Search
Close this search box.

Recept: Cake met gevulde speculaas stukken

Naif Plastic Free Cleansing Wipes6

Wanneer het zomer is kijk ik er echt weer naar uit, het speculaas seizoen. Banketstaaf, speculaasjes, kruidnoten, gevulde speculaas, ik vind het allemaal even lekker. Ik maakte ooit een speculaascake met kruidnoten en dacht dat het misschien ook wel lekker zou zijn met gevulde speculaas. En dat heb ik geweten, wat een fantastisch lekkere cake is dit!

Ik ben echt een sucker voor cake, ik vind het zó lekker! En het leuke aan cake is, dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo maakte ik deze fantastisch lekkere cake met stukjes gevulde speculaas. Je moet het maar verzinnen, maar het is ontzettend lekker, makkelijk en een feestje om te serveren aan je gasten.

Gevulde speculaas cake1

Gevulde speculaas cake2
Gevulde speculaas cake3
Gevulde speculaas cake1

Speculaascake met gevulde speculaas

Wanneer Sinterklaas weer in het land is, is er weer overal gevulde speculaas te vinden. Ik besloot hier een heerlijke cake mee te bakken.
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

 • 200 gram (zachte) roomboter
 • 200 gram witte basterd suiker
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 4 eieren
 • 4 theelepels speculaaskruiden
 • 300 gram gevulde speculaas
 • handje amandelschaafsel
 • snufje zout

Instructies

Je kunt boter naar eigen wens/smaak gebruiken. Bruine basterdsuiker kan ook gebruikt worden, alleen dan wordt de cake wel donkerder en zie je de stukken gevulde speculaas (hier vind je trouwens mijn recept om zelf gevulde speculaas te maken) minder goed. Maar de smaak wordt er niet minder om. Hieronder vind je stappen om de cake te maken:
 1. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
 2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 3. Doe de boter, zelfrijzend bakmeel, eieren, suiker, speculaaskruiden en zout in een beslagkom en mix dit tot een glad beslag.
 4. Snijd de gevulde speculaas in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Spatel deze voorzichtig door het beslag heen.
 5. Vet de cakevorm in of bekleed het met bakpapier en stort hier het beslag in.
 6. Strooi nog wat amandelschaafsel over de bovenkant van de cake heen.
 7. Bak de cake 55 minuten op 160 graden af in de oven.
Daarna kun je gaan genieten van een heerlijke speculaascake met gevulde stukjes speculaas. Het is super simpel, maar wel heel erg lekker om te maken! Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Gevulde speculaas cake

Hebben jullie alweer zin in de wat koudere dagen en de lekkere recepten die daarbij horen? Ik vind het echt heerlijk om met dit weer en deze tijd van het jaar in de keuken te staan. Mocht je trouwens van speculaas én boterkoek houden? Dan heb ik hier nog een fantastisch recept voor een speculaas boterkoek!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *