Recept: Asperges met ei en ham in botersaus

Het mag weer! De tijd van snert en boerenkool is voorbij en dat betekend dat de asperges weer te krijgen zijn, ook wel het witte goud genoemd. Ik vind ze echt heerlijk, maar bij mij thuis zijn ze er niet allemaal even gek op. Gelukkig wilde mijn moeder wel een keertje asperges eten en zo deden we dat vorige week. Ik laat je zien hoe je ze heel makkelijk en lekker met ham en ei op tafel zet in een botersausje.

Wat heb je nodig?

– 500 gram asperges
– 3 gekookte eieren
– ham
– boter

Dit is voor twee personen genoeg, je kan het natuurlijk aanpassen naar hoeveel je wilt.

Eerst gaan we de asperges goed schillen, doe dit met een dunschiller en wees voorzichtig met het kopje. Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af en was ze goed af. Van te voren zet je alvast water op met een klontje boter. Dit laat je aan de kook komen. Als het kookt voeg je de asperges er aan toe en laat ze 15 minuten meekoken. Prik na 15 minuten voorzichtig in de asperges of ze lekker zacht zijn geworden.

Ondertussen koken we ook de eitjes, pel deze en prak ze fijn met een vork. Doe dan de hamblokjes, plakjes en stukjes erbij en meng dit door elkaar. Smelt vervolgens de boter in een pannetje, maar pas op dat het niet gaat borrelen, het hoeft alleen maar vloeibaar te worden. Voor de smaak kan je er nog wat peper en zout aan toevoegen.

Haal voorzichtig de asperges uit de pan met en schuimspaan of een grote lepel en laat ze eventjes uitlekken. Leg ze daarna voorzichtig op je bord en bedek ze met het ei en ham mengsel. Om het wat sappiger te maken serveer je er nog lekker wat botersaus overheen.

En klaar ben je om te gaan eten, het is echt zo lekker en simpel om te maken! We gaan dit zeker vaker thuis eten, nu de rest nog thuis overhalen dat asperges echt heel lekker zijn!

Staan er al asperges bij jullie op het menu? Tipje, koop ze trouwens op de markt, daar zijn ze bijna de helft goedkoper als in de supermarkt!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  Dionne Knooren
  30 april 2014 at 15:17

  Hmmm lijkt mij heerlijk!

 • Reply
  inspiredbylifee
  30 april 2014 at 15:18

  Ik hou niet zo van asperges

 • Reply
  Dita
  30 april 2014 at 15:24

  mmmhh lekker!

 • Reply
  elegantic
  30 april 2014 at 15:29

  Ziet er lekker uit!

 • Reply
  mywickedweirdlife
  30 april 2014 at 15:43

  de lekkrste manier om asperges te eten!!

 • Reply
  chucky1012
  30 april 2014 at 15:46

  Yummie dat ziet er heerlijk uit ;-)

 • Reply
  Mariska
  30 april 2014 at 16:37

  Dat ziet er echt heerlijk uit!

 • Reply
  Tessa
  30 april 2014 at 16:50

  Ik zei laatst tegen mijn moeder dat ik een keer asperges wou proberen, want ik heb het nog nooit gegeten! Ik heb gelijk een receptje! :)

  xxx

 • Reply
  laviepure
  30 april 2014 at 17:11

  Mmmm, een klassieker!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  30 april 2014 at 17:28

  Bah, botersaus, vreselijk vind ik dat! Dat verpest voor mij ’t hele gerecht, ik vind ’t echt zo vies als mijn eten in de boter ligt te zwemmen :-(

  • Reply
   Robert
   10 mei 2021 at 13:50

   Groot gelijk, ik heb ook een hekel aan al die vettige sausjes

 • Reply
  bymirandaa
  30 april 2014 at 17:46

  hoe beschamend is het om toe te moeten geven dat ik nog nooit asperges heb gehad. Gewoon nog nooit:) maar wil het wel altijd nog eens proberen. Dus dat ga ik eens deze dagen maar eens doen denk ik.

  Leuk dat je de ham fijngesneden hebt door de eitjes heen, ik hou nooit zo heeeel erg veel van ham, dus die dikke plakken ham houden me sowieso altijd een beetje tegen. Die ziet er veel lekkerder uit:)

 • Reply
  Romy
  30 april 2014 at 19:19

  Oeh, dit klinkt en ziet er heel erg lekker uit!

 • Reply
  MySimplySpecial
  30 april 2014 at 19:51

  Ik vind asperges af en toe best lekker!

 • Reply
  Cherissa Blans
  30 april 2014 at 19:51

  Ik lust helemaal geen ham maar ik krijg door het kijken van die lekkere foto´s toch trek!

 • Reply
  Jaimy en Laura
  30 april 2014 at 20:39

  Dit wil ik ook eens proberen!

 • Reply
  Marije - BakingBeautyNL
  30 april 2014 at 21:52

  Oeff asperges.. Nog nooit gemaakt maar staat nu zeker op mijn lijstje! Wat een heerlijke foto’s!

 • Reply
  Milou | Shimmer-Pie
  1 mei 2014 at 08:22

  Hmm, zo lekker! Ik hou echt van asperges!

 • Reply
  Amelie
  1 mei 2014 at 09:43

  Zo lekker!! En de zachte topjes zijn ook zo lekker! Met ei en botersaus het allerlekkerst, de ham mag van mij weg

 • Reply
  Kim
  1 mei 2014 at 23:55

  Ben dol op asperges. Wij maken het alleen altijd zonder ham.

 • Reply
  Jan
  14 april 2016 at 22:24

  Lekker recept, zo eten wij ze ook met krokant broodkruim en verse peterselie

 • Reply
  Robert
  10 mei 2021 at 13:10

  Tja, asperges.. Het is opvallend dat in alle recepten met asperges altijd ingrediënten met een sterke smaak zitten (eieren/zalm/ham). Dat komt omdat asperges eigenlijk gewoon heel laf en flauw smaken. (zeker die witte, die lijden aan de plantaardige versie van bloedarmoede.)

 • Laat een reactie achter