Het mag weer! De tijd van snert en boerenkool is voorbij en dat betekend dat de asperges weer te krijgen zijn, ook wel het witte goud genoemd. Ik vind ze echt heerlijk, maar bij mij thuis zijn ze er niet allemaal even gek op. Gelukkig wilde mijn moeder wel een keertje asperges eten en zo deden we dat vorige week. Ik laat je zien hoe je ze heel makkelijk en lekker met ham en ei op tafel zet in een botersausje.
Wat heb je nodig?
– 500 gram asperges
– 3 gekookte eieren
– ham
– boter
Dit is voor twee personen genoeg, je kan het natuurlijk aanpassen naar hoeveel je wilt.
Eerst gaan we de asperges goed schillen, doe dit met een dunschiller en wees voorzichtig met het kopje. Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af en was ze goed af. Van te voren zet je alvast water op met een klontje boter. Dit laat je aan de kook komen. Als het kookt voeg je de asperges er aan toe en laat ze 15 minuten meekoken. Prik na 15 minuten voorzichtig in de asperges of ze lekker zacht zijn geworden.
Ondertussen koken we ook de eitjes, pel deze en prak ze fijn met een vork. Doe dan de hamblokjes, plakjes en stukjes erbij en meng dit door elkaar. Smelt vervolgens de boter in een pannetje, maar pas op dat het niet gaat borrelen, het hoeft alleen maar vloeibaar te worden. Voor de smaak kan je er nog wat peper en zout aan toevoegen.
Haal voorzichtig de asperges uit de pan met en schuimspaan of een grote lepel en laat ze eventjes uitlekken. Leg ze daarna voorzichtig op je bord en bedek ze met het ei en ham mengsel. Om het wat sappiger te maken serveer je er nog lekker wat botersaus overheen.
En klaar ben je om te gaan eten, het is echt zo lekker en simpel om te maken! We gaan dit zeker vaker thuis eten, nu de rest nog thuis overhalen dat asperges echt heel lekker zijn!
Staan er al asperges bij jullie op het menu? Tipje, koop ze trouwens op de markt, daar zijn ze bijna de helft goedkoper als in de supermarkt!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
22 reacties
Dionne Knooren
30 april 2014 at 15:17Hmmm lijkt mij heerlijk!
inspiredbylifee
30 april 2014 at 15:18Ik hou niet zo van asperges
Dita
30 april 2014 at 15:24mmmhh lekker!
elegantic
30 april 2014 at 15:29Ziet er lekker uit!
mywickedweirdlife
30 april 2014 at 15:43de lekkrste manier om asperges te eten!!
chucky1012
30 april 2014 at 15:46Yummie dat ziet er heerlijk uit ;-)
Mariska
30 april 2014 at 16:37Dat ziet er echt heerlijk uit!
Tessa
30 april 2014 at 16:50Ik zei laatst tegen mijn moeder dat ik een keer asperges wou proberen, want ik heb het nog nooit gegeten! Ik heb gelijk een receptje! :)
xxx
laviepure
30 april 2014 at 17:11Mmmm, een klassieker!
Kiss & Make-up
30 april 2014 at 17:28Bah, botersaus, vreselijk vind ik dat! Dat verpest voor mij ’t hele gerecht, ik vind ’t echt zo vies als mijn eten in de boter ligt te zwemmen :-(
Robert
10 mei 2021 at 13:50Groot gelijk, ik heb ook een hekel aan al die vettige sausjes
bymirandaa
30 april 2014 at 17:46hoe beschamend is het om toe te moeten geven dat ik nog nooit asperges heb gehad. Gewoon nog nooit:) maar wil het wel altijd nog eens proberen. Dus dat ga ik eens deze dagen maar eens doen denk ik.
Leuk dat je de ham fijngesneden hebt door de eitjes heen, ik hou nooit zo heeeel erg veel van ham, dus die dikke plakken ham houden me sowieso altijd een beetje tegen. Die ziet er veel lekkerder uit:)
Romy
30 april 2014 at 19:19Oeh, dit klinkt en ziet er heel erg lekker uit!
MySimplySpecial
30 april 2014 at 19:51Ik vind asperges af en toe best lekker!
Cherissa Blans
30 april 2014 at 19:51Ik lust helemaal geen ham maar ik krijg door het kijken van die lekkere foto´s toch trek!
Jaimy en Laura
30 april 2014 at 20:39Dit wil ik ook eens proberen!
Marije - BakingBeautyNL
30 april 2014 at 21:52Oeff asperges.. Nog nooit gemaakt maar staat nu zeker op mijn lijstje! Wat een heerlijke foto’s!
Milou | Shimmer-Pie
1 mei 2014 at 08:22Hmm, zo lekker! Ik hou echt van asperges!
Amelie
1 mei 2014 at 09:43Zo lekker!! En de zachte topjes zijn ook zo lekker! Met ei en botersaus het allerlekkerst, de ham mag van mij weg
Kim
1 mei 2014 at 23:55Ben dol op asperges. Wij maken het alleen altijd zonder ham.
Jan
14 april 2016 at 22:24Lekker recept, zo eten wij ze ook met krokant broodkruim en verse peterselie
Robert
10 mei 2021 at 13:10Tja, asperges.. Het is opvallend dat in alle recepten met asperges altijd ingrediënten met een sterke smaak zitten (eieren/zalm/ham). Dat komt omdat asperges eigenlijk gewoon heel laf en flauw smaken. (zeker die witte, die lijden aan de plantaardige versie van bloedarmoede.)