Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Banaan met ei pannenkoekjes

Heel bloggersland heeft het erover, pannenkoekjes gemaakt van alleen één banaan en 2 eitjes. Ik was heel erg benieuwd hoe dit zou smaken. Omdat ik allergisch ben voor al het fruit dat nog niet heet is geweest zou ik bijna niet meer weten hoe een banaan smaakt dus ik probeerde het van de week eens uit als lunch. Verder in het bericht vind je natuurlijk het recept en mijn tip om ze nog lekkerder te maken!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?

– 1 banaan
– 2 eieren
– klontje boter

Als eerst die je de eieren in een kom.

Pel de banaan en prak hem helemaal fijn tot een lekker papje.

Voeg deze toe aan de eieren.

Mix en allemaal even goed door elkaar heen en klaar is je beslag.

Laat het boter goed heet worden in de pan en maak nu kleine pannenkoekjes van het beslag. Wees wel voorzichtig met het omdraaien van de pannenkoekjes omdat ze snel kapot gaan.

Bak ze mooi bruin en klaar is kees!

Oké dit is dus een heel simpel recept dat je echt zo klaar hebt. Door de zoete banaan heb je eigenlijk niet eens meer suiker nodig. Alleen mijn moeder en ik vonden de pannenkoekjes toch iets te veel naar ei smaken. Nouja vooral de nasmaak dan. Daarom besloten we bij het recept van één persoon nog een eetlepel bloem en een eetlepel zelfrijzend bakmeel toe te voegen en nog een klein scheutje melk om het goed vloeibaar te houden.

Dit vonden we beiden lekkerder omdat dan de nasmaak van het ei helemaal weg is en het vult ook meteen wat meer!

En klaar zijn de banaan pannenkoekjes, ik vond ze echt heel erg lekker en het is zeker een aanrader om te maken en natuurlijk best wel ‘gezond’.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

48 reacties

 1. Mmm ze zijn zo lekker maar vooral ook zo gezond, daardoor vind ik ze nog lekkerder haha! Ik heb er ook al over geblogt,
  iedereen is in blogland is fan van deze pancakes! Wat vervelend van je allergie zeg!

 2. Ik ben dit recept nu al heel vaak tegen gekomen op blogs, lijkt me erg lekker, zodra de kindjes beter zijn ook maar eens maken.

 3. Allergisch voor fruit, dat lijkt me best wel irritant haha! Deze pannenkoekjes zie je inderdaad overal voorbij komen, maar het is gewoon leuk dat het zo simpel en relatief gezond is. Met een beetje bloem, zelfrijzend bakmiddel en melk snap ik wel dat het nog nét iets lekkerder is, iets meer “pannenkoek”.

 4. Wat een leuk recept! Ik had er al eerder wat over gelezen, maar nog nooit geprobeert. Fijn dat je met bloem en zelfrijzend bakmeel de ei-nasmaak wegkrijgt, ik hou namelijk niet van ei.. :) Dit ga ik zeker uitproberen! :D

 5. Haha ik vraag me af hoe veel mensen nu al hierover geblogd hebben (veeel! :p)
  Ik durf het niet te proberen want krijg altijd onwijs buikpijn van ei… maar ben wel heel erg benieuwd :P

 6. Ik vond ze echt heel erg vies :(. Misschien dat ze met jouw aanpassingen beter te doen zijn, maar ik weet nog niet zeker of ik ze nog een keer wil proberen te maken.

 7. Wat zijn ze toch lekker en makkelijk te maken! Ik heb het recept laatst zelf ook online gezet maar door jou krijg ik er opeens weer trek in, haha.

 8. Ik vond ze ook te veel naar ei smaken. Misschien probeer ik het een keer met bloem en zelfrijzend bakmeel erbij! Bedankt voor de tip”:)

 9. Ik doe er altijd een beetje kaneel, nootmuskaat, cacao poeder, en een snuf zout bij om de ‘banaan omelet’ smaak weg te krijgen. Je kunt er eventueel ook nog een zakje vanille suiker, en een halve theelepel bakpoeder doorheen doen.
  Heerlijk! En nog een klontje boter en honing dr overheen :)

 10. ik heb ze al een paar keer willen maken maar bij mij wordt het elke keer roerei.
  ik krijg ze niet heel uit de pan en al zeker niet omgedraaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *