Ik ben gek op taart, het liefst eet ik elke dag bij de thee een stukje taart in plaats van een koekje. Nu moet ik zeggen dat ik ook zeker wel eens per week een gebakje eet. Maar natuurlijk zelf een taart maken is veel lekkerder, omdat je er dan in kan doen wat je zelf wil! Voor de trouwdag van mijn ouders maakten we thuis deze overheerlijke appeltaart met walnoten!
Wat heb je nodig?
Deeg:
– 300 gram bloem
– 100 gram suiker
– 0,5 tl zout
– 200 gram koude boter
– 1 ei
Vulling:
– 60 gram paneermeel
– 5 appels
– 100 gram suiker
– 40 gram rozijnen
– 4 tl’s kaneel
– 2 el’s custard
– 60 gram walnoten
Wij hebben voor deze taart een vierkant bakblik gebruikt, maar je kan ook prima een ronde springvorm gebruiken. Het kan zijn dat je dan iets meer deeg nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook meer deeg maken als je er nog deeg versiersels overheen wilt hebben. Maar wij vonden het wel mooi om de appels, rozijnen en noten goed te kunnen zien. Oja, de appels die we gebruikten waren Elstar’s.
We beginnen natuurlijk met het deeg. Meng de bloem, suiker en het zout met elkaar en voeg daarna de boter in kleine stukjes gesneden toe. Kneed dit samen met het ei tot een mooi deeg. Maak hier een mooie bal van en dek deze af met plastic folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Ondertussen gaan we verder met de vulling. Snijd de appels in stukjes en hak de walnoten fijn. Doe de appel in een kom en voeg hier de kaneel, suiker en custard aan toe, meng dit goed door elkaar heen. Voeg vervolgens de rozijnen en en walnoten toe. Let op, de rozijnen hoeven niet geweld te worden.
Na 30 minuten haal je het deeg weer uit de koelkast en bedekt hier het bakblik mee. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Wij deden eerst een stuk bakpapier in de vorm zodat je hem er makkelijk uit kan halen en de vorm redelijk schoon blijft. Als het deeg in de vorm zit bestrooi je hem met paneermeel zodat de taart niet te soppig wordt.
Daarna voegen we de vulling toe en drukken deze goed aan. Laat de taart een uur gaar bakken in de oven op 180 graden! En in dat uur krijg je honger, geloof mij maar want je huis ruikt echt heerlijk!
Tadaa en klaar is je appeltaart die ontzettend makkelijk te maken is en echt heerlijk is! Je moet natuurlijk wel van noten en rozijnen houden maar die kan je eventueel er ook uit laten.
Ik vind het jammer dat hij alweer op is als ik naar de foto’s kijk. Deze taart is denk ik goed voor 10 stukken.
Deze taart is echt zoals hij moet zijn, niet te droog, niet te sappig, volle smaak en een heerlijke rand. Het geheim zit hem in de paneermeel en custard! De taart is trouwens het lekkerste als je hem meteen dezelfde dag nog opeet, maar dat is natuurlijk vaak zo! Eetsmakelijk!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
28 reacties
Denise
17 september 2014 at 15:01Ah je maakt van die overheerlijke gerechten en ze zien er ook nog eens allemaal zo lekker uit!
TodaysLovely
17 september 2014 at 15:03Aranka wat kan jij goddelijk bakken zeg!
Melanie
17 september 2014 at 15:23Oeeeh dat ziet er heerlijk uit!!
BeautyReviewsNL
17 september 2014 at 15:23Ziet er heerlijk uit X
Dionne Knooren
17 september 2014 at 15:37Hmmmm! Ziet er heerlijk uit!
Tessa
17 september 2014 at 16:06Hij ziet er echt goddelijk uit! Leuk zo in een plaat inplaats van een ronde vorm!
Liefs, Tessa
elegantic
17 september 2014 at 16:07Hmm, ik ben dol op appeltaart. Deze ziet er dan ook heerlijk uit!
Marloes
17 september 2014 at 16:21Wat ziet er dit heerlijk uit!
MySimplySpecial
17 september 2014 at 16:39Heerlijk! Ik heb pas applecrumble gemaakt, ook erg lekker.
Dianne Overbeeke
17 september 2014 at 17:17Hij ziet er heerlijk uit!! Ik krijg er meteen honger van :)
Manon
17 september 2014 at 17:39Yummy appeltaart my fav!
Myrthe
17 september 2014 at 17:51Hmm, ik krijg er honger van! Dat is een goed teken, haha. Ziet er heel erg lekker uit en nog gefeliciteerd met de trouwdag van je ouders :)
lucindainwonderland
17 september 2014 at 18:05Ziet er echt heerlijk uit en hier zit ik dan met mijn dieet…. pfff moeilijk hoor om naar dat lekkers te staren, maar het is zo lekker! xxx Lucinda
lonnie101
17 september 2014 at 18:57Ik krijg er honger van haha!
femketje
17 september 2014 at 18:58lijkt me super delish :D
edithmeijer
17 september 2014 at 20:47Oeh, lijkt me super lekker <3
dailycupofblablabla
17 september 2014 at 20:51Paneermeel?
Ik snap wat custard doet, zorgt paneermeel voor een krokantere bite?
Dit paneermeel trucje geef ik door.
Aranka
17 september 2014 at 23:46Het paneermeel neemt het vocht op van de appels waardoor de korst lekker krokant en luchtig blijft :)
Manon
17 september 2014 at 21:30Heerlijk ik ben dol op walnoten die heb ik nu heel veel want die zijn pas uit de boom gevallen haha :)
moondarkness
17 september 2014 at 21:31Jhummy :D
Elsbet | La Vie Pure
17 september 2014 at 22:01Oh, wauw, goddelijk!
artisticstateofmind
17 september 2014 at 22:49Oh wat ziet dit er goed uit! Omnomnom
Emine
17 september 2014 at 23:18Ziet er heerlijk uit!
Ik had gauw nog een vraagje over de custard.
Bedoel je daarmee 2 eetlepels custardpudding of custardpoeder?
Aranka
17 september 2014 at 23:45Custard poeder :)
Linda
17 september 2014 at 23:28Hmmmmm heerlijk, hij ziet er erg lekker uit!
Sofie
18 september 2014 at 10:42Ziet er heeeeel lekker uit!
beautyforgirls
18 september 2014 at 16:38Hmm, dat ziet er heerlijk uit.
Liefs, xxx
Marlissa
18 september 2014 at 17:28Heerlijk! Ik vind appeltaart met noten zo lekker