Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Bloemkool uit met oven met kruiden

Bloemkool uit de oven

Als je mij ergens blij mee maakt, dan is het wel bloemkool uit de oven. Het recept is echt súper makkelijk en vergt eigenlijk geen voorbereidingstijd. De bloemkool uit de oven krijgt een knapperige bite, maar is toch zacht. Maar de kruiden, ja de kruiden maken er echt een feestje van. Ik vertel je heel graag hoe je binnen een paar minuten deze bloemkool met kruiden uit de oven kunt maken.

Bloemkool uit de oven met kruiden

Ik had een jaar geleden nog nooit eerder bloemkool uit de oven gehad. Sterker nog, sinds ik het huis uit ben gegaan heb ik geen bloemkool meer gehad. Mijn moeder kookte het altijd heel zacht, dat in combinatie met aardappels en jus vond ik geen gouden combinatie. Toen ik bij mijn vriendin in Zuid-Afrika was aten we bloemkool uit de oven met kruiden. In eerste instantie dacht ik, hmm ik weet niet of ik dit zo lekker vind…. Maar het was echt een groot succes en sinds dien maak ik het thuis heel vaak. Want het is makkelijk, lekker en snel klaar!

Trouwens het geheime ingrediënt is kipkruiden, het klinkt misschien een beetje gek, maar dat maakt het echt ontzettend lekker. Ik kan er geen genoeg van kruiden en er kan mij niet genoeg kruiden op zitten. Je kunt natuurlijk zelf ook experimenteren met verschillende soorten kruiden naar smaak.

Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de Airfryer

Dit recept is eigenlijk bedoeld voor de oven, maar je kunt dit natuurlijk ook heel simpel in de Airfryer maken. Zeker als je een kleinere portie wilt maken voor 1 of 2 personen is de Airfryer ideaal. Volg onderstaand recept en doe de bloemkoolroosjes in het Airfryer mandje. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en bak de bloemkool gedurende 15 minuten gaar in de Airfryer. Schud halverwege de bloemkool roosjes nog even om zodat alles goed gaar wordt. Zo simpel is dus bloemkool uit de Airfryer!

Bloemkool uit de oven1

Bloemkool uit de oven met kruiden

Wil je bloemkool snel, makkelijk en smakelijk bereiden? Met dit recept maak je de lekkerste bloemkool uit de oven waarbij je je bord bijna schoon wilt likken.
4.70 van 36 stemmen
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 500 gram verse bloemkool
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 theelepel paprika poeder
 • 1 theelepel kerrie poeder
 • 1 theelepel knoflook poeder
 • 1 eetlepel kipkruiden

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Snij de bloemkool in roosjes of koop kant en klare bloemkool roosjes.
 • Doe de bloemkool in een kom en doe daar de olijfolie en de kruiden bij.
 • Meng alles goed door elkaar heen en verspreid dit op de bakplaat die bekleed is met een vel bakpapier.
 • Bak de bloemkool gedurende 25 tot 30 minuten af. Let op dat ze niet verbranden. Ik heb ze er rond de 27 minuten in.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Bloemkool uit de oven

Ik zou zeggen, geniet van deze heerlijke bloemkool uit de oven en eet smakelijk! Laat je me weten wat je er van vond, ik ben namelijk heel erg benieuwd?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

   1. Keek op de site en leek me lekker heb het klaargemaakt alleen heb ik nog wat gemberpoeder en wat komijnzaad toegevoegd de laatste minuten er geraspte kaas over gedaan lekker knapperig heerlijk met geb aardappeltjes en kipfilet

 1. Keek op de site en leek me lekker heb het klaargemaakt alleen heb ik nog wat gemberpoeder en wat komijnzaad toegevoegd de laatste minuten er geraspte kaas over gedaan lekker knapperig heerlijk met geb aardappeltjes en kipfilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *