Door Annemieke – Mooi hè? Al die kleurtjes op je bord. Deze burrito bowl had ik letterlijk binnen 20 minuten op tafel staan. Het is heel makkelijk en heel lekker omdat je zelf kan kiezen wat je in welke hoeveelheid in je mond stopt! De burrito bowl is dan ook helemaal hot! Je zou het voor de grap eens op Pinterest moeten opzoeken, er komen je duizenden foto’s om de oren vliegen.
Dit heb je nodig:
- 300 gram rundergehakt
- 1 paprika
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- mais
- 1 avocado
- paar druppeltjes citroensap (ik gebruik een geel flesje)
- 1 zakje nacho cheese tortilla chips
- 1 tl komijnpoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 1tl paprikapoeder
- zout en peper naar smaak.
- 100 gram rijst
Voor 2 personen – 20 minuten
Zo doe je het:
- Snijd de ui en paprika in stukjes.
- Bak het gehakt met de knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder rul.
- Kook ondertussen de rijst gaar.
- Doe dan de tomatenpuree erbij en laat even meebakken.
- Bak ook de ui en paprika (apart van het gehakt), breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de avocado in stukjes, breng het op smaak met zout, peper en wat citroensap.
- Maak nu je kommetje of bord op. Klaar is je burrito bowl!
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
5 reacties
Dit ziet er heerlijk uit en zo veel kleuren heeft dit gerecht ;-)
Lekker. En de mais moet er dan nog bij!
Wat een ontzettend leuk en lekker idee ! Het ziet er ook zo mooi uit.
Die wil ik wel eens namaken ! Ziet er erg lekker uit.
Ziet eruit als een geinige play op bibimbap (ook superlekker trouwens, mocht je dat nooit geprobeerd hebben – en gezond!) Wel leuk dit