Recept: Chinese Loempia’s van bladerdeeg

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg12_zps4f2a9226.png

Het is inmiddels vaste prik op woensdagmiddag, receptenmiddag! Ik vind simpele en snelle recepten het allerleukste. Omdat ik zelf natuurlijk geen echte top kok ben en ik graag snel iets op tafel wil hebben wat wel leuk is om te maken. Vandaag maakt mijn zusje Chinese loempia’s voor jullie van bladerdeeg die je gemakkelijk in de oven kan bakken!

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg_zps386fb6ca.png

Wat heb je nodig?

– een pakje bladerdeeg, hiervan gebruik je ongeveer 7 á 8 stuks.
– 150 gram kipfilet
– 250 gram Chinese roerbakmix
– 1 ei
– Zonnebloem- of olijfolie
– Ketjap
– Kip kruiden
– Zout

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg1_zpse074188d.png

Snijd de kip fijn in kleine stukjes. Doe dit niet te groot want het moet natuurlijk nog in het bladerdeeg rolletje passen.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg2_zps4e73fd96.png

Kruid de kip hoe jij dat het liefste doet, en doe er lekker wat ketjap bij en bak de kip in olie.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg3_zps2b85f6e7.png

Als groente gebruikte we Chinese roerbakmix, deze sneden we nog in wat kleinere stukjes.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg4_zps770e95e1.png

Daarna bak je de groente mee met de kip tot het groot en deels geslonken is.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg6_zpsfb0cdd94.png

Ontdooi natuurlijk eerst de bladerdeeg, want anders kan je het niet vouwen. Leg nu de kip en de groente van punt naar punt.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg7_zpsd9e2d9b3.png

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg8_zps3a3faf5b.png

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg9_zps1519d7ed.png

Nu gaan we hem dichtvouwen, zoals je op de afbeelding kan zien is hier en bepaalde manier voor, zelf moesten we het eventjes doorkrijgen, maar volgens mij is het op de foto’s wel duidelijk uitgelegd!

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg10_zps093b2637.png

Smeer nu de loempia’s in met eigeel en doe ze voor 20 minuten op 200 graden in de oven.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg11_zpsee6efd95.png

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg13_zps968cb13d.png

Na 20 minuten bakken zien de loempia’s er lekker goudbruin uit en hebben een heerlijke geur! Zelf vond ik dat de volgende keer de kruiden en ketjap wel iets meer mochten maar dat is natuurlijk persoonlijk. Hou je echt van pittig eten, dan kan je er natuurlijk ook wat sambal doorheen doen.

 photo Chinese-Loempia-Met-Bladerdeeg14_zpsabc0ac12.png

Eetsmakelijk, het is echt heerlijk om als lunch te eten, of als bijgerecht bij het avondeten!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

  • Reply
    Dionne Knooren
    7 mei 2014 at 15:13

    Hmm, lijkt mij erg lekker!

  • Reply
    Beautyjuf
    7 mei 2014 at 15:14

    Ai, ik krijg hier spontaan honger van ;-) Dit ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    bymirandaa
    7 mei 2014 at 15:15

    oh dat ziet er super leuk uit. Lekker simpel ook. Ik hou van koken met bladerdeeg, lekker veelzijdig!

  • Reply
    Denise
    7 mei 2014 at 15:19

    Mmm ziet er lekker uit en volgens mij is het zo klaar!

  • Reply
    chucky1012
    7 mei 2014 at 15:25

    Het ziet er heerlijk uit.
    Ik geeft je hier wat tips omdat ik ze ook regelmatig zelf maak en er in mijn cultuur voor het maken van dit gerecht gesproken word over evenveloppen.
    Je moet ze zoals enveloppen dichtvouwen.
    Het is veel handiger als je bij de chinese supermarkt, Surinaamse toko of de NL supermarkt loempiavellen koopt. Je maakt de vellen nadat je de vulling op een loempiavel hebt gedaan dicht zoals een evenvelop, zorg dan dat er een schaaltje met wat water bij je staat, waarin je met een bakkerskwast die je af en toe in de schaal doet, de loempiavel bestrijkt met wat water waardoor het goed dichtgeplakt is. Je kan ze bakken in de oven (zonder olie), in een wok met hete olie of een friteuse.
    Leg wel op een bord wat vellen keukenrol waarop je de loempia’s na het bakken erop legt en uit laat lekken. Eet dit met loempia saus, dit is kant en klaar te koop in bovengenoemde winkels.
    Ik hoop dat het lekker smaakt en geef je alleen advies.

    Xoxo

  • Reply
    elegantic
    7 mei 2014 at 15:29

    Wauw, dit ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    MySimplySpecial
    7 mei 2014 at 15:29

    Ik ben gek op loempia’s!

  • Reply
    Sofie
    7 mei 2014 at 15:36

    Mmm, wat een goed recept! Het lijkt me heerlijk.

  • Reply
    Susan
    7 mei 2014 at 15:41

    Lekker zeg! Ga ik zeker proberen! :)

  • Reply
    Dianne Overbeeke
    7 mei 2014 at 16:23

    Klinkt heeeeerlijk! Ik ga het zeker eens proberen!

  • Reply
    Laura
    7 mei 2014 at 16:32

    Ziet er lekker uit ga ik zeker een keer proberen

  • Reply
    inspiredbylifee
    7 mei 2014 at 16:40

    Dat ziet er echt heerlijk uit

  • Reply
    Natasja
    7 mei 2014 at 16:44

    Ziet er yummie uit! Maar werkte jij niet bij de AH? Zie namelijk Jumbo producten liggen ;) haha!

    • Reply
      Aranka
      7 mei 2014 at 16:58

      Ja, erg he! Mijn zusje heeft de boodschappen gehaald! Normaal ga ik altijd wel naar de AH :)

  • Reply
    verodoesthis
    7 mei 2014 at 16:45

    Hier krijg ik nu eens echt honger van!

  • Reply
    Romy | Big Cozy Sweater
    7 mei 2014 at 17:45

    Oeh, dit ziet er heel erg lekker uit!

  • Reply
    Amy
    7 mei 2014 at 19:06

    Ik zou hem dan zonder kip maken, maar het ziet er erg goed uit!

  • Reply
    Amelie
    7 mei 2014 at 19:38

    Lekker recept!!

  • Reply
    Diana
    7 mei 2014 at 19:49

    Keertje maken lekker

  • Reply
    Daphne
    7 mei 2014 at 21:21

    Ohh dit ziet er zo lekker uit!

  • Reply
    Danielle Springer
    8 mei 2014 at 07:43

    Die een na laatste foto is heel mooi! Ben benieuwd hoe het smaakt.

  • Reply
    Ashleey
    8 mei 2014 at 08:59

    Dit ziet er echt super jammie uit!

  • Reply
    Eline
    8 mei 2014 at 15:05

    mmm lekker :D

  • Reply
    Sandra Wijnhoven
    9 mei 2014 at 00:34

    Wauw! Het ziet er ongelofelijk lekker uit! Jummmm :)
    En? Was ’t ook lekker? ;)

  • Reply
    Daniëlle
    9 mei 2014 at 16:31

    Loempia’s zijn echt heerlijk, haha! Bedankt voor het recept.

  • Laat een antwoord achter aan Beautyjuf Annuleer