Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Cottage Cheese Flatbread

Cottage Cheese Flatbread

Wanneer iets viral gaat op social media, iedereen het er over heeft en ik zelf ook nog eens fan ben van cottage cheese moest ik dit natuurlijk wel proberen! Ik heb het natuurlijk over de cottage cheese flatbread of ook wel hüttenkäse flatbread genoemd. Het is super simpel om te maken, want je hebt maar twee ingredienten nodig en voor de rest vul je hem met jouw favoriete ingrediënten!

Cottage Cheese Flatbread

Zo maak je de Cottage Cheese Flatbread

Dit recept maken is echt kinderspel, het enige wat je nodig hebt is cottage cheese, eieren en een blender. Daarna bak je hem even af in de oven en daarna vul je hem met je favoriete ingrediënten. Je kunt door het mengsel ook nog wat kruiden doen, ik vind Herbamare erg lekker. Maar je kunt ook zout, peper en wat verse bieslook gebruiken. Leuk is dat dit recept ook nog eens hartstikke gezond is en goed vult! Je hebt er alleen wel even geduld voor nodig.

Probeer ook eens deze cottage cheese pannenkoekjes

Wat is het verschil tussen hüttenkäse en cottage cheese?

Wanneer je deze cottage cheese flatbread wilt gaan maken zie je vaak cottage cheese en hüttenkäse voorbij komen. Maar wat is het verschil nou eigenlijk? Nou, helemaal niets! Het product heet cottage cheese en in Nederland heeft een merk het hüttenkäse genoemd, maar het is dus exact hetzelfde, alleen hüttenkäse is een stuk duurder.

Cottage Cheese Flatbread

Cottage Cheese Flatbread

Dit recept gaat helemaal viral op social media, Cottage Cheese Flatbread. Het is super simpel te maken en je hebt maar twee ingrediënten nodig. Vul hem met je favoriete groentes en je hebt een heerlijke lunch of snack op tafel staan die ook nog eens gezond is.
5 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Cottage Cheese Flatbread

  • 200 gram cottage cheese
  • 2 eieren
  • kruiden naar wens

Vulling van de flatbread

  • rucola
  • komkommer
  • kipfilet
  • tomaat
  • yogonaise

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de cottage cheese en de twee eieren in een kom en blend deze tot een glad geheel.
  • Bekleed de blakplaat met bakpapier en schenk voorzichtig met cottage cheese en ei mengsel over de bakplaat in de vorm van een rechthoek. Het beslag kan vrij dun zijn dus let goed op dat het er niet vanaf loopt.
  • Kruid naar wens het flatbread. Ik deed dit met herbamare, maar je kunt ook zout en verse kruiden zoals bieslook toevoegen.
  • Bak het in de oven af gedurende 30 minuten.
  • Haal het flatbread uit de oven en laat afkoelen. Wanneer het afgekoeld is bekleed je hem met je favoriete ingrediënten en rolt hem op. Ik gebruikte gerookte kipfilet, tomaat, komkommer, rucola en wat yogonaise.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Cottage Cheese Flatbread

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *