Search
Close this search box.

Recept: Appeltaart met walnoten

 photo Appeltaart5_zps65057b9e.png

Ik ben gek op taart, het liefst eet ik elke dag bij de thee een stukje taart in plaats van een koekje. Nu moet ik zeggen dat ik ook zeker wel eens per week een gebakje eet. Maar natuurlijk zelf een taart maken is veel lekkerder, omdat je er dan in kan doen wat je zelf wil! Voor de trouwdag van mijn ouders maakten we thuis deze overheerlijke appeltaart met walnoten!

 photo Appeltaart_zps3e1cdcc8.png

Wat heb je nodig?

Deeg:
– 300 gram bloem
– 100 gram suiker
– 0,5 tl zout
– 200 gram koude boter
– 1 ei

Vulling:
– 60 gram paneermeel
– 5 appels
– 100 gram suiker
– 40 gram rozijnen
– 4 tl’s kaneel
– 2 el’s custard
– 60 gram walnoten

Wij hebben voor deze taart een vierkant bakblik gebruikt, maar je kan ook prima een ronde springvorm gebruiken. Het kan zijn dat je dan iets meer deeg nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook meer deeg maken als je er nog deeg versiersels overheen wilt hebben. Maar wij vonden het wel mooi om de appels, rozijnen en noten goed te kunnen zien. Oja, de appels die we gebruikten waren Elstar’s.

 photo Appeltaart2_zpsde383922.png

We beginnen natuurlijk met het deeg. Meng de bloem, suiker en het zout met elkaar en voeg daarna de boter in kleine stukjes gesneden toe. Kneed dit samen met het ei tot een mooi deeg. Maak hier een mooie bal van en dek deze af met plastic folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Ondertussen gaan we verder met de vulling. Snijd de appels in stukjes en hak de walnoten fijn. Doe de appel in een kom en voeg hier de kaneel, suiker en custard aan toe, meng dit goed door elkaar heen. Voeg vervolgens de rozijnen en en walnoten toe. Let op, de rozijnen hoeven niet geweld te worden.

 photo Appeltaart3_zpscadf5511.png

Na 30 minuten haal je het deeg weer uit de koelkast en bedekt hier het bakblik mee. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Wij deden eerst een stuk bakpapier in de vorm zodat je hem er makkelijk uit kan halen en de vorm redelijk schoon blijft. Als het deeg in de vorm zit bestrooi je hem met paneermeel zodat de taart niet te soppig wordt.

 photo Appeltaart4_zpsec84050a.png

Daarna voegen we de vulling toe en drukken deze goed aan. Laat de taart een uur gaar bakken in de oven op 180 graden! En in dat uur krijg je honger, geloof mij maar want je huis ruikt echt heerlijk!

 photo Appeltaart9_zps8f423a31.png

 photo Appeltaart6_zpse69541b7.png

Tadaa en klaar is je appeltaart die ontzettend makkelijk te maken is en echt heerlijk is! Je moet natuurlijk wel van noten en rozijnen houden maar die kan je eventueel er ook uit laten.

 photo Appeltaart11_zpsa60b60c6.png

 photo Appeltaart10_zps8d7cf058.png

Ik vind het jammer dat hij alweer op is als ik naar de foto’s kijk. Deze taart is denk ik goed voor 10 stukken.

 photo Appeltaart12_zps21b3060b.png

Deze taart is echt zoals hij moet zijn, niet te droog, niet te sappig, volle smaak en een heerlijke rand. Het geheim zit hem in de paneermeel en custard! De taart is trouwens het lekkerste als je hem meteen dezelfde dag nog opeet, maar dat is natuurlijk vaak zo! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

  1. Ziet er echt heerlijk uit en hier zit ik dan met mijn dieet…. pfff moeilijk hoor om naar dat lekkers te staren, maar het is zo lekker! xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *