Recept: Banaan met ei pannenkoekjes

Heel bloggersland heeft het erover, pannenkoekjes gemaakt van alleen één banaan en 2 eitjes. Ik was heel erg benieuwd hoe dit zou smaken. Omdat ik allergisch ben voor al het fruit dat nog niet heet is geweest zou ik bijna niet meer weten hoe een banaan smaakt dus ik probeerde het van de week eens uit als lunch. Verder in het bericht vind je natuurlijk het recept en mijn tip om ze nog lekkerder te maken!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?

– 1 banaan
– 2 eieren
– klontje boter

Als eerst die je de eieren in een kom.

Pel de banaan en prak hem helemaal fijn tot een lekker papje.

Voeg deze toe aan de eieren.

Mix en allemaal even goed door elkaar heen en klaar is je beslag.

Laat het boter goed heet worden in de pan en maak nu kleine pannenkoekjes van het beslag. Wees wel voorzichtig met het omdraaien van de pannenkoekjes omdat ze snel kapot gaan.

Bak ze mooi bruin en klaar is kees!

Oké dit is dus een heel simpel recept dat je echt zo klaar hebt. Door de zoete banaan heb je eigenlijk niet eens meer suiker nodig. Alleen mijn moeder en ik vonden de pannenkoekjes toch iets te veel naar ei smaken. Nouja vooral de nasmaak dan. Daarom besloten we bij het recept van één persoon nog een eetlepel bloem en een eetlepel zelfrijzend bakmeel toe te voegen en nog een klein scheutje melk om het goed vloeibaar te houden.

Dit vonden we beiden lekkerder omdat dan de nasmaak van het ei helemaal weg is en het vult ook meteen wat meer!

En klaar zijn de banaan pannenkoekjes, ik vond ze echt heel erg lekker en het is zeker een aanrader om te maken en natuurlijk best wel ‘gezond’.

Dit vind je misschien ook leuk

48 reacties

  • Reply
    kellycaresse
    4 februari 2013 at 07:04

    Mmm ze zijn zo lekker maar vooral ook zo gezond, daardoor vind ik ze nog lekkerder haha! Ik heb er ook al over geblogt,
    iedereen is in blogland is fan van deze pancakes! Wat vervelend van je allergie zeg!

  • Reply
    Sofie
    4 februari 2013 at 07:21

    Dit lijkt me echt zo lekker!

  • Reply
    Beautyjuf
    4 februari 2013 at 07:21

    Lekker!! Ik heb gisteren nog pannenkoeken gegeten. Jammer dat ik dit recept toen nog niet kende.

  • Reply
    Miranda
    4 februari 2013 at 07:32

    Ik ben dit recept nu al heel vaak tegen gekomen op blogs, lijkt me erg lekker, zodra de kindjes beter zijn ook maar eens maken.

  • Reply
    Ingeborg
    4 februari 2013 at 07:36

    Ik heb hem al een keer gemaakt, zo lekker!

  • Reply
    Nadine
    4 februari 2013 at 07:41

    Dayum, lekker zien ze eruit, die ga ik vanmiddag na mijn tentamens maken als lekkere op frisser!

  • Reply
    Martina
    4 februari 2013 at 07:45

    Superlekker! Ga ik denk ik tussen de middag even maken :)

  • Reply
    Hester
    4 februari 2013 at 08:04

    Allergisch voor fruit, dat lijkt me best wel irritant haha! Deze pannenkoekjes zie je inderdaad overal voorbij komen, maar het is gewoon leuk dat het zo simpel en relatief gezond is. Met een beetje bloem, zelfrijzend bakmiddel en melk snap ik wel dat het nog nét iets lekkerder is, iets meer “pannenkoek”.

  • Reply
    Eline
    4 februari 2013 at 08:40

    Die zijn zo lekker! Ik kan ze iedereen aanraden :) ook lekker met pannenkoekenstroop

  • Reply
    femketje
    4 februari 2013 at 08:41

    Jammer dat ze met alleen ei en banaan zo eierig smaakten :( dan kan je net zo goed gewone pannekoeken maken als je er nog andere dingen door doet :3

  • Reply
    Lindy
    4 februari 2013 at 08:53

    Ja, die dingen zijn heerlijk! En zo makkelijk te maken :)

  • Reply
    Chantal
    4 februari 2013 at 08:56

    Ik ben er toch wel heel erg benieuwd naar geworden, ga ze deze week eens maken!

  • Reply
    Sophia
    4 februari 2013 at 09:08

    Wat een leuk recept! Ik had er al eerder wat over gelezen, maar nog nooit geprobeert. Fijn dat je met bloem en zelfrijzend bakmeel de ei-nasmaak wegkrijgt, ik hou namelijk niet van ei.. :) Dit ga ik zeker uitproberen! :D

  • Reply
    Tedje
    4 februari 2013 at 09:34

    Inderdaad iedereen heeft het erover… ;) Ik ga ze misschien ook eens proberen.

  • Reply
    talsbeauty
    4 februari 2013 at 10:09

    Het ziet en klinkt erg lekker alleen ben bang dat ik dit niet ga lusten, lust namelijk geen bannaan.

  • Reply
    fablouise
    4 februari 2013 at 10:14

    Erg lekker, heb het al een aantal keren gemaakt!!

  • Reply
    Laura
    4 februari 2013 at 11:00

    Ze zijn echt heel lekker! Heb ze al een paar keer gemaakt :)

  • Reply
    lisanneleeft
    4 februari 2013 at 11:02

    Haha ik vraag me af hoe veel mensen nu al hierover geblogd hebben (veeel! :p)
    Ik durf het niet te proberen want krijg altijd onwijs buikpijn van ei… maar ben wel heel erg benieuwd :P

  • Reply
    LounaBeauty
    4 februari 2013 at 11:08

    Heerlijk dit. :) Ik vind zelf echt niet naar ei smaken.. ook geen nasmaak. Joepie :) Heb er zelf ook over geschreven haha. Leuk!!

  • Reply
    Marjolein
    4 februari 2013 at 11:34

    Ik wil ze nog steeds proberen, het lijkt me wel lekker!

  • Reply
    Suzanne
    4 februari 2013 at 12:09

    Ik heb ze inmiddels ook geprobeerd (Nadat ik ze al vaker voorbij heb zien komen) ik vind ze erg lekker.

  • Reply
    Meer
    4 februari 2013 at 12:37

    Ik maakte dit vroeger wel eens! Snel weer eens proberen :)

  • Reply
    nienloves
    4 februari 2013 at 12:48

    wat grappig, ben super benieuwd ik ga het zeker een keer proberen! :)

  • Reply
    Miranda
    4 februari 2013 at 13:32

    Dit lijkt mij best lekker;D

  • Reply
    charile
    4 februari 2013 at 13:53

    Mmm lekker!

  • Reply
    debby
    4 februari 2013 at 14:07

    Dat klinkt erg goed! Ik eet momenteel geen gluten dus deze pannekoekjes mag ik lekker eten.

  • Reply
    Stephanie
    4 februari 2013 at 14:24

    Ik vond ze echt heel erg vies :(. Misschien dat ze met jouw aanpassingen beter te doen zijn, maar ik weet nog niet zeker of ik ze nog een keer wil proberen te maken.

  • Reply
    Hanneke
    4 februari 2013 at 14:39

    Rijpere bananen geven deze pannenkoekjes ook eer “banaansmaak”…. ;)

  • Reply
    xxxcharr
    4 februari 2013 at 16:06

    Wat een leuk recept!
    Je hebt echt van die leuke snelle receptjes, vorige keer ook al de appelflapjes of cake in een mok. Ontzettend lekker! <3

  • Reply
    miladylike
    4 februari 2013 at 16:15

    Wat zijn ze toch lekker en makkelijk te maken! Ik heb het recept laatst zelf ook online gezet maar door jou krijg ik er opeens weer trek in, haha.

  • Reply
    Kelly
    4 februari 2013 at 16:33

    Die wil ik ook wel maken!

  • Reply
    stacey
    4 februari 2013 at 16:39

    deze heb ik toevallig vanmiddag gemaakt – ik vind ze heerlijk! Ik voeg een beetje kaneel toe, maakt het net iets lekkerder

  • Reply
    Ashleey
    4 februari 2013 at 17:13

    Wat klinkt dit ontzettend lekker man!

  • Reply
    roos
    4 februari 2013 at 17:38

    Klinkt lekker, ik ga het eens proberen! Je kan ze dus ook eten als je allergisch bent voor banaan?

  • Reply
    Anne Solveig
    4 februari 2013 at 18:53

    Superrrrr lekker!

  • Reply
    Jana
    4 februari 2013 at 19:41

    Mmm..Lekker ^^ x

  • Reply
    Yak Man
    4 februari 2013 at 20:03

    Dat ziet er zó goed uit! :D

  • Reply
    Wies
    4 februari 2013 at 21:37

    Ik vond ze ook te veel naar ei smaken. Misschien probeer ik het een keer met bloem en zelfrijzend bakmeel erbij! Bedankt voor de tip”:)

  • Reply
    Inclassable
    4 februari 2013 at 22:06

    Dit is echt mijn lievelings ontbijt/lunch.. ik eet dit eigenlijk wel een keer per weeg, haha :) heeerlijk!

  • Reply
    Eva
    5 februari 2013 at 17:15

    Ja ja, die zijn heel erg lekker! Krijg er spontaan weer trek in. ;)

  • Reply
    Nannick
    5 februari 2013 at 18:53

    Haha ik wil dat echt proberen, volgens mij is het echt goddelijk!

  • Reply
    bonjourSophie
    6 februari 2013 at 22:13

    Ik ga dit sowieso een keer maken als ontbijt in het weekend. Het lijkt me echt super lekker!

  • Reply
    Mirjam
    8 februari 2013 at 22:47

    Ik zie ze veel voorbij komen laatste tijd. Ga ze zeker snel een keer proberen!

  • Reply
    Anita
    7 juni 2013 at 20:53

    Heb het een x gemaakt alleen met 2 eieren en een banaan….smaakt naar zoete omelet.Heel vies :(

  • Reply
    Anne Ruth
    28 augustus 2013 at 14:05

    Ik doe er altijd een beetje kaneel, nootmuskaat, cacao poeder, en een snuf zout bij om de ‘banaan omelet’ smaak weg te krijgen. Je kunt er eventueel ook nog een zakje vanille suiker, en een halve theelepel bakpoeder doorheen doen.
    Heerlijk! En nog een klontje boter en honing dr overheen :)

  • Reply
    loes
    12 juli 2014 at 21:39

    het was heerlijk , heb er verse aardbeien overheen gedaan ook erg lekker

  • Reply
    nancy
    2 september 2014 at 12:34

    ik heb ze al een paar keer willen maken maar bij mij wordt het elke keer roerei.
    ik krijg ze niet heel uit de pan en al zeker niet omgedraaid.

  • Laat een reactie achter