Het is bijna oud en nieuw en daar horen natuurlijk oliebollen en appelbeignets bij als je het mij vraagt. Normaal maken we dit uit een pakje van Koopmans, maar dit jaar vonden we het leuk ze helemaal zelf te maken. Met een heel makkelijk recept wat iedereen thuis heeft en kan maken. Handig als je niet naast het net wilt grijpen met de mixen of het gewoon op een luie dag wilt doen en niet naar de winkel wil gaan. Oja, we doen dit trouwens ook met ananas!
Wat heb je nodig?
- 4 zoete appels
- olie om in te bakken
- 50 gram suiker
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 2 eieren
- 250 ml melk
Schil eerst de appels en snij ze in plakken, met een appelboor haal je de hard stukjes aan de binnenkant weg.
Doe de olie alvast in een pan – wij gebruiken een oude frituurpan die op het gas moet, maar je kan natuurlijk ook gewoon de elektrische frituurpan gebruiken -. Verwarm deze op 190 graden of op half vol vuur. Zeef de bloem en het zout tot een mooi geheel, zodat er geen klontjes meer in zitten.
Maak een gat en voeg daarbij de melk en de eieren.
Klop daarna alles tot een mooi glad beslag. Let op dat het niet te dun wordt.
Daarna meng je de suiker en kaneel met elkaar op een apart bord.
Haal de appel nu door de suiker en kaneel heen en dip ze daarna in het beslag.
Leg ze daarna voorzichtig in de pan, pas op met spetterend frituurvet! Bak daarna beide kanten 4 tot 5 minuten mooi goud bruin.
Nu zijn ze klaar om eruit te gaan!
Omdat ze natuurlijk nog erg vet zijn van de olie laten we ze nog eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
En klaar zijn je appelbeignets! Wij doen het ook nog met ananas schijven. De doen we alleen dan niet in de suiker en kaneel. Dat is ook echt aan te raden om te maken! Eetsmakelijk allemaal!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
27 reacties
Jewelyz
29 december 2013 at 16:18Oooh heerlijk!
Kimberley
29 december 2013 at 16:24Ziet er lekker uit! Ik heb vandaag nog een appelbeignet gegeten haha, maar dan van de bakker. Wist niet dat het zo makkelijk zelf te doen was :)
Danielle Springer
29 december 2013 at 16:30Nog nooit gehad, maar het ziet er lekker uit.
Sofie
29 december 2013 at 16:31Lekker zeg! Ik hou wel van appelbeignets :)
Laura
29 december 2013 at 16:45Ziet er heerlijk uit! Ik vind de recepten op je blog altijd leuk om te lezen.
iscreambeauty
29 december 2013 at 16:55Lekker!!
femketje
29 december 2013 at 16:59oehh lekker! :D
MySimplySpecial
29 december 2013 at 17:10Leuk idee om ze ook met ananas te maken!
irene niec
29 december 2013 at 17:18Heerlijk, ik vind ze vaak nog lekkerder dan oliebollen, krijg er spontaan heel veel zin in.
elke
29 december 2013 at 17:19Oeh, ik heb het nog nooit gegeten, maar nu wil ik het wel eens maken!
Anne Solveig
29 december 2013 at 17:20Ze zijn mooi geworden! Lekker!
Kelly
29 december 2013 at 17:57Nog twee daagjes wachten en dan bakken wij ze ook weer, krijg er nu alleen maar meer zin in!
Anouk
29 december 2013 at 17:58Hmmm ziet er heerlijk uit!!
Beau
29 december 2013 at 18:33Heerlijk zeg! Ziet er super lekker uit :-)
Danique
29 december 2013 at 19:22Aaaah zo lekker. Helaas ben ik allergisch voor appel :(
Eline
29 december 2013 at 19:26dat ziet er heerlijk uit!
inspiredbylifee
29 december 2013 at 19:49Appelbeignets zijn zo lekker, ik vind het raar dat ik er nog geen op heb!!! Ziet er heerlijk uit. Liefs inspiiredbylife
Jana
29 december 2013 at 19:51Ziet er zo lekker uit :D x
chucky1012
29 december 2013 at 20:17Mmmmmm dat ziet er heerlijk uit! ;-)
yasmine
29 december 2013 at 20:32Oelalaaa, ziet er heerlijk uit!
Christel
29 december 2013 at 22:47Lekker, ik ga je recept proberen! Wat voor een olie gebruik je? Zonnebloemolie of echt frituurvet?
Aranka
30 december 2013 at 09:26Zonnebloemolie!
Ashleey
30 december 2013 at 09:19Dit ziet er echt ontzettend lekker uit!
Angelique
30 december 2013 at 13:53eet mij altijd rond aan die dingen haha, zo heerlijk!
Maartje
30 december 2013 at 19:35ik heb dit recept net gemaakt, ook met de ananasschijven, ze zijn heerlijk!
Aranka
30 december 2013 at 20:45Wat leuk! Eetsmakelijk!
me
1 januari 2014 at 21:39Ik zou persoonlijk meer gaan voor een appel zoals een Goudrenet (zuur/zoetzuur) als tegenhanger voor al de suiker, krijg je net wat meer smaak en is frisser dan met een zoete appel