Recept: Bloemkool uit met oven met kruiden

Bloemkool uit de oven2

Als je mij ergens blij mee maakt, dan is het wel bloemkool uit de oven. Het recept is echt súper makkelijk en vergt eigenlijk geen voorbereidingstijd. De bloemkool uit de oven krijgt een knapperige bite, maar is toch zacht. Maar de kruiden, ja de kruiden maken er echt een feestje van. Ik vertel je heel graag hoe je binnen een paar minuten deze bloemkool met kruiden uit de oven kunt maken.

Bloemkool uit de oven met kruiden

Ik had een jaar geleden nog nooit eerder bloemkool uit de oven gehad. Sterker nog, sinds ik het huis uit ben gegaan heb ik geen bloemkool meer gehad. Mijn moeder kookte het altijd heel zacht, dat in combinatie met aardappels en jus vond ik geen gouden combinatie. Toen ik bij mijn vriendin in Zuid-Afrika was aten we bloemkool uit de oven met kruiden. In eerste instantie dacht ik, hmm ik weet niet of ik dit zo lekker vind…. Maar het was echt een groot succes en sinds dien maak ik het thuis heel vaak. Want het is makkelijk, lekker en snel klaar!

Trouwens het geheime ingrediënt is kipkruiden, het klinkt misschien een beetje gek, maar dat maakt het echt ontzettend lekker. Ik kan er geen genoeg van kruiden en er kan mij niet genoeg kruiden op zitten. Je kunt natuurlijk zelf ook experimenteren met verschillende soorten kruiden naar smaak.

Bloemkool uit de oven
Bloemkool uit de oven1

Bloemkool uit de oven met kruiden

Wil je bloemkool snel, makkelijk en smakelijk bereiden? Met dit recept maak je de lekkerste bloemkool uit de oven waarbij je je bord bijna schoon wilt likken.
4.74 van 30 stemmen
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 500 gram verse bloemkool
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 theelepel paprika poeder
 • 1 theelepel kerrie poeder
 • 1 theelepel knoflook poeder
 • 1 eetlepel kipkruiden

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Snij de bloemkool in roosjes of koop kant en klare bloemkool roosjes.
 • Doe de bloemkool in een kom en doe daar de olijfolie en de kruiden bij.
 • Meng alles goed door elkaar heen en verspreid dit op de bakplaat die bekleed is met een vel bakpapier.
 • Bak de bloemkool gedurende 25 tot 30 minuten af. Let op dat ze niet verbranden. Ik heb ze er rond de 27 minuten in.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Bloemkool uit de oven1

Ik zou zeggen, geniet van deze heerlijke bloemkool uit de oven en eet smakelijk! Laat je me weten wat je er van vond, ik ben namelijk heel erg benieuwd?

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply
  Patricia
  24 januari 2023 at 07:59

  Hee Aranka, gisteren direct gegeten en inderdaad super lekker! Dankjewel voor de tip😘

  • Reply
   Aranka
   24 januari 2023 at 10:21

   Wat leuk om te horen! 😁

   • Reply
    carla de berg
    4 mei 2023 at 18:19

    Keek op de site en leek me lekker heb het klaargemaakt alleen heb ik nog wat gemberpoeder en wat komijnzaad toegevoegd de laatste minuten er geraspte kaas over gedaan lekker knapperig heerlijk met geb aardappeltjes en kipfilet

 • Reply
  Nele
  24 januari 2023 at 12:05

  Welke kipkruiden gebruik je? Eigen mix of uit het rek?

  • Reply
   Aranka
   24 januari 2023 at 12:12

   Kant en klare het rek!

 • Reply
  Joke
  17 februari 2023 at 20:47

  Het ene kipkruidenmengsel is toch het andere niet? Welk merk gebruik je Aranka?

  • Reply
   Aranka
   17 februari 2023 at 21:51

   Dat kan best kloppen, van de Lidl!

 • Reply
  Kelly van den Berg
  29 april 2023 at 17:45

  Goed idee. Ik heb er nog pompoen blokjes bij gedaan. Ga het zeker vaker maken!

 • Reply
  carla de berg
  4 mei 2023 at 18:25

  Keek op de site en leek me lekker heb het klaargemaakt alleen heb ik nog wat gemberpoeder en wat komijnzaad toegevoegd de laatste minuten er geraspte kaas over gedaan lekker knapperig heerlijk met geb aardappeltjes en kipfilet

 • Laat een reactie achter