Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Champignons in ketjap en honing

Je hebt er een hekel aan, of je houdt ervan: champignons. Ik ben team champignons en je kunt er mij echt ’s nachts voor wakker maken. Ik had laatst een bakje champignons gekocht voor mijn sukadelappen recept en toen kwamen er ineens mensen eten die absoluut geen champignons lustte. Er bleef dus een bakje champignons staan en ik bedacht mij ineens dat ik daar wel een lekker tapas hapje van kan maken. Ik maakte dus meest lekkere champignons in ketjap en honing. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!

Champignons in ketjap en honing

Wanneer ik uit eten ga en tapas kan bestellen, bestel ik altijd champignons. Ik vind het heerlijk de champignons in combinatie met een lekkere zoute smaak van knoflook en ketjap. Zelf probeerde ik er thuis nog meer een feestje van te maken met ketjap, honing, knoflook en sesamzaadjes. En ik kan je vertellen, dit was echt een succes recept. Helemaal als de champignons nog lekker warm zijn, zijn ze echt overheerlijk. Het is super simpel om te maken en binnen een paar minuten klaar. De ideale tapas hap of als bijgerecht.

Champignons in ketjap en honing

Dit is het meest lekkere recept voor champignons als tapas hapje of als bijgerecht. Deze champignons met ketjap en honing zijn super makkelijk om te maken en hebben een hele warme en intense smaak. Daarnaast zijn ze ook binnen een paar minuten klaar.
4.67 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 250 gram champignons
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 2 tenen knoflook
 • 1 eetlepel honing
 • 2 theelepels sesamzaad

Instructies
 

 • Maak de champignons schoon. Snij de champignons door de midden wanneer je grote champignons hebt. Wanneer je kleinere champignons hebt hou je ze heel.
 • Snij de tenen knoflook fijn.
 • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en doe hier de champignons in.
 • Bak dit aan met de knoflook, ketjap en sojasaus. Met ongeveer 5 minuten zijn de champignons gaar. Hou je van wat meer rauwe champignons, bak ze dan wat korter.
 • Doe de champignons in een schaal en lek de meeste saus uit, voeg vervolgens nog een eetlepel honing toe en roer goed door.
 • Maak de champignons af met een laagje sesamzaadjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Houden jullie van champignons en hoe maak jij ze het liefst klaar?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *