Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: banaan, havermout en kokos koekjes

 photo Kokos7_zps66282dee.png

Nu ik Herbalife volg wil ik niet de hele dag op repen leven die ik tussendoor mag eten. Ik was dus opzoek naar gezonde snacks, want ik mag in plaats van een reep ook fruit. Ineens bedacht ik me dat ik ook wel koekjes kon maken! Een beetje het bananen pannenkoek idee, maar dan in koekjes vorm. En het is me toch lekker en gezond!

 photo Kokos_zpsd089cf9e.png

Wat heb je nodig?

– 2 bananen
– havermout
– kokos
– eventueel rozijnen

 photo Kokos1_zpsdf9d54a5.png

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en prak de bananen fijn tot een lekker papje.

 photo Kokos2_zpsf457edac.png

Doe deze vervolgens in een kom.

 photo Kokos3_zps4be5b59c.png

Voeg daarna de havermout toe, ik heb het niet afgewogen of iets maar gewoon op de tast gedaan zodat ik dacht dat het wel genoeg zou zijn.

 photo Kokos4_zps287e9790.png

Daarna de kokos, dit heb ik ook op de tast gedaan.

 photo Kokos5_zps0bff01b7.png

Meng het daarna allemaal door elkaar heen tot je een redelijk dik papje krijgt. Mocht het nog heel vloeibaar zijn doe je er wat extra havermout bij. Als je rozijnen lekker vind kan je deze er ook lekker door doen! Maar zelf ben ik er niet zo een fan van.

 photo Kokos6_zps205b666c.png

Pak een bakblik en leg daar bakpapier op. Pak met een lepel wat beslag en maak daar vormpjes van koekjes mee. Bak ze vervolgens 15 minuten af en laat ze goed afkoelen.

 photo Kokos7_zps66282dee.png

De koekjes blijven wel flexibel als ze afgekoeld zijn, maar ze zijn echt heerlijk. Ik heb er in totaal 9 koekjes uit gekregen, maar ik heb ze best groot gemaakt.

 photo Kokos8_zps6cb31b52.png

Omdat er natuurlijk verse banaan in zit kan je ze niet al te lang bewaren, maar ik heb ze zo op, want ze zijn echt heerlijk! Als je ze langer wilt bewaren zou ik ze dus wel in de koelkast doen.

 photo Kokos9_zps610a17b6.png

En voila, dit zijn je koekjes! Echt super makkelijk en echt heerlijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

47 reacties

  1. Ik houd niet zo van havermout, maar ik vind deze koekjes er wel lekker uit zien! Ik zou ze ook zonder rozijntjes maken!

  2. Ik had deze ook pas gemaakt, maar ik vond ze niet echt lekker :(
    Binnenkort maar weer eens proberen, maar dan met een paar andere ingrediënten. Die van jou zien er goed uit!

  3. Ziet er goed uit! Gezond en lekker. Ik ben helaas ook geen kokos fanaat (terwijl ik dat wel lekker vind ruiken), maar met nootjes is het ook prima te doen :)

  4. Wat een leuk idee! Ik heb de banaan-ei pannekoekjes al een paar keer gemaakt, die vind ik erg lekker. Ik eet eigenlijk nooit havermout maar ben benieuwd hoe dit smaakt ^_^

  5. Ik heb nog nooit zulke vieze koekjes gehad! Ik heb ze net gemaakt, maar mijn vriend en ik moesten beide kokhalzen van die warme banaan. BAH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *