Search
Close this search box.

Recept: Chinese Loempia’s van bladerdeeg

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg12_zps4f2a9226.png

Het is inmiddels vaste prik op woensdagmiddag, receptenmiddag! Ik vind simpele en snelle recepten het allerleukste. Omdat ik zelf natuurlijk geen echte top kok ben en ik graag snel iets op tafel wil hebben wat wel leuk is om te maken. Vandaag maakt mijn zusje Chinese loempia’s voor jullie van bladerdeeg die je gemakkelijk in de oven kan bakken!

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg_zps386fb6ca.png

Wat heb je nodig?

– een pakje bladerdeeg, hiervan gebruik je ongeveer 7 á 8 stuks.
– 150 gram kipfilet
– 250 gram Chinese roerbakmix
– 1 ei
– Zonnebloem- of olijfolie
– Ketjap
– Kip kruiden
– Zout

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg1_zpse074188d.png

Snijd de kip fijn in kleine stukjes. Doe dit niet te groot want het moet natuurlijk nog in het bladerdeeg rolletje passen.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg2_zps4e73fd96.png

Kruid de kip hoe jij dat het liefste doet, en doe er lekker wat ketjap bij en bak de kip in olie.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg3_zps2b85f6e7.png

Als groente gebruikte we Chinese roerbakmix, deze sneden we nog in wat kleinere stukjes.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg4_zps770e95e1.png

Daarna bak je de groente mee met de kip tot het groot en deels geslonken is.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg6_zpsfb0cdd94.png

Ontdooi natuurlijk eerst de bladerdeeg, want anders kan je het niet vouwen. Leg nu de kip en de groente van punt naar punt.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg7_zpsd9e2d9b3.png

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg8_zps3a3faf5b.png

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg9_zps1519d7ed.png

Nu gaan we hem dichtvouwen, zoals je op de afbeelding kan zien is hier en bepaalde manier voor, zelf moesten we het eventjes doorkrijgen, maar volgens mij is het op de foto’s wel duidelijk uitgelegd!

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg10_zps093b2637.png

Smeer nu de loempia’s in met eigeel en doe ze voor 20 minuten op 200 graden in de oven.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg11_zpsee6efd95.png

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg13_zps968cb13d.png

Na 20 minuten bakken zien de loempia’s er lekker goudbruin uit en hebben een heerlijke geur! Zelf vond ik dat de volgende keer de kruiden en ketjap wel iets meer mochten maar dat is natuurlijk persoonlijk. Hou je echt van pittig eten, dan kan je er natuurlijk ook wat sambal doorheen doen.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg14_zpsabc0ac12.png

Eetsmakelijk, het is echt heerlijk om als lunch te eten, of als bijgerecht bij het avondeten!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

  1. Het ziet er heerlijk uit.
    Ik geeft je hier wat tips omdat ik ze ook regelmatig zelf maak en er in mijn cultuur voor het maken van dit gerecht gesproken word over evenveloppen.
    Je moet ze zoals enveloppen dichtvouwen.
    Het is veel handiger als je bij de chinese supermarkt, Surinaamse toko of de NL supermarkt loempiavellen koopt. Je maakt de vellen nadat je de vulling op een loempiavel hebt gedaan dicht zoals een evenvelop, zorg dan dat er een schaaltje met wat water bij je staat, waarin je met een bakkerskwast die je af en toe in de schaal doet, de loempiavel bestrijkt met wat water waardoor het goed dichtgeplakt is. Je kan ze bakken in de oven (zonder olie), in een wok met hete olie of een friteuse.
    Leg wel op een bord wat vellen keukenrol waarop je de loempia’s na het bakken erop legt en uit laat lekken. Eet dit met loempia saus, dit is kant en klaar te koop in bovengenoemde winkels.
    Ik hoop dat het lekker smaakt en geef je alleen advies.

    Xoxo

Laat een antwoord achter aan Dianne Overbeeke Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *