Search
Close this search box.

Recept: Broodje tonijn salade

Omdat ik alleen thuis ben kan ik lekker doen en laten wat ik wil, dus ook bepalen wat ik ga eten ’s avonds. Mijn beste vriendin was er gisteren en we besloten samen heerlijke broodjes met zelfgemaakte tonijn salade te gaan maken. We zijn altijd al fan van de broodjes tonijn van de V&D en Subway, het werd dus tijd dat we er zelf eentje gingen maken! Oja, dit recept was echt een succes.

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

– heel stokbrood
– een paar augurken
– een zoete appel
– 2 blikjes vispaté tonijn (deze is smeerbaar)
– halve paprika
– sla
– slasaus
– snufje zout

Als eerst doe je de 2 blikjes tonijn in een grote kom en prak je deze fijn.

Was vervolgens de sla en voeg deze in kleine stukjes toe aan de kom.

Snij de augurken in stukjes en voeg deze ook toe aan het mengsel. Om de salade een beetje plakkerig te maken doen we er een behoorlijke scheut slasaus doorheen. Daarna voor de smaak doe je er nog een snufje zout overheen.

En vervolgens voeg je de stukjes appel en paprika toe.

Snij het stokbrood door midden en snij hem dan kopen zodat je makkelijk je salade er tussen kan doen (dit is een excellent stokbrood van de Albert Heijn)

Mijn vriendin had de appeltjes er apart bovenop gelegd omdat ik helaas allergisch ben voor fruit, maar dit hoort er wel doorheen.

En klaar is je broodje tonijn salade, hij is echt heerlijk fris en ook nog eens makkelijk te maken, dit ga ik zeker vaker doen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

  1. Ohh nom nom dat ziet er super lekker uit!
    Ik had nog nooit van die tonijn pate gehoord eigenlijk! Lijkt me wel handig!

    Ohh en ben je allergisch voor alle fruit, dat is echt jammer voor je! :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *