Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Chocoladeletter chocoladetaart

 photo Chocoladelettercake7_zps26f040a7.png

Vandaag denk ik het laatste Sinterklaas recept van dit jaar en we sluiten hem feestelijk af met taart! En wat voor een taart, een overheerlijke chocoladeletter taart! Hij is erg simpel te maken en je hebt waarschijnlijk het grootste gedeelte al gewoon thuis! Dit is zeker een aanrader om te trakteren met Sinterklaas, kijk dus snel verder voor het recept!

 photo Chocoladelettercake_zpsb2f9dfca.png

Wat heb je nodig?

Chocolade cake:

– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram suiker
– 100 ml melk
– 75 gram gesmolten boter
– 3 el cacaopoeder
– 2 tl vanille extract
– 2 eieren

Topping:

– 150 gram witte chocolde
– mini chocoladeletters

Eigenlijk wilde ik met witte chocolade een topping maken, maar dat mislukte tijdens het omsmelten, het werd helemaal bruin en stroperig. Dus ik heb een andere topping gemaakt;

– 200 gram roomkaas
– 90 gram poedersuiker
– mini chocoladeletters

 photo Chocoladelettercake1_zps0a389cd9.png

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden en bekleed een springvorm met bakpapier zodat je hem er makkelijk uit kan halen na het bakken. Nu beginnen we met het beslag. Voeg alle droge ingrediënten – meel, cacao en sukker – eerst bij elkaar meng dit goed met elkaar. Voeg daarna de eieren, melk en het vanille extract toe en meng dit goed met elkaar. Smelt ondertussen de boter op laag vuur en voeg dit aan het beslag toe wanneer het helemaal gesmolten is. Meng alles nog een keer goed door elkaar en dan is het klaar om de vorm in te gaan! Is het te dun of te dik? Voeg dan nog een beetje melk of zelfrijzend bakmeel toe.

Omdat ik een taartvorm heb gebruikt is de taart vrij dun maar dat vond ik voor nu juist leuk! De taart moet afgebakken worden om 175 graden gedurende 30 minuten. Wil je het in een cakevorm maken? Doe hem er dan rond de 45-50 minuten in! Check altijd even met een satéprikker of hij goed gaar is!

 photo Chocoladelettercake3_zps9a743ebc.png

Nu gaan we verder met de topping, laat natuurlijk de taart eerst goed afkoelen. Ik wilde een witte chocolade topping maken maar het omsmelten van de witte chocolade mislukte helaas, daarom heb ik gekozen voor een roomkaas topping met poedersuiker. Meng deze twee ingrediënten goed door elkaar en smeer het uit over de taart. Druk vervolgens de chocoladeletters in de topping en klaar is je taart!

 photo Chocoladelettercake2_zps7267d63b.png

Hmmm ziet hij er niet heerlijk uit? Wil je er echt een dikke taart van maken? Verdubbel dan de ingrediënten, maar ik waarschuw je alvast hij is echt ontzettend machtig!

 photo Chocoladelettercake6_zps5f353598.png

Zin in een gewone chocoladecake? Je kan ook prima de topping weglaten, want de cake op zichzelf is ook al erg lekker en zeker een aanrader om een keer te maken! Misschien is het dan wel leuker om hem in de cakevorm klaar te maken, daar is genoeg beslag voor!

 photo Chocoladelettercake5_zpsaa1321cd.png

Hmm! Een heerlijke luchtige en rijke chocoladecake of taart in deze vorm, hoe je het maar noemen wil!

 photo Chocoladelettercake4_zpsbe834717.png

Ik zeg, eetsmakelijk en heel veel plezier met Sinterklaas op 5 december! Nu ga ik hard aan het denken voor leuke kerstrecepten, hebben jullie nog tips voor mij of ideeën? Ik hoor het graag!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

  1. Het is echt elke keer weer raak. Je maakt de één na de andere heerlijke creatie en hier zit ik dan op mijn dieet. hahaha. Echt super dit, leuk om te maken voor de feestdagen. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *