Search
Close this search box.

Recept: Appelbeignets

 photo Appel10_zpsbd140db9.png

Het is bijna oud en nieuw en daar horen natuurlijk oliebollen en appelbeignets bij als je het mij vraagt. Normaal maken we dit uit een pakje van Koopmans, maar dit jaar vonden we het leuk ze helemaal zelf te maken. Met een heel makkelijk recept wat iedereen thuis heeft en kan maken. Handig als je niet naast het net wilt grijpen met de mixen of het gewoon op een luie dag wilt doen en niet naar de winkel wil gaan. Oja, we doen dit trouwens ook met ananas!

 photo Appel_zpse8eb2ea1.png

Wat heb je nodig?

  • 4 zoete appels
  • olie om in te bakken
  • 50 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk

 photo Appel1_zps67807244.png

Schil eerst de appels en snij ze in plakken, met een appelboor haal je de hard stukjes aan de binnenkant weg.

Doe de olie alvast in een pan – wij gebruiken een oude frituurpan die op het gas moet, maar je kan natuurlijk ook gewoon de elektrische frituurpan gebruiken -. Verwarm deze op 190 graden of op half vol vuur. Zeef de bloem en het zout tot een mooi geheel, zodat er geen klontjes meer in zitten.

 photo Appel2_zpsbf3635e2.png

Maak een gat en voeg daarbij de melk en de eieren.

 photo Appel4_zps2c456eb0.png

Klop daarna alles tot een mooi glad beslag. Let op dat het niet te dun wordt.

 photo Appel5_zpscb5e62a2.png

Daarna meng je de suiker en kaneel met elkaar op een apart bord.

 photo Appel9_zpsc3bbf405.png

Haal de appel nu door de suiker en kaneel heen en dip ze daarna in het beslag.

 photo Appel6_zps930b3563.png

Leg ze daarna voorzichtig in de pan, pas op met spetterend frituurvet! Bak daarna beide kanten 4 tot 5 minuten mooi goud bruin.

 photo Appel7_zps9ae974ea.png

Nu zijn ze klaar om eruit te gaan!

 photo Appel8_zps773642d7.png

Omdat ze natuurlijk nog erg vet zijn van de olie laten we ze nog eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier.

Appelbeignets Appelflappen

En klaar zijn je appelbeignets! Wij doen het ook nog met ananas schijven. De doen we alleen dan niet in de suiker en kaneel. Dat is ook echt aan te raden om te maken! Eetsmakelijk allemaal!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

  1. Ziet er lekker uit! Ik heb vandaag nog een appelbeignet gegeten haha, maar dan van de bakker. Wist niet dat het zo makkelijk zelf te doen was :)

  2. Ik zou persoonlijk meer gaan voor een appel zoals een Goudrenet (zuur/zoetzuur) als tegenhanger voor al de suiker, krijg je net wat meer smaak en is frisser dan met een zoete appel

Laat een antwoord achter aan Laura Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *