Gek ben ik op koken en nog gekker op lekker eten. Ik vind het dan ook erg leuk om zelf lekkere hapjes te maken. Zo maak ik bij mijn vriend thuis graag bladerdeegstengels, dit is lekker simpel om te maken en je hebt altijd wel ingrediënten daarvoor in huis. Vandaag laat ik jullie de hartige èn de zoete variant zien. Zo zet je altijd in een handomdraai iets lekkers op tafel.
Het hoofdingrediënt van dit recept is, zoals je waarschijnlijk al kon vermoeden, bladerdeeg. Dit bladerdeeg leg je op een bakplaat en haalt de velletjes van het bladerdeeg af. Snijd de plakjes bladerdeeg in reepjes, dit kun je het beste doen wanneer het bladerdeeg nog niet ontdooid is. Zo kun je het makkelijker snijden zonder dat het aan je mes of vingers blijft plakken.
Klop een ei los met een vork. Bestrijk met de vork, of een kwastje, de bladerdeegreepjes met het losgeklopte ei. Dit zorgt ervoor dat je zout of suiker op de reepjes blijft hangen en het geeft een mooi kleurtje.
Ik begin met de hartige stengels. Je kunt zelf kiezen wat je op de stengels strooit. In het keukenkastje vond ik ditmaal; zout, Italiaanse kruiden en kruiden voor kruidenboter. Dit strooide ik gelijkmatig over de stengels en klaar is Kees!
Voor de zoete variant gebruikte ik suiker en kaneel. Dit strooi je, net als bij de hartige variant, over de stengels. Makkelijker kan niet!
De stengels plaats je voor ongeveer 20 minuutjes in de oven en laat ze even afkoelen. Het smullen kan beginnen! Serveer ze in leuke glaasjes, dit staat zo leuk als je bezoek hebt en iedereen vindt het lekker.
Ik hoop dat ik jullie met dit supereenvoudige recept ook aan het koken heb gekregen of dat jullie op z’n mist trek hebben gekregen. Wat vind jij van dit recept? Wat maak jij het liefst in de keuken?
47 reacties
MissBeautypassion
24 maart 2013 at 15:21Wat een heerlijk en simpel recept! love it, ga ik snel uitproberen:)
beautyjuf
24 maart 2013 at 15:23Hmm, lekker!! :-)
maaren
24 maart 2013 at 15:23superleuk idee, ik krijg echt zin om dit nu terplekke te gaan maken haha
martinaa89
24 maart 2013 at 15:23Lekkerrrr
Esther
24 maart 2013 at 15:28Oeh ziet er mega lekker uit. Die suiker/kaneel variant lijkt me wel lekker. Zou die ook lekker zijn met appelschaafsel, zodat je een soort appeltaartstengel krijgt?
Chantal
24 maart 2013 at 15:29Dit klinkt heerlijk zeg en wat een namelijk recept!
Laura
24 maart 2013 at 15:33Lekker! Het meeste hebben we altijd wel in huis, dus als ik zin heb ga ik dit maken!
Ingeborg
24 maart 2013 at 15:35Oeh ziet er heel lekker uit!
Sofie
24 maart 2013 at 15:40Heerlijk zeg!
Juliette
24 maart 2013 at 15:41Hey zo maken ze dus ook kaastengels, ik ga een keer hier een eigen kaasvariant van maken. Volgensmij hebben we ook nog bladerdeeg in huis.
Myrthe
24 maart 2013 at 15:46Zeg zus, waarom maak je die nooit thuis?(:
Marlyssa
24 maart 2013 at 15:49Ideaal recept! Maak ik ook wel eens, snel klaar, maar wel heel lekker:)
Silvy
24 maart 2013 at 15:54Dat ik hier nooit eerder op ben gekomen, haha. Dit ga ik eens proberen ^_^
Eline
24 maart 2013 at 15:56Damn, ik heb geen oven :(
Chantal
24 maart 2013 at 15:59Even een tip; als je de kaneel eerst met de suiker vermengd voor het strooien, dan krijg je een gelijkmatiger effect! ;) Ik zag deze laatst ook ergens staan, maar dan met kaas, lijkt me ook super lekker. Zij draaiden ze ook nog eens, dus zodat je echt n beetje die kaasstengels zoals mij bijv. bakker bart krijgt.
charlotte
24 maart 2013 at 16:00Mmm.. lekker! Dit maakt mijn zus ook altijd als we een feestje hebben of wat dan ook.
dita
24 maart 2013 at 16:13Mmmh lekker!
Anaïs
24 maart 2013 at 16:16Heerlijk!
Charile
24 maart 2013 at 16:19ziet er lekker uit!
femketje
24 maart 2013 at 16:22Oeh dat maak ik ook wel eens met kaas!
edithmeijer
24 maart 2013 at 16:48Lijkt me heel lekker! In maak vaak worstenbroodjes en kaasbroodjes met bladerdeeg.
Black Sheep Of Beauty
24 maart 2013 at 16:57Ik maak bak ze op aluminium folie, ingesmeerd met vloeibare boter. Dan word de onderkant ook mooi bruin. ;)
Hester
24 maart 2013 at 17:17De zoete variant maak ik ook vaak, hmm!
ChantalAngel
24 maart 2013 at 17:20Erg leuk en makkelijk! Ik doe ook nog wel eens gehakt met taco kruiden in bladerdeeg.
Beautydagboek
24 maart 2013 at 17:45Wat een leuk en makkelijk recept!
Chantal
24 maart 2013 at 18:25Oeh jum, die zien er lekker uit! Leuk recept!
Maaike
24 maart 2013 at 18:42Lijkt me heerlijk, snel een keer proberen:)
nienloves
24 maart 2013 at 18:59hmmm looks good :)
Ashleey
24 maart 2013 at 19:20jammiee <3
Esmée
24 maart 2013 at 19:51Hmmm zo lekker, maak ik heel soms ook wel eens :-)
Jana
24 maart 2013 at 20:04Mmmm..Lekker :) x
Joséphine
24 maart 2013 at 20:14Ze staan nu in de oven :) ben benieuwd!
Kelly
24 maart 2013 at 20:45Dit wil ik ook eens doen!
elinef
24 maart 2013 at 20:55ziet er erg lekker uit!
whatevergivesjoy
24 maart 2013 at 22:12jammie!
paulienazara
24 maart 2013 at 22:46Oeh wat makkelijk en lekker! Deze ga ik onthouden!
Sandra
24 maart 2013 at 23:57Het is ook erg lekker met groene Pesto, je hoeft dan geen ei te gebruiken! Ik draai meestal 2 reepjes bladerdeeg om elkaar heen dit ziet er wat leuker uit.
Kelly caresse
25 maart 2013 at 07:14Mmm wat een heerlijk recept idee en wat makkelijk eigenlijk!
Milou
25 maart 2013 at 08:50Ohh hmmm lekker!
Met kaas zijn ze ook lekker!!
Kirsten
25 maart 2013 at 10:33Oeh dit lijkt me erg lekker!
Kimberly
25 maart 2013 at 12:45Hmm lekker!
Daniëlle Springer
25 maart 2013 at 13:30Wat makkelijk zeg! Laatst hadden we hartige taart gemaakt en toen hadden we 2 plakjes bladerdeeg over. Daar kan ik dit mooi van maken! :)
Myrthe
25 maart 2013 at 18:53Hmm, wat een lekker recept! Dit lijkt me heerlijk en ook een stuk lekkerder dan kaasstengels, aangezien ik geen kaas lus haha :)
xxxcharr
27 maart 2013 at 12:37Yumm heerlijk!
Ik heb het ook wel eens gemaakt, alleen toen vlocht ik de stengels in.
Melissa
30 maart 2013 at 21:32Oh god! Ik probeer ze uit en bij mij reizen ze te erg en vallen ze om! Haha! Achja kan ook lekker zijn :D
sandra
26 november 2013 at 16:19ik ga die kaneelstengels eens proberen. klinkt goed!
leonie
8 april 2015 at 14:30Ik lees dat je ze 20 min in de oven doet, maar op welke temperatuur?