Recept: Broodje ham met uiensalade

Recept: Broodje ham met uiensalade

Door Annemieke – Broodje ham met uiensalade is denk ik een van de eerste recepten die ik van internet haalde en voorstelde aan mijn moeder om een keer thuis te gaan maken. Dat is denk ik echt zon 10 jaar geleden, en ik haalde het recept van ah.nl. Inmiddels eten we het nog steeds af en toe maar kon ik het op de website van de ah niet zo 1 2 3 meer vinden. Ik heb het recept wat meer uitgebreid. Het is echt super lekker, en ook makkelijk. Lekker bij een kommetje soep, of gewoon als lunch. Misschien is dit broodje met ham en uiensalade niet echt een recept te noemen, maar meer een soort van inspiratie. Toch ben ik dol op lekkere belegde broodjes en wilde ik je dit broodje niet onthouden.

Recept: Broodje ham met uiensalade

Dit heb je nodig:

 • 5 plakjes (been)ham
 • 2 (kleine) rode uien  of 1 grote
 • 2 handen rucola
 • 3 eetlepels mayonaise
 • scheut olijfolie
 • zout en peper
 • knoflookpoeder naar smaak
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 2 Italiaanse bollen

Recept: Broodje ham met uiensalade

Zo doe je het:

 1. Snijd de uien in kleine stukjes en doe in een kom. Doe hierbij de mayonaise, olijfolie, peper en zout, knoflookpoeder, en Italiaansekruiden.
 2.  Snijd de Italiaanse bol open en besmeer eventueel met boter.
 3. Beleg met de ham en vervolgens flink wat van de uiensalade. Super lekker, dus wees echt niet te zuinig.
 4.  Eindig met een flinke hand rucola en klap het broodje weer dicht.

Recept: Broodje ham met uiensalade

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Soraya
  8 maart 2017 at 22:54

  lijkt me heerlijk!

 • Reply
  chucky1012
  9 maart 2017 at 07:56

  Mooie food foto’s!
  Het ziet er zo heerlijk ui.

  Xoxo

 • Reply
  Jessica J.
  9 maart 2017 at 12:36

  Best wel trek in een Italiaanse bol nu! Hier zit ik dan, met m’n volkorencrackers… :’)

 • Laat een reactie achter