Recept: Couscous met tomaat

Preview: Essence Glitter In The Air

Door Annemieke – Om te beginnen is het een hele grote stap voor mij dat ik weer iets maak met couscous. Ongeveer 10 jaar geleden vond ik dit namelijk heel erg lekker, maar werd ik een keer behoorlijk ziek (overgeven) nadat ik dit gegeten had. En dus wou ik dit eigenlijk niet meer eten! Wie kent dit verschijnsel? Nu, 10 jaar later, was het tijd om mij hier overheen te zetten. Ik maakte couscous met tomaat en ik vond het lekker! En heel makkelijk! Prima gerechtje voor door de weeks!

Preview: Essence Glitter In The Air

Dit heb je nodig:

  • 200 gram couscous
  • 1 bouillonblokje
  • 300 ml gekookt water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 1ui
  • 1courgette
  • 1 kipfilet
  • 1eetlepel Cajunkruiden
  • 2 tomaten

Voor 2 tot 3 personen – 30 minuten

Preview: Essence Glitter In The Air

Preview: Essence Glitter In The Air

Preview: Essence Glitter In The Air

Zo doe je het:

  1. Zet een grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Smeer de kipfilet in met olijfolie en een halve eetlepel cajunkruiden. Leg de kip dan in de grillpan en laat deze gaar worden.
  2. Doe de couscous in een bak en verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Dan giet je het hete water over de couscous en dek je de bak af.
  3. Ondertussen snijd je de ui, knoflook, courgette en tomaten.
  4. Bak in wat olijfolie eerst de ui en knoflook aan. Voeg dan ook de courgette toe. Laat dit allemaal goed zacht worden.
  5. Voeg een halve eetlepel cajun kruiden toe aan het mengsel.
  6. Voeg ook de tomatenpuree toe en laat dit 1 a 2 minuutjes meebakken.
  7. Vervolgens voeg je de tomaten toe aan het mengsel en bak ook deze niet langer dan 3 minuten mee, zodat ze niet helemaal uit elkaar vallen.
  8. Meng de Couscous door het groentemengsel heen.
  9. Snijd de kipfilet in stukjes en serveer eroverheen.

Tip: heb je geen grillpan? Dan snijd je de kip van te voren in stukjes en bak je deze bij stap 4 als eerst gaar.

Preview: Essence Glitter In The Air

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

  • Reply
    Manon Boerakker
    25 januari 2017 at 16:26

    Dat ziet er lekker uit

  • Reply
    nicolished
    25 januari 2017 at 16:39

    Wat lekker zeg! Ik vind het schaaltje ook heel leuk haha.

  • Reply
    Britt
    25 januari 2017 at 16:42

    Jum!

  • Reply
    Emmie
    25 januari 2017 at 17:25

    Aardbeien op een wit bolletje. Nooit meer kunnen eten.

  • Reply
    Nathalie
    25 januari 2017 at 19:40

    Dat ziet er lekker uit! Ik ga dit binnenkort eens proberen te maken!

  • Reply
    Milou
    25 januari 2017 at 19:57

    Hmm, ziet er lekker uit!! Dit ga ik wel een maken! Ik hou wel van couscous! Haha dat waar je het over hebt heb ik ook gehad! Ik ben een keer zo ziek geweest van paprika chips en ook van kruidenboter dat ik dat ook heel lang niet lustte haha

  • Reply
    rachel
    26 januari 2017 at 09:53

    ik heb dus serieus nog nooit couscous gegeten haha maar dat geld ook voor risotto maar ik ga me er toch maar eens aan wagen en probeer dit recept

  • Reply
    Robin
    26 januari 2017 at 10:50

    Wauw wat lekker ik hou van couscous dit is zeker het proberen waard. Waar halen jullie kookgerei vandaag? Ik vond http://kookgereishop.nl wellicht interessant voor jullie!

  • Reply
    roosnotes
    26 januari 2017 at 14:52

    Hmm dit ziet er echt heerlijk uit! Ben dol op couscous :)

  • Laat een reactie achter op Robin Annuleer