Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Asperges met ei en ham in botersaus

Het mag weer! De tijd van snert en boerenkool is voorbij en dat betekend dat de asperges weer te krijgen zijn, ook wel het witte goud genoemd. Ik vind ze echt heerlijk, maar bij mij thuis zijn ze er niet allemaal even gek op. Gelukkig wilde mijn moeder wel een keertje asperges eten en zo deden we dat vorige week. Ik laat je zien hoe je ze heel makkelijk en lekker met ham en ei op tafel zet in een botersausje.

Wat heb je nodig?

– 500 gram asperges
– 3 gekookte eieren
– ham
– boter

Dit is voor twee personen genoeg, je kan het natuurlijk aanpassen naar hoeveel je wilt.

Eerst gaan we de asperges goed schillen, doe dit met een dunschiller en wees voorzichtig met het kopje. Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af en was ze goed af. Van te voren zet je alvast water op met een klontje boter. Dit laat je aan de kook komen. Als het kookt voeg je de asperges er aan toe en laat ze 15 minuten meekoken. Prik na 15 minuten voorzichtig in de asperges of ze lekker zacht zijn geworden.

Ondertussen koken we ook de eitjes, pel deze en prak ze fijn met een vork. Doe dan de hamblokjes, plakjes en stukjes erbij en meng dit door elkaar. Smelt vervolgens de boter in een pannetje, maar pas op dat het niet gaat borrelen, het hoeft alleen maar vloeibaar te worden. Voor de smaak kan je er nog wat peper en zout aan toevoegen.

Haal voorzichtig de asperges uit de pan met en schuimspaan of een grote lepel en laat ze eventjes uitlekken. Leg ze daarna voorzichtig op je bord en bedek ze met het ei en ham mengsel. Om het wat sappiger te maken serveer je er nog lekker wat botersaus overheen.

En klaar ben je om te gaan eten, het is echt zo lekker en simpel om te maken! We gaan dit zeker vaker thuis eten, nu de rest nog thuis overhalen dat asperges echt heel lekker zijn!

Staan er al asperges bij jullie op het menu? Tipje, koop ze trouwens op de markt, daar zijn ze bijna de helft goedkoper als in de supermarkt!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

  1. Bah, botersaus, vreselijk vind ik dat! Dat verpest voor mij ’t hele gerecht, ik vind ’t echt zo vies als mijn eten in de boter ligt te zwemmen :-(

  2. hoe beschamend is het om toe te moeten geven dat ik nog nooit asperges heb gehad. Gewoon nog nooit:) maar wil het wel altijd nog eens proberen. Dus dat ga ik eens deze dagen maar eens doen denk ik.

    Leuk dat je de ham fijngesneden hebt door de eitjes heen, ik hou nooit zo heeeel erg veel van ham, dus die dikke plakken ham houden me sowieso altijd een beetje tegen. Die ziet er veel lekkerder uit:)

  3. Tja, asperges.. Het is opvallend dat in alle recepten met asperges altijd ingrediënten met een sterke smaak zitten (eieren/zalm/ham). Dat komt omdat asperges eigenlijk gewoon heel laf en flauw smaken. (zeker die witte, die lijden aan de plantaardige versie van bloedarmoede.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *