Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Babi Pangang uit de slowcooker

Bij ons is het standaardrecept wanneer wij bij de Chinees bestellen nasi met babi pangang. Ik vind het malse vlees in een zoetzure saus echt heerlijk! Ik maakte het eerst ook wel eens thuis met een kant en klaar zakje van Conimex, maar dat was toch bij lange na niet zo lekker als van de Chinees. Nu ik een slowcooker heb en helemaal fan ben van de slowcooker besloot ik eens babi pangang in de slowcooker te maken.

Babi Pangang in de slowcooker recept

Oké, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, dit recept is heerlijk, maar het is zeker niet hetzelfde als de babi pangang van de Chinees. De saus krijg ik niet helemaal hetzelfde en de stukjes vlees zijn niet knapperig omdat ze gestoofd zijn en niet gebakken. Maar dat moet je zeker niet ontmoedigen om dit recept te maken, want het is echt heel erg lekker en smaakvol! Moeilijk is het ook zeker niet, het is alleen de ingredienten even mixen, hamlappen in stukjes snijden en daarna doet de slowcooker al het werk.

Maak je babi pangang helemaal af met een heerlijke fried rice (gebakken nasi met stukjes ei, sojasaus en kruiden) of een ander basisrecept wat jij er lekker bij vind zoals mie, bami of nasi. Top daarna af met een flinke dot atjar en je zet een heerlijke maaltijd op tafel.

Wil je toch wat groente aan het recept toevoegen? Je kunt er een frisse koolsalade bij maken of de nasi aanvullen met jouw favoriete groentes.

Babi Pangang uit de slowcooker

Als we Chinees bestellen zit er ook standaard een portie babi pangang bij, heerlijk vinden we het! Ik maakte ook wel eens 'zelf' babi pangang met behulp van een zakje, maar dat is toch niet zo lekker. Sinds kort ben ik groot slowcooker fan en ik besloot eens babi pangang in de slowcooker te maken. Een groot succes!
4.50 van 30 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram hamlappen
  • 140 gram tomatenpuree
  • 150 mililiter chilisaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 ui
  • 2 bolletjes stemgembers + een eetlepel stemgembersap
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje groenteboullion
  • atjar tjampoer

Instructies
 

  • Snij de hamlappen in de blokjes en bak deze even aan in een pan met wat olie.
  • Ondertussen snij je de ui, knoflook en stemgember in stukjes.
  • Doe de chilisaus, ketjap manis, soja saus, sambal, citroensap, (basterd)suiker, het sap van de stemgember en een verkruimeld groenteboullion blokje in de slowcooker.
  • Roer het goed door en voeg ook de gesneden ui, knoflook, stemgember en hamlap blokjes aan toe.
  • Wanneer je er van houdt kun je wat atjar tjampoer toevoegen, ik vind het lekkerder om dit er los bij te serveren.
  • Laat vervolgens alles 6 uur op de low stand slowcooken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Wat een super lekker recept Aranka. Had er een beetje teveel sambal in gedaan denk ik want het was erg pittig. Maar daar houden we wel van.
    Even een opmerking je tomatenpuree staat nergens vermeld om erbij te doen. Snap wel dat het er bij in moest hahaha.
    Maar nog maals bedankt voor je recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *