Gek ben ik op koken en nog gekker op lekker eten. Ik vind het dan ook erg leuk om zelf lekkere hapjes te maken. Zo maak ik bij mijn vriend thuis graag bladerdeegstengels, dit is lekker simpel om te maken en je hebt altijd wel ingrediënten daarvoor in huis. Vandaag laat ik jullie de hartige èn de zoete variant zien. Zo zet je altijd in een handomdraai iets lekkers op tafel.
Het hoofdingrediënt van dit recept is, zoals je waarschijnlijk al kon vermoeden, bladerdeeg. Dit bladerdeeg leg je op een bakplaat en haalt de velletjes van het bladerdeeg af. Snijd de plakjes bladerdeeg in reepjes, dit kun je het beste doen wanneer het bladerdeeg nog niet ontdooid is. Zo kun je het makkelijker snijden zonder dat het aan je mes of vingers blijft plakken.
Klop een ei los met een vork. Bestrijk met de vork, of een kwastje, de bladerdeegreepjes met het losgeklopte ei. Dit zorgt ervoor dat je zout of suiker op de reepjes blijft hangen en het geeft een mooi kleurtje.
Ik begin met de hartige stengels. Je kunt zelf kiezen wat je op de stengels strooit. In het keukenkastje vond ik ditmaal; zout, Italiaanse kruiden en kruiden voor kruidenboter. Dit strooide ik gelijkmatig over de stengels en klaar is Kees!
Voor de zoete variant gebruikte ik suiker en kaneel. Dit strooi je, net als bij de hartige variant, over de stengels. Makkelijker kan niet!
De stengels plaats je voor ongeveer 20 minuutjes in de oven en laat ze even afkoelen. Het smullen kan beginnen! Serveer ze in leuke glaasjes, dit staat zo leuk als je bezoek hebt en iedereen vindt het lekker.
Ik hoop dat ik jullie met dit supereenvoudige recept ook aan het koken heb gekregen of dat jullie op z’n mist trek hebben gekregen. Wat vind jij van dit recept? Wat maak jij het liefst in de keuken?
47 reacties
Wat een heerlijk en simpel recept! love it, ga ik snel uitproberen:)
Hmm, lekker!! :-)
superleuk idee, ik krijg echt zin om dit nu terplekke te gaan maken haha
Lekkerrrr
Oeh ziet er mega lekker uit. Die suiker/kaneel variant lijkt me wel lekker. Zou die ook lekker zijn met appelschaafsel, zodat je een soort appeltaartstengel krijgt?
Dit klinkt heerlijk zeg en wat een namelijk recept!
Lekker! Het meeste hebben we altijd wel in huis, dus als ik zin heb ga ik dit maken!
Oeh ziet er heel lekker uit!
Heerlijk zeg!
Hey zo maken ze dus ook kaastengels, ik ga een keer hier een eigen kaasvariant van maken. Volgensmij hebben we ook nog bladerdeeg in huis.
Zeg zus, waarom maak je die nooit thuis?(:
Ideaal recept! Maak ik ook wel eens, snel klaar, maar wel heel lekker:)
Dat ik hier nooit eerder op ben gekomen, haha. Dit ga ik eens proberen ^_^
Damn, ik heb geen oven :(
Even een tip; als je de kaneel eerst met de suiker vermengd voor het strooien, dan krijg je een gelijkmatiger effect! ;) Ik zag deze laatst ook ergens staan, maar dan met kaas, lijkt me ook super lekker. Zij draaiden ze ook nog eens, dus zodat je echt n beetje die kaasstengels zoals mij bijv. bakker bart krijgt.
Mmm.. lekker! Dit maakt mijn zus ook altijd als we een feestje hebben of wat dan ook.
Mmmh lekker!
Heerlijk!
ziet er lekker uit!
Oeh dat maak ik ook wel eens met kaas!
Lijkt me heel lekker! In maak vaak worstenbroodjes en kaasbroodjes met bladerdeeg.
Ik maak bak ze op aluminium folie, ingesmeerd met vloeibare boter. Dan word de onderkant ook mooi bruin. ;)
De zoete variant maak ik ook vaak, hmm!
Erg leuk en makkelijk! Ik doe ook nog wel eens gehakt met taco kruiden in bladerdeeg.
Wat een leuk en makkelijk recept!
Oeh jum, die zien er lekker uit! Leuk recept!
Lijkt me heerlijk, snel een keer proberen:)
hmmm looks good :)
jammiee <3
Hmmm zo lekker, maak ik heel soms ook wel eens :-)
Mmmm..Lekker :) x
Ze staan nu in de oven :) ben benieuwd!
Dit wil ik ook eens doen!
ziet er erg lekker uit!
jammie!
Oeh wat makkelijk en lekker! Deze ga ik onthouden!
Het is ook erg lekker met groene Pesto, je hoeft dan geen ei te gebruiken! Ik draai meestal 2 reepjes bladerdeeg om elkaar heen dit ziet er wat leuker uit.
Mmm wat een heerlijk recept idee en wat makkelijk eigenlijk!
Ohh hmmm lekker!
Met kaas zijn ze ook lekker!!
Oeh dit lijkt me erg lekker!
Hmm lekker!
Wat makkelijk zeg! Laatst hadden we hartige taart gemaakt en toen hadden we 2 plakjes bladerdeeg over. Daar kan ik dit mooi van maken! :)
Hmm, wat een lekker recept! Dit lijkt me heerlijk en ook een stuk lekkerder dan kaasstengels, aangezien ik geen kaas lus haha :)
Yumm heerlijk!
Ik heb het ook wel eens gemaakt, alleen toen vlocht ik de stengels in.
Oh god! Ik probeer ze uit en bij mij reizen ze te erg en vallen ze om! Haha! Achja kan ook lekker zijn :D
ik ga die kaneelstengels eens proberen. klinkt goed!
Ik lees dat je ze 20 min in de oven doet, maar op welke temperatuur?