Recept: bladerdeegstengels

Gek ben ik op koken en nog gekker op lekker eten. Ik vind het dan ook erg leuk om zelf lekkere hapjes te maken. Zo maak ik bij mijn vriend thuis graag bladerdeegstengels, dit is lekker simpel om te maken en je hebt altijd wel ingrediënten daarvoor in huis. Vandaag laat ik jullie de hartige èn de zoete variant zien. Zo zet je altijd in een handomdraai iets lekkers op tafel.

Het hoofdingrediënt van dit recept is, zoals je waarschijnlijk al kon vermoeden, bladerdeeg. Dit bladerdeeg leg je op een bakplaat en haalt de velletjes van het bladerdeeg af. Snijd de plakjes bladerdeeg in reepjes, dit kun je het beste doen wanneer het bladerdeeg nog niet ontdooid is. Zo kun je het makkelijker snijden zonder dat het aan je mes of vingers blijft plakken.

Klop een ei los met een vork. Bestrijk met de vork, of een kwastje, de bladerdeegreepjes met het losgeklopte ei. Dit zorgt ervoor dat je zout of suiker op de reepjes blijft hangen en het geeft een mooi kleurtje.

Ik begin met de hartige stengels. Je kunt zelf kiezen wat je op de stengels strooit. In het keukenkastje vond ik ditmaal; zout, Italiaanse kruiden en kruiden voor kruidenboter. Dit strooide ik gelijkmatig over de stengels en klaar is Kees!

Voor de zoete variant gebruikte ik suiker en kaneel. Dit strooi je, net als bij de hartige variant, over de stengels. Makkelijker kan niet!

De stengels plaats je voor ongeveer 20 minuutjes in de oven en laat ze even afkoelen. Het smullen kan beginnen! Serveer ze in leuke glaasjes, dit staat zo leuk als je bezoek hebt en iedereen vindt het lekker.

Ik hoop dat ik jullie met dit supereenvoudige recept ook aan het koken heb gekregen of dat jullie op z’n mist trek hebben gekregen. Wat vind jij van dit recept? Wat maak jij het liefst in de keuken?

Dit vind je misschien ook leuk

47 reacties

  • Reply
    MissBeautypassion
    24 maart 2013 at 15:21

    Wat een heerlijk en simpel recept! love it, ga ik snel uitproberen:)

  • Reply
    beautyjuf
    24 maart 2013 at 15:23

    Hmm, lekker!! :-)

  • Reply
    maaren
    24 maart 2013 at 15:23

    superleuk idee, ik krijg echt zin om dit nu terplekke te gaan maken haha

  • Reply
    martinaa89
    24 maart 2013 at 15:23

    Lekkerrrr

  • Reply
    Esther
    24 maart 2013 at 15:28

    Oeh ziet er mega lekker uit. Die suiker/kaneel variant lijkt me wel lekker. Zou die ook lekker zijn met appelschaafsel, zodat je een soort appeltaartstengel krijgt?

  • Reply
    Chantal
    24 maart 2013 at 15:29

    Dit klinkt heerlijk zeg en wat een namelijk recept!

  • Reply
    Laura
    24 maart 2013 at 15:33

    Lekker! Het meeste hebben we altijd wel in huis, dus als ik zin heb ga ik dit maken!

  • Reply
    Ingeborg
    24 maart 2013 at 15:35

    Oeh ziet er heel lekker uit!

  • Reply
    Sofie
    24 maart 2013 at 15:40

    Heerlijk zeg!

  • Reply
    Juliette
    24 maart 2013 at 15:41

    Hey zo maken ze dus ook kaastengels, ik ga een keer hier een eigen kaasvariant van maken. Volgensmij hebben we ook nog bladerdeeg in huis.

  • Reply
    Myrthe
    24 maart 2013 at 15:46

    Zeg zus, waarom maak je die nooit thuis?(:

  • Reply
    Marlyssa
    24 maart 2013 at 15:49

    Ideaal recept! Maak ik ook wel eens, snel klaar, maar wel heel lekker:)

  • Reply
    Silvy
    24 maart 2013 at 15:54

    Dat ik hier nooit eerder op ben gekomen, haha. Dit ga ik eens proberen ^_^

  • Reply
    Eline
    24 maart 2013 at 15:56

    Damn, ik heb geen oven :(

  • Reply
    Chantal
    24 maart 2013 at 15:59

    Even een tip; als je de kaneel eerst met de suiker vermengd voor het strooien, dan krijg je een gelijkmatiger effect! ;) Ik zag deze laatst ook ergens staan, maar dan met kaas, lijkt me ook super lekker. Zij draaiden ze ook nog eens, dus zodat je echt n beetje die kaasstengels zoals mij bijv. bakker bart krijgt.

  • Reply
    charlotte
    24 maart 2013 at 16:00

    Mmm.. lekker! Dit maakt mijn zus ook altijd als we een feestje hebben of wat dan ook.

  • Reply
    dita
    24 maart 2013 at 16:13

    Mmmh lekker!

  • Reply
    Anaïs
    24 maart 2013 at 16:16

    Heerlijk!

  • Reply
    Charile
    24 maart 2013 at 16:19

    ziet er lekker uit!

  • Reply
    femketje
    24 maart 2013 at 16:22

    Oeh dat maak ik ook wel eens met kaas!

  • Reply
    edithmeijer
    24 maart 2013 at 16:48

    Lijkt me heel lekker! In maak vaak worstenbroodjes en kaasbroodjes met bladerdeeg.

  • Reply
    Black Sheep Of Beauty
    24 maart 2013 at 16:57

    Ik maak bak ze op aluminium folie, ingesmeerd met vloeibare boter. Dan word de onderkant ook mooi bruin. ;)

  • Reply
    Hester
    24 maart 2013 at 17:17

    De zoete variant maak ik ook vaak, hmm!

  • Reply
    ChantalAngel
    24 maart 2013 at 17:20

    Erg leuk en makkelijk! Ik doe ook nog wel eens gehakt met taco kruiden in bladerdeeg.

  • Reply
    Beautydagboek
    24 maart 2013 at 17:45

    Wat een leuk en makkelijk recept!

  • Reply
    Chantal
    24 maart 2013 at 18:25

    Oeh jum, die zien er lekker uit! Leuk recept!

  • Reply
    Maaike
    24 maart 2013 at 18:42

    Lijkt me heerlijk, snel een keer proberen:)

  • Reply
    nienloves
    24 maart 2013 at 18:59

    hmmm looks good :)

  • Reply
    Ashleey
    24 maart 2013 at 19:20

    jammiee <3

  • Reply
    Esmée
    24 maart 2013 at 19:51

    Hmmm zo lekker, maak ik heel soms ook wel eens :-)

  • Reply
    Jana
    24 maart 2013 at 20:04

    Mmmm..Lekker :) x

  • Reply
    Joséphine
    24 maart 2013 at 20:14

    Ze staan nu in de oven :) ben benieuwd!

  • Reply
    Kelly
    24 maart 2013 at 20:45

    Dit wil ik ook eens doen!

  • Reply
    elinef
    24 maart 2013 at 20:55

    ziet er erg lekker uit!

  • Reply
    whatevergivesjoy
    24 maart 2013 at 22:12

    jammie!

  • Reply
    paulienazara
    24 maart 2013 at 22:46

    Oeh wat makkelijk en lekker! Deze ga ik onthouden!

  • Reply
    Sandra
    24 maart 2013 at 23:57

    Het is ook erg lekker met groene Pesto, je hoeft dan geen ei te gebruiken! Ik draai meestal 2 reepjes bladerdeeg om elkaar heen dit ziet er wat leuker uit.

  • Reply
    Kelly caresse
    25 maart 2013 at 07:14

    Mmm wat een heerlijk recept idee en wat makkelijk eigenlijk!

  • Reply
    Milou
    25 maart 2013 at 08:50

    Ohh hmmm lekker!
    Met kaas zijn ze ook lekker!!

  • Reply
    Kirsten
    25 maart 2013 at 10:33

    Oeh dit lijkt me erg lekker!

  • Reply
    Kimberly
    25 maart 2013 at 12:45

    Hmm lekker!

  • Reply
    Daniëlle Springer
    25 maart 2013 at 13:30

    Wat makkelijk zeg! Laatst hadden we hartige taart gemaakt en toen hadden we 2 plakjes bladerdeeg over. Daar kan ik dit mooi van maken! :)

  • Reply
    Myrthe
    25 maart 2013 at 18:53

    Hmm, wat een lekker recept! Dit lijkt me heerlijk en ook een stuk lekkerder dan kaasstengels, aangezien ik geen kaas lus haha :)

  • Reply
    xxxcharr
    27 maart 2013 at 12:37

    Yumm heerlijk!
    Ik heb het ook wel eens gemaakt, alleen toen vlocht ik de stengels in.

  • Reply
    Melissa
    30 maart 2013 at 21:32

    Oh god! Ik probeer ze uit en bij mij reizen ze te erg en vallen ze om! Haha! Achja kan ook lekker zijn :D

  • Reply
    sandra
    26 november 2013 at 16:19

    ik ga die kaneelstengels eens proberen. klinkt goed!

  • Reply
    leonie
    8 april 2015 at 14:30

    Ik lees dat je ze 20 min in de oven doet, maar op welke temperatuur?

  • Laat een reactie achter