Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Couscous met tomaat

Preview: Essence Glitter In The Air

Door Annemieke – Om te beginnen is het een hele grote stap voor mij dat ik weer iets maak met couscous. Ongeveer 10 jaar geleden vond ik dit namelijk heel erg lekker, maar werd ik een keer behoorlijk ziek (overgeven) nadat ik dit gegeten had. En dus wou ik dit eigenlijk niet meer eten! Wie kent dit verschijnsel? Nu, 10 jaar later, was het tijd om mij hier overheen te zetten. Ik maakte couscous met tomaat en ik vond het lekker! En heel makkelijk! Prima gerechtje voor door de weeks!

Preview: Essence Glitter In The Air

Dit heb je nodig:

 • 200 gram couscous
 • 1 bouillonblokje
 • 300 ml gekookt water
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 teen knoflook
 • 1ui
 • 1courgette
 • 1 kipfilet
 • 1eetlepel Cajunkruiden
 • 2 tomaten

Voor 2 tot 3 personen – 30 minuten

Preview: Essence Glitter In The Air

Preview: Essence Glitter In The Air

Preview: Essence Glitter In The Air

Zo doe je het:

 1. Zet een grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Smeer de kipfilet in met olijfolie en een halve eetlepel cajunkruiden. Leg de kip dan in de grillpan en laat deze gaar worden.
 2. Doe de couscous in een bak en verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Dan giet je het hete water over de couscous en dek je de bak af.
 3. Ondertussen snijd je de ui, knoflook, courgette en tomaten.
 4. Bak in wat olijfolie eerst de ui en knoflook aan. Voeg dan ook de courgette toe. Laat dit allemaal goed zacht worden.
 5. Voeg een halve eetlepel cajun kruiden toe aan het mengsel.
 6. Voeg ook de tomatenpuree toe en laat dit 1 a 2 minuutjes meebakken.
 7. Vervolgens voeg je de tomaten toe aan het mengsel en bak ook deze niet langer dan 3 minuten mee, zodat ze niet helemaal uit elkaar vallen.
 8. Meng de Couscous door het groentemengsel heen.
 9. Snijd de kipfilet in stukjes en serveer eroverheen.

Tip: heb je geen grillpan? Dan snijd je de kip van te voren in stukjes en bak je deze bij stap 4 als eerst gaar.

Preview: Essence Glitter In The Air

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Hmm, ziet er lekker uit!! Dit ga ik wel een maken! Ik hou wel van couscous! Haha dat waar je het over hebt heb ik ook gehad! Ik ben een keer zo ziek geweest van paprika chips en ook van kruidenboter dat ik dat ook heel lang niet lustte haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *