Door Annemieke – Tijdens het boodschappen doen loop ik soms even langs wat magazines. Mijn aandacht werd meteen getrokken toen ik de appel-roostaart foto in een magazine zag. Ik bekeek het recept, maar vond het veel te veel werk. Na wat research en wat aanpassingen heb ik er toch nog een recept van kunnen maken en met heel erg veel plezier gemaakt! Is het geen plaatje?
Dit heb je nodig:
Voor het deeg:
- 85 gram koude roomboter
- 50 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 ei
- 1-2 eetlepels water
- 145 gram zelfrijzend bakmeel
- Snuf kaneel & snufje zout
Voor de vulling:
- 3-4 grote rode appels
- 1 citroen
- 1 portie banketbakkersroom (ik gebruikte kant en klare)
Overig:
- Ongekookte rijst of bonen.
- 20 cm taart bakvorm
Voor 1 taart- 1,5 uur (inclusief wachttijd)
Zo doe je het:
- Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en mix dit met deeghaken (of met de keukenmachine) tot een deegbal. Maak deze plat, wikkel in plasticfolie en leg ongeveer 15-20 minuten in de vriezer.
- Ondertussen haal je de klokkenhuizen uit de appels ( ik deed dat met een appelboor, maar je kan de appel ook doormidden snijden en dan verwijderen).
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de appel door midden. Leg de binnenkant naar beneden (zie foto) en snijd meet een scherp mes zo dun mogelijke plakjes appel. Hoe dunner, hoe mooier het resultaat straks. Doe de plakjes appel in een ovenschaal en besprenkel met het sap van een citroen.
- Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Leg een bakpapiertje op het deeg en doe er ongekookte rijst op of ongekookte bonen. Zo bak je het deeg ‘’blind’’ en voorkom je dat de bodem omhoog komt in de oven. Bak de vorm zo 15 minuten in de oven.
- Haal de bakbonen en bakpapier van de taart en laat nog 10 minuten op 180 graden ‘’droog’’bakken. Haal de vorm eruit en laat afkoelen, de bodem wordt vanzelf hard. Laat de oven aanstaan.
- Zet de stukjes appel eventjes in de oven ongeveer 8 minuten, zo worden de stukjes zacht en kan je er beter mee werken.
- Maak de banketbakkersroom volgens de aanzijwingen op de verpakking. En vul de afgekoelde taartbodem met een laagje van de room.
- Vervolgens maak je de roos met de stukjes afgekoelde appel. Begin aan de buitenkant en werk naar binnen. Je laat de stukjes appel goed overlappen. Voor het midden rol ik 2 appelstukjes in elkaar. Klaar is kees!
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
8 reacties
Edith Sofia
1 maart 2017 at 15:10Wauw, ziet er prachtig uit!
Manon
1 maart 2017 at 16:12Dit ziet er echt heel erg lekker uit
Danielle
1 maart 2017 at 19:23Wauw dat ziet er echt heerlijk uit ! Zo mooi ook.
Tania
1 maart 2017 at 20:04Mmmm ziet er lekker uit
femketje
1 maart 2017 at 20:20ziet er echt super mooi en vooral yummy uit :D
chucky1012
2 maart 2017 at 06:23Zo een mooie taart ;-)
Danella
2 maart 2017 at 15:20Ziet er echt ontzettend mooi uit en denk dat het ook heel lekker is met de room.
nicolished
2 maart 2017 at 22:12Dit ziet er echt zo mooi uit! Wat gaaf gedaan zeg. Het lijkt me ook heel erg lekker.