Vandaag denk ik het laatste Sinterklaas recept van dit jaar en we sluiten hem feestelijk af met taart! En wat voor een taart, een overheerlijke chocoladeletter taart! Hij is erg simpel te maken en je hebt waarschijnlijk het grootste gedeelte al gewoon thuis! Dit is zeker een aanrader om te trakteren met Sinterklaas, kijk dus snel verder voor het recept!
Wat heb je nodig?
Chocolade cake:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram suiker
– 100 ml melk
– 75 gram gesmolten boter
– 3 el cacaopoeder
– 2 tl vanille extract
– 2 eieren
Topping:
– 150 gram witte chocolde
– mini chocoladeletters
Eigenlijk wilde ik met witte chocolade een topping maken, maar dat mislukte tijdens het omsmelten, het werd helemaal bruin en stroperig. Dus ik heb een andere topping gemaakt;
– 200 gram roomkaas
– 90 gram poedersuiker
– mini chocoladeletters
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden en bekleed een springvorm met bakpapier zodat je hem er makkelijk uit kan halen na het bakken. Nu beginnen we met het beslag. Voeg alle droge ingrediënten – meel, cacao en sukker – eerst bij elkaar meng dit goed met elkaar. Voeg daarna de eieren, melk en het vanille extract toe en meng dit goed met elkaar. Smelt ondertussen de boter op laag vuur en voeg dit aan het beslag toe wanneer het helemaal gesmolten is. Meng alles nog een keer goed door elkaar en dan is het klaar om de vorm in te gaan! Is het te dun of te dik? Voeg dan nog een beetje melk of zelfrijzend bakmeel toe.
Omdat ik een taartvorm heb gebruikt is de taart vrij dun maar dat vond ik voor nu juist leuk! De taart moet afgebakken worden om 175 graden gedurende 30 minuten. Wil je het in een cakevorm maken? Doe hem er dan rond de 45-50 minuten in! Check altijd even met een satéprikker of hij goed gaar is!
Nu gaan we verder met de topping, laat natuurlijk de taart eerst goed afkoelen. Ik wilde een witte chocolade topping maken maar het omsmelten van de witte chocolade mislukte helaas, daarom heb ik gekozen voor een roomkaas topping met poedersuiker. Meng deze twee ingrediënten goed door elkaar en smeer het uit over de taart. Druk vervolgens de chocoladeletters in de topping en klaar is je taart!
Hmmm ziet hij er niet heerlijk uit? Wil je er echt een dikke taart van maken? Verdubbel dan de ingrediënten, maar ik waarschuw je alvast hij is echt ontzettend machtig!
Zin in een gewone chocoladecake? Je kan ook prima de topping weglaten, want de cake op zichzelf is ook al erg lekker en zeker een aanrader om een keer te maken! Misschien is het dan wel leuker om hem in de cakevorm klaar te maken, daar is genoeg beslag voor!
Hmm! Een heerlijke luchtige en rijke chocoladecake of taart in deze vorm, hoe je het maar noemen wil!
Ik zeg, eetsmakelijk en heel veel plezier met Sinterklaas op 5 december! Nu ga ik hard aan het denken voor leuke kerstrecepten, hebben jullie nog tips voor mij of ideeën? Ik hoor het graag!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
29 reacties
Diana Carlton
26 november 2014 at 15:45Ziet er heerlijk uit!
chucky1012
26 november 2014 at 15:57Wat een mooie taart en het ziet er zo lekker uit ;-)
Marloes
26 november 2014 at 16:06Ah yum! Ziet er heerlijk uit!
Beautyjuf
26 november 2014 at 16:08Wat een heerlijke taart! Je bent weer erg creatief bezig geweest :-) Ik kan me indenken dat ‘ie machtig is.
Kelly
26 november 2014 at 16:09Dit ziet er lekker uit!
inspiredbylifee
26 november 2014 at 16:10Oh my goodness dit ziet er heerlijk uit
Shaz
26 november 2014 at 16:12Dit is echt een leuke taart! Ik ben erg benieuwd naar jouw ideeën voor kerst.
DiaryOfAMua
26 november 2014 at 16:33Wat een lekker en leuk recept!
Xo
Danielle Springer
26 november 2014 at 16:37Ziet er heerlijk uit!
Julie
26 november 2014 at 16:53Oh yum! Dit ziet er echt super lekker uit Aranka! :-)
xmmke
26 november 2014 at 17:19Alweer zo’n heerlijk receptje!
Margot
26 november 2014 at 18:14Dat ziet er leuk uit!
Beau
26 november 2014 at 18:34Creatief zeg! Ziet er lekker uit :)
Dionne Knooren
26 november 2014 at 18:49Hmmmm! Ziet er heerlijk uit!
femketje
26 november 2014 at 19:19leuk en lekker :D wat wil je nog meer!
Tineke
26 november 2014 at 19:27Wat heb jij toch leuke recepten de laatste tijd!
Liefs
beautybylj
26 november 2014 at 19:33Lijkt me heerlijk! Ziet er ook super leuk uit!
Nicolish
26 november 2014 at 19:42Je recepten worden iedere keer lekkerder! Wat ziet dit er ontzettend lekker uit zeg, ik krijg meteen honger.
Anouk
26 november 2014 at 20:10Yamm, dit ziet er ontzettend lekker uit!
lucindainwonderland
26 november 2014 at 20:18Het is echt elke keer weer raak. Je maakt de één na de andere heerlijke creatie en hier zit ik dan op mijn dieet. hahaha. Echt super dit, leuk om te maken voor de feestdagen. xxx Lucinda
WOMANOUK
26 november 2014 at 21:06Ziet er leuk uit! Je moet een aparte blog maken met recepten haha x
Marjoleinee
26 november 2014 at 22:18Yummie, het klinkt weer als een volgend super lekker recept! <3
Amy
26 november 2014 at 22:18Ziet er super lekker uit!
Elsbet | La Vie Pure
26 november 2014 at 22:32GODDELIJK
Linda / Oh My Beauty
26 november 2014 at 22:38Wat een heerlijk recept weer! Ik ga hem opslaan! Thanks!
Esmée
27 november 2014 at 08:30Oh, chocola… JAMMIE! Het ziet er weer heerlijk uit :) x
marieke
27 november 2014 at 09:00Super tof! Ik denk zelfs dat deze topping mij nog veel lekkerder lijkt! Juist een mooie tegenhanger van alle chocolade haha :)
Ilona
28 november 2014 at 14:39Wat zien jou baksels er altijd heerlijk uit! Misschien een lekker recept voor een kersttulband?
Kimberly
29 november 2014 at 11:38Oehh dit ziet er zo vrolijk en lekker uit!! :D <3