Recept: bladerdeeghapjes met pesto en kaas

 photo Bladerdeeg6_zps44a4b32e.png

Tijd voor weer een lekker en makkelijk recept voor bij de borrel! Je hebt het vast allemaal wel in huis en anders is het voor weinig te koop in de winkels. Toen ik laatst bij Lara was voor haar verjaardag gingen we ’s middags de keuken in voor lekkere hapjes voor bij de borrel die avond. We maakte deze ontzettend lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes met kaas, ham en pesto!

 photo Bladerdeeg_zps760b12c4.png

Wat heb je nodig?

– een pakje bladerdeeg
– een pakje ham
– rode pesto
– geraspte kaas

Makkelijk toch? Met deze dingen zet je hele lekkere hapjes op tafel die vast iedereen lekker vindt.

 photo Bladerdeeg1_zps4b240047.png

Bedek als eerst de bladerdeeg net ham. Wij hebben de bovenkant er vanaf gesneden omdat hier wat harde stukken in zaten, het is dus niet expres zo gedaan.

 photo Bladerdeeg2_zps0c459bb1.png

Bestrijk daarna de ham met rode pesto.

 photo Bladerdeeg3_zpsf12c1046.png

Rol daarna voorzichtig de bladerdeeg op. Let op dit kan alleen gemakkelijk als deze ontdooit is.

 photo Bladerdeeg4_zps25322021.png

Snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm en bedek deze nu lekker met de kaas.

 photo Bladerdeeg5_zps01d6c790.png

Zo zien ze er dus uit voordat ze in de oven gaan. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg ze wel iets uit elkaar omdat de bladerdeeg natuurlijk nog uitzet in de oven.

Bak de hapjes 20 minuten af op 200 graden en je hebt heerlijke hapjes voor bij de borrel!

 photo Bladerdeeg7_zps31b8f5e8.png

Succes allemaal en ik weet zeker dat het een succes is! Weer eens een keer wat anders dan kaas en worst!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

  • Reply
    Milou | Shimmer-Pie
    9 april 2014 at 16:46

    Hmm, ik maak ook wel eens zo iets ja. Alleen maak ik dan 1 grote lap met het bladerdeeg en doe de ham en kaas er allemaal in!

  • Reply
    Fabiënne
    9 april 2014 at 16:49

    Lijkt me een heerlijk recept! Ik ben gek op pesto.

  • Reply
    Dionne Knooren
    9 april 2014 at 16:51

    Hmmm lijkt mij heerlijk!

  • Reply
    bymirandaa
    9 april 2014 at 16:57

    mmmmm dit ziet er superlekker uit!

  • Reply
    Maudeleine
    9 april 2014 at 16:58

    Dit klinkt zo lekker! Leuk idee voor bij een high-tea ofzo, ik vind hartige hapjes altijd moeilijker te bedenken dan zoete!

  • Reply
    NinFotografie (@NinFotografie)
    9 april 2014 at 16:58

    Oh jammie wat ziet dat er lekker uit!

  • Reply
    WOMANOUK
    9 april 2014 at 17:10

    Waaaaaaauw dit ziet er zo lekker uit! Jij met je recepten altijd haha (en meestal voor etenstijd hahaha) :(

  • Reply
    elisewuyts
    9 april 2014 at 17:23

    Wat zien deze hapjes er onweerstaanbaar lekker uit. Deze post komt bij m’n favorieten en zodra ik tijd heb, probeer ik het zeker een keer uit!

  • Reply
    Laura Like
    9 april 2014 at 17:33

    Deze zien er echt heel lekker uit!

  • Reply
    MySimplySpecial
    9 april 2014 at 17:36

    Lekker en makkelijk!

  • Reply
    brenda
    9 april 2014 at 18:19

    Ook erg lekker met groene pesto en kaas zonder ham.

  • Reply
    elegantic
    9 april 2014 at 18:23

    Hmm, ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Danielle Springer
    9 april 2014 at 18:44

    Dit recept ga ik onthouden. Dankje voor het delen!

  • Reply
    Amy
    9 april 2014 at 18:44

    Ohhhh wat makkelijk!

  • Reply
    Kato
    9 april 2014 at 18:47

    oh god heerlijk!

  • Reply
    Daphne
    9 april 2014 at 19:44

    Ziet er mega lekker uit!

  • Reply
    Jana
    9 april 2014 at 19:51

    Jummie! ziet er zo lekker uit :D x

  • Reply
    mywickedweirdlife
    9 april 2014 at 20:45

    wat ziet dat er super uit!!

  • Reply
    chucky1012
    9 april 2014 at 20:52

    Zo, dat ziet er heerlijk uit ;-)

  • Reply
    yvettexx
    10 april 2014 at 08:08

    Dit eten wij met groene pesto en Italiaanse ham en kaas!

  • Reply
    Eline
    10 april 2014 at 11:42

    mmm… heerlijk!

  • Reply
    Ines
    10 april 2014 at 20:21

    Ziet er erg lekker uit!

  • Reply
    ingridspeijer
    10 april 2014 at 23:32

    Lekker!! Ik sla hem op..

  • Reply
    Paola
    13 april 2014 at 21:51

    Ziet er heel erg lekker uit!

  • Reply
    Tonia
    18 april 2014 at 23:12

    Meteen recept overgeschreven,want ik heb alles ervoor in huis en ik ben morgen jarig.
    DUS !!!!!!

  • Reply
    Nel Hagen
    27 augustus 2014 at 21:24

    bladerdeeghapjes doen het altijd goed.Ik heb nog een variant.
    2 plakjes bladerdeeg opelkaar leggen en uitrollen tot 10x 15 cm,ontbijtspek, zongedroogde tomaatjes en geraspte kaas fijn gesneden blaadjes bascilicum oprollen en in plakjes van 2 cm. snijden.
    afbakken in een voorverwarmde oven op 225o in ongev. 12 min.

    • Reply
      Aranka
      28 augustus 2014 at 09:04

      Dat klinkt heel erg lekker Nel, ik ga hem zeker onthouden!

  • Reply
    rianne
    29 augustus 2014 at 16:35

    kan je ze ook van te voren klaarmaken?

    • Reply
      Aranka
      29 augustus 2014 at 16:44

      Ja geen probleem! Maar zorg dan wel dat ze goed zijn afgekoeld en dat je daarna niet in de koelkast zet, anders worden ze klef!

  • Reply
    Noortje
    6 december 2014 at 14:11

    Ze zijn heerlijk. Bij mij werden ze door het snijden een beetje plat. Je kunt ze ook na het besmeren met pesto in stroken snijden en dan oprollen dan blijven het mooie rondjes.

  • Reply
    Karin
    25 april 2015 at 13:19

    Hoi kun je ze ook koud eten?

  • Laat een reactie achter