Search
Close this search box.

Recept: bladerdeegstengels

Gek ben ik op koken en nog gekker op lekker eten. Ik vind het dan ook erg leuk om zelf lekkere hapjes te maken. Zo maak ik bij mijn vriend thuis graag bladerdeegstengels, dit is lekker simpel om te maken en je hebt altijd wel ingrediënten daarvoor in huis. Vandaag laat ik jullie de hartige èn de zoete variant zien. Zo zet je altijd in een handomdraai iets lekkers op tafel.

Het hoofdingrediënt van dit recept is, zoals je waarschijnlijk al kon vermoeden, bladerdeeg. Dit bladerdeeg leg je op een bakplaat en haalt de velletjes van het bladerdeeg af. Snijd de plakjes bladerdeeg in reepjes, dit kun je het beste doen wanneer het bladerdeeg nog niet ontdooid is. Zo kun je het makkelijker snijden zonder dat het aan je mes of vingers blijft plakken.

Klop een ei los met een vork. Bestrijk met de vork, of een kwastje, de bladerdeegreepjes met het losgeklopte ei. Dit zorgt ervoor dat je zout of suiker op de reepjes blijft hangen en het geeft een mooi kleurtje.

Ik begin met de hartige stengels. Je kunt zelf kiezen wat je op de stengels strooit. In het keukenkastje vond ik ditmaal; zout, Italiaanse kruiden en kruiden voor kruidenboter. Dit strooide ik gelijkmatig over de stengels en klaar is Kees!

Voor de zoete variant gebruikte ik suiker en kaneel. Dit strooi je, net als bij de hartige variant, over de stengels. Makkelijker kan niet!

De stengels plaats je voor ongeveer 20 minuutjes in de oven en laat ze even afkoelen. Het smullen kan beginnen! Serveer ze in leuke glaasjes, dit staat zo leuk als je bezoek hebt en iedereen vindt het lekker.

Ik hoop dat ik jullie met dit supereenvoudige recept ook aan het koken heb gekregen of dat jullie op z’n mist trek hebben gekregen. Wat vind jij van dit recept? Wat maak jij het liefst in de keuken?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

47 reacties

  1. Oeh ziet er mega lekker uit. Die suiker/kaneel variant lijkt me wel lekker. Zou die ook lekker zijn met appelschaafsel, zodat je een soort appeltaartstengel krijgt?

  2. Even een tip; als je de kaneel eerst met de suiker vermengd voor het strooien, dan krijg je een gelijkmatiger effect! ;) Ik zag deze laatst ook ergens staan, maar dan met kaas, lijkt me ook super lekker. Zij draaiden ze ook nog eens, dus zodat je echt n beetje die kaasstengels zoals mij bijv. bakker bart krijgt.

  3. Ik maak bak ze op aluminium folie, ingesmeerd met vloeibare boter. Dan word de onderkant ook mooi bruin. ;)

  4. Het is ook erg lekker met groene Pesto, je hoeft dan geen ei te gebruiken! Ik draai meestal 2 reepjes bladerdeeg om elkaar heen dit ziet er wat leuker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *