Search
Close this search box.

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Door Annemieke – Ken je die heerlijke cakejes chocolade kokoscake van de Albert Heijn? Ze liggen meestal op de broodafdeling tussen de verse koeken. Zo ontzettend lekker, maar best prijzig! Ik at ze laatst weer en vond het zo lekker, dat ik besloot om het zelf te gaan maken en dat is gelukt! (jeeeej). Je maakt meteen een mooie grootte hoeveelheid, het is heel makkelijk, goedkoop en zo lekker! Ik laat zien hoe je de chocolade kokoscake maakt (en het smaakt echt precies hetzelfde als dat je ze koopt in de winkel).

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Dit heb je nodig:

 Voor de cake:

  • 130 gram zelfrijzendbakmeel
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker
  • scheutje vanille essence
  • 100 gram zachte roomboter
  • 3 eetlepels cacao
  • 5 eetlepels melk
  • 3 eetlepels zonnebloem olie

Voor de kokosbolletjes:

  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 15 el geraspte kokos

Siroop:

  • 100 gram suiker
  • laagje water

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng het zelfrijzendbakmeel met de cacaopoeder.
  3. Mix de olie met de boter en de suiker samen tot een mooi geheel met een mixer. Voeg dan 1 voor 1 de eieren, vanille essence en de melk toe.
  4. Voeg dan beetje bij beetje het zelfrijzendbakmeel/cacaomengsel toe en klopt tot een luchtig cake beslag.
  5. Stort het cake beslag in een langwerpige ovenschaal of brownievorm.
  6. Meng de ingrediënten voor de kokosbolletjes. Doe dit in een spuitzak (of ziplockback waarvan je het puntje afknipt) of gewoon met twee theelepeltjes, spuit de kokosbolletjes in de chocolade cake. Zet de cake voor 30 minuten in de oven.
  7. Maak ondertussen de suikersiroop. Dit doe je door de suiker in een pannetje te doen met een laagje water, dit komt niet heel precies. Gewoon een klein laagje. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Zodra de cake uit de oven komt schenk je dit eroverheen. Bestrooi de cake direct met nog wat kokosschaafsel.

Recept: Chocolade Kokoscake (van de Albert Heijn)

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Lekker recept, ziet er goed uit! Knap ook, dat je zo een recept na kunt maken. Ik zou niet weten waar ik moet beginnen! Ik heb wel een tip voor je. Je maakt in het recept best veel spelfouten, en al weten we natuurlijk alsnog wat je bedoelt, het leest wat minder makkelijk weg. Voorbeelden zijn ‘een mooie grootte hoeveelheid’ (het moet ‘grote’ zijn) en ‘zelfrijzendbakmeel’ (‘zelfrijzend’ en ‘bakmeel’ zijn twee losse woorden). Ik weet dat het wat kleins is, dus zie dit vooral niet als feller reactie, het viel me alleen op :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *