Tijd voor weer een lekker en makkelijk recept voor bij de borrel! Je hebt het vast allemaal wel in huis en anders is het voor weinig te koop in de winkels. Toen ik laatst bij Lara was voor haar verjaardag gingen we ’s middags de keuken in voor lekkere hapjes voor bij de borrel die avond. We maakte deze ontzettend lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes met kaas, ham en pesto!
Wat heb je nodig?
– een pakje bladerdeeg
– een pakje ham
– rode pesto
– geraspte kaas
Makkelijk toch? Met deze dingen zet je hele lekkere hapjes op tafel die vast iedereen lekker vindt.
Bedek als eerst de bladerdeeg net ham. Wij hebben de bovenkant er vanaf gesneden omdat hier wat harde stukken in zaten, het is dus niet expres zo gedaan.
Bestrijk daarna de ham met rode pesto.
Rol daarna voorzichtig de bladerdeeg op. Let op dit kan alleen gemakkelijk als deze ontdooit is.
Snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm en bedek deze nu lekker met de kaas.
Zo zien ze er dus uit voordat ze in de oven gaan. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg ze wel iets uit elkaar omdat de bladerdeeg natuurlijk nog uitzet in de oven.
Bak de hapjes 20 minuten af op 200 graden en je hebt heerlijke hapjes voor bij de borrel!
Succes allemaal en ik weet zeker dat het een succes is! Weer eens een keer wat anders dan kaas en worst!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest
31 reacties
Milou | Shimmer-Pie
9 april 2014 at 16:46Hmm, ik maak ook wel eens zo iets ja. Alleen maak ik dan 1 grote lap met het bladerdeeg en doe de ham en kaas er allemaal in!
Fabiënne
9 april 2014 at 16:49Lijkt me een heerlijk recept! Ik ben gek op pesto.
Dionne Knooren
9 april 2014 at 16:51Hmmm lijkt mij heerlijk!
bymirandaa
9 april 2014 at 16:57mmmmm dit ziet er superlekker uit!
Maudeleine
9 april 2014 at 16:58Dit klinkt zo lekker! Leuk idee voor bij een high-tea ofzo, ik vind hartige hapjes altijd moeilijker te bedenken dan zoete!
NinFotografie (@NinFotografie)
9 april 2014 at 16:58Oh jammie wat ziet dat er lekker uit!
WOMANOUK
9 april 2014 at 17:10Waaaaaaauw dit ziet er zo lekker uit! Jij met je recepten altijd haha (en meestal voor etenstijd hahaha) :(
elisewuyts
9 april 2014 at 17:23Wat zien deze hapjes er onweerstaanbaar lekker uit. Deze post komt bij m’n favorieten en zodra ik tijd heb, probeer ik het zeker een keer uit!
Laura Like
9 april 2014 at 17:33Deze zien er echt heel lekker uit!
MySimplySpecial
9 april 2014 at 17:36Lekker en makkelijk!
brenda
9 april 2014 at 18:19Ook erg lekker met groene pesto en kaas zonder ham.
elegantic
9 april 2014 at 18:23Hmm, ziet er heerlijk uit!
Danielle Springer
9 april 2014 at 18:44Dit recept ga ik onthouden. Dankje voor het delen!
Amy
9 april 2014 at 18:44Ohhhh wat makkelijk!
Kato
9 april 2014 at 18:47oh god heerlijk!
Daphne
9 april 2014 at 19:44Ziet er mega lekker uit!
Jana
9 april 2014 at 19:51Jummie! ziet er zo lekker uit :D x
mywickedweirdlife
9 april 2014 at 20:45wat ziet dat er super uit!!
chucky1012
9 april 2014 at 20:52Zo, dat ziet er heerlijk uit ;-)
yvettexx
10 april 2014 at 08:08Dit eten wij met groene pesto en Italiaanse ham en kaas!
Eline
10 april 2014 at 11:42mmm… heerlijk!
Ines
10 april 2014 at 20:21Ziet er erg lekker uit!
ingridspeijer
10 april 2014 at 23:32Lekker!! Ik sla hem op..
Paola
13 april 2014 at 21:51Ziet er heel erg lekker uit!
Tonia
18 april 2014 at 23:12Meteen recept overgeschreven,want ik heb alles ervoor in huis en ik ben morgen jarig.
DUS !!!!!!
Nel Hagen
27 augustus 2014 at 21:24bladerdeeghapjes doen het altijd goed.Ik heb nog een variant.
2 plakjes bladerdeeg opelkaar leggen en uitrollen tot 10x 15 cm,ontbijtspek, zongedroogde tomaatjes en geraspte kaas fijn gesneden blaadjes bascilicum oprollen en in plakjes van 2 cm. snijden.
afbakken in een voorverwarmde oven op 225o in ongev. 12 min.
Aranka
28 augustus 2014 at 09:04Dat klinkt heel erg lekker Nel, ik ga hem zeker onthouden!
rianne
29 augustus 2014 at 16:35kan je ze ook van te voren klaarmaken?
Aranka
29 augustus 2014 at 16:44Ja geen probleem! Maar zorg dan wel dat ze goed zijn afgekoeld en dat je daarna niet in de koelkast zet, anders worden ze klef!
Noortje
6 december 2014 at 14:11Ze zijn heerlijk. Bij mij werden ze door het snijden een beetje plat. Je kunt ze ook na het besmeren met pesto in stroken snijden en dan oprollen dan blijven het mooie rondjes.
Karin
25 april 2015 at 13:19Hoi kun je ze ook koud eten?