Ik ben vaak enthousiast over iets, maar over dit recept ben ik écht enthousiast! Wil je best of both worlds met elkaar combineren? Maak dan deze cinnamon roll blondies! Deze heerlijke cake gecombineerd met swirls van kaneelsuiker en een heerlijk laagje glazuur is echt een magische combinatie. De kaneel suikerlaag is lekker krokant en de cake is heerlijk smeuïg. Och en dan het glazuur, dat maakt het helemaal af. Ik vertel je graag hoe je deze overheerlijke Cinnamon Roll Blondies maakt.
Best of both worlds cinnamon rolls en blondies
We kennen natuurlijk allemaal wel de kaneelbroodjes, daar kun je me ’s nachts echt voor wakker maken. Dan wel de echte verse en niet de kant en klare van de supermarkt, want die moet ik niet. Daarnaast vind ik blondies ook echt heerlijk! Cinnamon rolls maken is best een behoorlijke klus, maar deze cinnamon rolls blondies zijn met een uurtje klaar om op te eten. Het is super simpel om te maken en kan eigenlijk niet mislukken.
Ik gebruik een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 centimeter en daar kunnen ongeveer 12 stukjes uit.
Hoe lang kun je de Recept: Cinnamon Roll Blondies bewaren?
Over het algemeen kun je een ‘cake’ best een paar dagen bewaren, maar omdat er op deze Cinnamon Roll Blondies glazuur zit dat gemaakt is van roomkaas (wat normaal in de koeling moet) kun je de Cinnamon Roll Blondies het beste binnen 2 dagen opeten.
Tip om het glazuur over de cinnamon roll blondies te spuiten
Heb je geen spuitzak om het glazuur over de cinnamon roll blondies heen te spuiten? Geen enkel probleem, dat had ik ook niet! Maak het glazuur klaar zoals het recept zegt en pak een glas en boterhamzakje. Doe het boterhamzakje in een glas en schep hier het glazuur in. Knijp het glazuur naar de bodem van het boterhamzakje en knip een klein stukje van het hoekje van het boterhamzakje af. Nu heb je een hele simpele spuitzak voor je glazuur gemaakt.
Cinnamon Roll Blondies
Ingrediënten
Blondies
- 150 gram ongezouten roomboter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
Kaneel mengsel
- 75 gram suiker
- 1 eetlepel kaneel
Glazuur
- 1 eetlepel roomkaas
- 75 gram poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier.
- Laat de boter langzaam smelten in een beslagkom en voeg daarna de bloem, basterdsuiker, eieren, bakpoeder en vanille extract toe.
- Mix dit allemaal samen tot een glad mengsel.
- Verdeel gelijkmatig het beslag over het bakblik.
- Meng in een apart kommetje de suiker en kaneel samen en strooi deze uit over het beslag.
- Met een saté prikker maak je swirls in het beslag zodat het kaneelsuiker door het beslag geroerd wordt. Het kaneelsuiker hoeft niet helemaal opgenomen te worden.
- Bak de cinnamon roll blondies voor ongeveer 30 minuten af in de oven op 180 graden.
- Maak ondertussen het glazuur met de roomkaas en poedersuiker. Zelf gebruikte ik zuivelspread omdat ik dat nog in huis had en doe dit in een spuitzak of boterhamzakje.
- Wanneer de blondies klaar zijn laat je ze iets afkoelen en spuit je het glazuur er op.
3 reacties
Oeeeh dit lijkt mij echt heel erg lekker! Ik ga hem op mijn lijstje zetten
Ik ben het nu aan het maken
Het zit op dit moment in de oven.
Ben zeer benieuwd
En hoe waren ze?