Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: bladerdeeghapjes met pesto en kaas

 photo Bladerdeeg6_zps44a4b32e.png

Tijd voor weer een lekker en makkelijk recept voor bij de borrel! Je hebt het vast allemaal wel in huis en anders is het voor weinig te koop in de winkels. Toen ik laatst bij Lara was voor haar verjaardag gingen we ’s middags de keuken in voor lekkere hapjes voor bij de borrel die avond. We maakte deze ontzettend lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes met kaas, ham en pesto!

 photo Bladerdeeg_zps760b12c4.png

Wat heb je nodig?

– een pakje bladerdeeg
– een pakje ham
– rode pesto
– geraspte kaas

Makkelijk toch? Met deze dingen zet je hele lekkere hapjes op tafel die vast iedereen lekker vindt.

 photo Bladerdeeg1_zps4b240047.png

Bedek als eerst de bladerdeeg net ham. Wij hebben de bovenkant er vanaf gesneden omdat hier wat harde stukken in zaten, het is dus niet expres zo gedaan.

 photo Bladerdeeg2_zps0c459bb1.png

Bestrijk daarna de ham met rode pesto.

 photo Bladerdeeg3_zpsf12c1046.png

Rol daarna voorzichtig de bladerdeeg op. Let op dit kan alleen gemakkelijk als deze ontdooit is.

 photo Bladerdeeg4_zps25322021.png

Snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm en bedek deze nu lekker met de kaas.

 photo Bladerdeeg5_zps01d6c790.png

Zo zien ze er dus uit voordat ze in de oven gaan. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg ze wel iets uit elkaar omdat de bladerdeeg natuurlijk nog uitzet in de oven.

Bak de hapjes 20 minuten af op 200 graden en je hebt heerlijke hapjes voor bij de borrel!

 photo Bladerdeeg7_zps31b8f5e8.png

Succes allemaal en ik weet zeker dat het een succes is! Weer eens een keer wat anders dan kaas en worst!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

  1. Hmm, ik maak ook wel eens zo iets ja. Alleen maak ik dan 1 grote lap met het bladerdeeg en doe de ham en kaas er allemaal in!

  2. Dit klinkt zo lekker! Leuk idee voor bij een high-tea ofzo, ik vind hartige hapjes altijd moeilijker te bedenken dan zoete!

  3. bladerdeeghapjes doen het altijd goed.Ik heb nog een variant.
    2 plakjes bladerdeeg opelkaar leggen en uitrollen tot 10x 15 cm,ontbijtspek, zongedroogde tomaatjes en geraspte kaas fijn gesneden blaadjes bascilicum oprollen en in plakjes van 2 cm. snijden.
    afbakken in een voorverwarmde oven op 225o in ongev. 12 min.

  4. Ze zijn heerlijk. Bij mij werden ze door het snijden een beetje plat. Je kunt ze ook na het besmeren met pesto in stroken snijden en dan oprollen dan blijven het mooie rondjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *