Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Citroencake met maanzaad en yoghurt

Ik had thuis nog wat citroenen op de fruitschaal liggen die ik had gebruikt om Sangria mee te maken. Maar wat moest ik nou met al die citroenen doen? Ik wilde altijd al eens een citroencake met maanzaad maken en dit leek mij de uitgelezen kans. En ik kan jullie vertellen, dit recept is echt fantastisch. Ik vond de cake echt heerlijk en iedereen die ik deze citroencake met maanzaad en yoghurt heb voorgeschoteld ook!

Citroen maanzaad cake maken

Een frisse cake krijg je natuurlijk door de smaak van de limoen en dat vind ik heerlijk in combinatie met yoghurt. Mijn yoghurtcake met blauwe bessen is ook een groot succes, dus ik dacht probeer dit ook eens! Omdat de cake lekker smeuig moest zijn besloot ik de boter te vervangen door zonnebloemolie, net zoals bij een carrotcake. Dat resulteerde in een heerlijke cake niet niet klef of vettig is. Kortom het is een groot succes om deze cake te maken en kreeg alleen maar complimentjes!

Waar kan je maanzaad kopen?

Maanzaad kan soms een uitdaging zijn om te vinden in de winkel. Ik dacht dat de Albert Heijn en Jumbo maanzaad wel hadden liggen bij de bakproducten. Daar heb ik het namelijk wel eens zien liggen, maar helaas er was geen schap voor maanzaad meer bij de bakproducten en online waren ook beide producten uitverkocht. Toen zag ik tot mijn verbazing dat Verstegen ook maanzaad verkoopt die gewoon tussen de kruiden staan. Helaas had onze Albert Heijn deze niet in het assortiment maar de Jumbo wel. Dus, check ook zeker even het kruidenvak, daar vind je wellicht het maanzaad van Verstegen!

Citroencake met maanzaad en yoghurt

4.60 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 200 gram bloem
 • 150 gram suiker
 • 180 mililiter (volle) yoghurt
 • 100 mililiter zonnebloemolie
 • 1 zakje bakpoeder
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 3 eieren
 • 1 citroen
 • 10 gram maanzaad

Instructies
 

 • Maak de citroen goed schoon en rasp de schil van de citroen. Verwarm de oven ook alvast voor op 180 graden.
 • Snij de geraspte citroen door en pers de citroen uit voor het citroensap. Vang dit op in een bakje en verwijder de pitten.
 • Pak een beslagkom en doe hierin de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, citroenrasp, zonnebloem olie, eieren, yoghurt en maanzaad in. Voeg ook het citroensap toe. Ik gebruik al het sap van 1 citroen, maar doe dit naar eigen wens. Roer dit met een garde allemaal goed door elkaar tot een glad beslag.
 • Bekleed de cakevorm met bakpapier (zodat de cake niet aan het blik blijft plakken) en stort het beslag in de cakevorm.
 • Wanneer de oven is voorverwarmd bak je de cake 50 minuten af op 180 graden.
 • Als je het lekker vind kan je eventueel nog met wat citroensap en poedersuiker een glazuur maken voor over de cake. Alleen ik vond hem zo al lekker genoeg!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *