet alleen voor mijzelf, maar ook om uit te delen aan de mensen die wel een opkikkertje kunnen gebruiken in deze tijd. En ik kan je wel vertellen, dit recept is echt overheerlijk. De koekjes gaan echt tot de laatste kruimel toe op!
Drie dubbele chocolade koekjes
Iemand trakteerde een keertje op chocoladekoekjes en het was net alsof er een engeltje op mijn tong pieste, zo lekker! Ik vroeg om het recept en maakte ze op mijn eigen manier met de ingrediënten die ik in huis had. Dat was geen verkeerde zet, want ook deze koekjes waren fantastisch lekker. Dus mocht je binnenkort willen trakteren, dan moet je deze koekjes zeker weten maken!
Drie dubbele chocolade koekjes
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 150 gram pure chocolade
- 75 gram melk chocolade
- 75 gram witte chocolade
- 60 gram boter
- 125 gram bruine basterd suiker
- 25 gram cacaopoeder
- 2 eieren
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje baking soda (of bakpoeder)
- snuf zout
Instructies
- Smelt de pure chocolade op de au bain marie manier.
- Snijd ondertussen de melk chocolade en witte chocolade in stukjes, zet dit apart.
- Smelt in een apart pannetje de boter en doe daar vervolgens de suiker en vanille suiker bij en roer door tot een glad mengsel.
- Voeg aan het botermengsel de gesmolten pure chocolade toe, roer door tot een egaal mengsel.
- Vervolgens voeg je één voor één de eieren al roerend toe aan het mengsel.
- Voeg daarna de bloem, cacao, zout en soda toe, schep alles goed door elkaar tot een beslag.
- Als het beslag klaar is kun je de stukjes chocolade er doorheen scheppen.
- Bekleed een bord met aluminium folie (voor het plakken) en draai van het beslag balletjes die iets kleiner zijn dan een pingpongbal.
- Zet het bord met balletjes deeg in de koelkast en wacht een kwartiertje zodat ze wat harder zijn geworden.
- Wanneer de balletjes hard zijn verwarm je de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat en leg daar de balletjes deeg op, let er wel op dat ze ruim uit elkaar liggen.
- Bak de koekjes gedurende 15 minuten af op 180 graden.
- Na het bakken druk je de koekjes plat met de achterkant van een lepel. Zo worden ze lekker zacht aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant.
- Laat de koekjes goed afkoelen en daarna zijn de klaar om te eten!
Kun je niet al de 20 koekjes tegelijkertijd op? Geen nood, je kunt ze gelukkig ook goed bewaren. Wanneer ze goed afgekoeld zijn kun je ze in een luchtdicht doosje enkele dagen bewaren.
Ik zeg, eet smakelijk! Je moet ze echt proberen, zo lekker zijn ze. Je krijgt zeker geen spijt (behalve als je misschien geen afwasmachine hebt).
10 reacties
Dit lijkt mij zo heerlijk…..
Ik bewaar het recept.
Xoxo
Cacao staat niet in de ingrediëntenlijst. Hoeveel gram is nodig?
Helemaal vergeten erbij te zetten! 25 gram is nodig :)
Ohh dit ziet er TE lekker uit. Ik ga ‘m opslaan al vrees ik dat ik 10 kilo dikker uit deze quarantaine kom ;)
die zien er heel goed uit en sla je recept even op zodat de meiden wat te doen hebben :D
Oeeeh dit ga ik maken van het weekend! Ziet er zo lekker uit YUM!
Heerlijk recept.
Ik maak ze voor de tweede keer, eerste keer prima gelukt maar deze zijn super zacht en uitgezocht uit de oven ik laat ze drogen maar weet niet wat ik verkeerd heb gedaan
Wanneer moet het mengsel van het vuur af?
de koekjes zijn lekker maar wel heel zoet, ik maak de koekjes nu met 100 gram bruine basterdsuiker.