Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Cottage Cheese pannenkoekjes

We kennen allemaal de gezonde bananenpannenkoekjes, maar kende je ook de gezonde cottage cheese pannenkoekjes? Ik had nog wat cottage cheese over en wist niet zo goed wat ik daar mee moest doen. Ik gebruik cottage cheese vaak voor een lekkere lunch en nu dus voor pannenkoekjes! Ze zijn super makkelijk om te maken, je hebt maar drie ingrediënten nodig en je hebt waarschijnlijk alles al in huis. Kijk je met me mee hoe je ze maakt?

Cottage Cheese pannenkoekjes

Wat heel veel mensen niet weten is dat Hüttenkäse echt exact hetzelfde is als cottage cheese, alleen dan veel duurder. Hüttenkäse heeft natuurlijk de naam, maar koop alsjeblieft in het vervolg gewoon cottage cheese, je portemonee zal je dankbaar zijn. Goed, cottage cheese pannenkoekjes dus! Ik moet zeggen dat ik ze echt super lekker vind. Ze worden lekker knapperig en hebben een vrij intense smaak wat ik echt heel erg lekker vind.

Tipje van mij, bak ze in een goede anti aanbak pan, want door de cottage cheese kunnen de pannenkoekjes nog wel eens aan de pan vast blijven plakken. Vet daarnaast ook de pan goed in.

Cottage Cheese pannenkoekjes

Wil je een lekkere en gezonde lunch maken? Maak dan eens deze cottage cheese pannenkoekjes. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, die je vast en zeker al in huis hebt. Ze zijn super smaakvol en vullen goed.
4.88 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram havermout
  • 100 gram cottage cheese
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Pak een kom en doe hierin de havermout, cottage cheese en de eieren. Mix dit goed door elkaar heen.
  • Verhit een pan met daarin wat olie of boter. Zorg dat je een goede antiaanbakpan hebt.
  • Maak kleine pannenkoekjes en druk het mengsel wat plat. Bak aan beide kanten mooi bruin.
  • Wanneer de pannenkoekjes klaar zijn serveer je ze met wat vers fruit en poedersuiker als je dat lekker vind.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *