Het is inmiddels vaste prik op woensdagmiddag, receptenmiddag! Ik vind simpele en snelle recepten het allerleukste. Omdat ik zelf natuurlijk geen echte top kok ben en ik graag snel iets op tafel wil hebben wat wel leuk is om te maken. Vandaag maakt mijn zusje Chinese loempia’s voor jullie van bladerdeeg die je gemakkelijk in de oven kan bakken!
Wat heb je nodig?
– een pakje bladerdeeg, hiervan gebruik je ongeveer 7 á 8 stuks.
– 150 gram kipfilet
– 250 gram Chinese roerbakmix
– 1 ei
– Zonnebloem- of olijfolie
– Ketjap
– Kip kruiden
– Zout
Snijd de kip fijn in kleine stukjes. Doe dit niet te groot want het moet natuurlijk nog in het bladerdeeg rolletje passen.
Kruid de kip hoe jij dat het liefste doet, en doe er lekker wat ketjap bij en bak de kip in olie.
Als groente gebruikte we Chinese roerbakmix, deze sneden we nog in wat kleinere stukjes.
Daarna bak je de groente mee met de kip tot het groot en deels geslonken is.
Ontdooi natuurlijk eerst de bladerdeeg, want anders kan je het niet vouwen. Leg nu de kip en de groente van punt naar punt.
Nu gaan we hem dichtvouwen, zoals je op de afbeelding kan zien is hier en bepaalde manier voor, zelf moesten we het eventjes doorkrijgen, maar volgens mij is het op de foto’s wel duidelijk uitgelegd!
Smeer nu de loempia’s in met eigeel en doe ze voor 20 minuten op 200 graden in de oven.
Na 20 minuten bakken zien de loempia’s er lekker goudbruin uit en hebben een heerlijke geur! Zelf vond ik dat de volgende keer de kruiden en ketjap wel iets meer mochten maar dat is natuurlijk persoonlijk. Hou je echt van pittig eten, dan kan je er natuurlijk ook wat sambal doorheen doen.
Eetsmakelijk, het is echt heerlijk om als lunch te eten, of als bijgerecht bij het avondeten!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
25 reacties
Hmm, lijkt mij erg lekker!
Ai, ik krijg hier spontaan honger van ;-) Dit ziet er heerlijk uit!
oh dat ziet er super leuk uit. Lekker simpel ook. Ik hou van koken met bladerdeeg, lekker veelzijdig!
Mmm ziet er lekker uit en volgens mij is het zo klaar!
Het ziet er heerlijk uit.
Ik geeft je hier wat tips omdat ik ze ook regelmatig zelf maak en er in mijn cultuur voor het maken van dit gerecht gesproken word over evenveloppen.
Je moet ze zoals enveloppen dichtvouwen.
Het is veel handiger als je bij de chinese supermarkt, Surinaamse toko of de NL supermarkt loempiavellen koopt. Je maakt de vellen nadat je de vulling op een loempiavel hebt gedaan dicht zoals een evenvelop, zorg dan dat er een schaaltje met wat water bij je staat, waarin je met een bakkerskwast die je af en toe in de schaal doet, de loempiavel bestrijkt met wat water waardoor het goed dichtgeplakt is. Je kan ze bakken in de oven (zonder olie), in een wok met hete olie of een friteuse.
Leg wel op een bord wat vellen keukenrol waarop je de loempia’s na het bakken erop legt en uit laat lekken. Eet dit met loempia saus, dit is kant en klaar te koop in bovengenoemde winkels.
Ik hoop dat het lekker smaakt en geef je alleen advies.
Xoxo
Wauw, dit ziet er heerlijk uit!
Ik ben gek op loempia’s!
Mmm, wat een goed recept! Het lijkt me heerlijk.
Lekker zeg! Ga ik zeker proberen! :)
Klinkt heeeeerlijk! Ik ga het zeker eens proberen!
Ziet er lekker uit ga ik zeker een keer proberen
Dat ziet er echt heerlijk uit
Ziet er yummie uit! Maar werkte jij niet bij de AH? Zie namelijk Jumbo producten liggen ;) haha!
Ja, erg he! Mijn zusje heeft de boodschappen gehaald! Normaal ga ik altijd wel naar de AH :)
Hier krijg ik nu eens echt honger van!
Oeh, dit ziet er heel erg lekker uit!
Ik zou hem dan zonder kip maken, maar het ziet er erg goed uit!
Lekker recept!!
Keertje maken lekker
Ohh dit ziet er zo lekker uit!
Die een na laatste foto is heel mooi! Ben benieuwd hoe het smaakt.
Dit ziet er echt super jammie uit!
mmm lekker :D
Wauw! Het ziet er ongelofelijk lekker uit! Jummmm :)
En? Was ’t ook lekker? ;)
Loempia’s zijn echt heerlijk, haha! Bedankt voor het recept.