Recept: Appelbeignets

 photo Appel10_zpsbd140db9.png

Het is bijna oud en nieuw en daar horen natuurlijk oliebollen en appelbeignets bij als je het mij vraagt. Normaal maken we dit uit een pakje van Koopmans, maar dit jaar vonden we het leuk ze helemaal zelf te maken. Met een heel makkelijk recept wat iedereen thuis heeft en kan maken. Handig als je niet naast het net wilt grijpen met de mixen of het gewoon op een luie dag wilt doen en niet naar de winkel wil gaan. Oja, we doen dit trouwens ook met ananas!

 photo Appel_zpse8eb2ea1.png

Wat heb je nodig?

  • 4 zoete appels
  • olie om in te bakken
  • 50 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk

 photo Appel1_zps67807244.png

Schil eerst de appels en snij ze in plakken, met een appelboor haal je de hard stukjes aan de binnenkant weg.

Doe de olie alvast in een pan – wij gebruiken een oude frituurpan die op het gas moet, maar je kan natuurlijk ook gewoon de elektrische frituurpan gebruiken -. Verwarm deze op 190 graden of op half vol vuur. Zeef de bloem en het zout tot een mooi geheel, zodat er geen klontjes meer in zitten.

 photo Appel2_zpsbf3635e2.png

Maak een gat en voeg daarbij de melk en de eieren.

 photo Appel4_zps2c456eb0.png

Klop daarna alles tot een mooi glad beslag. Let op dat het niet te dun wordt.

 photo Appel5_zpscb5e62a2.png

Daarna meng je de suiker en kaneel met elkaar op een apart bord.

 photo Appel9_zpsc3bbf405.png

Haal de appel nu door de suiker en kaneel heen en dip ze daarna in het beslag.

 photo Appel6_zps930b3563.png

Leg ze daarna voorzichtig in de pan, pas op met spetterend frituurvet! Bak daarna beide kanten 4 tot 5 minuten mooi goud bruin.

 photo Appel7_zps9ae974ea.png

Nu zijn ze klaar om eruit te gaan!

 photo Appel8_zps773642d7.png

Omdat ze natuurlijk nog erg vet zijn van de olie laten we ze nog eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier.

Appelbeignets Appelflappen

En klaar zijn je appelbeignets! Wij doen het ook nog met ananas schijven. De doen we alleen dan niet in de suiker en kaneel. Dat is ook echt aan te raden om te maken! Eetsmakelijk allemaal!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

27 reacties

  • Reply
    Jewelyz
    29 december 2013 at 16:18

    Oooh heerlijk!

  • Reply
    Kimberley
    29 december 2013 at 16:24

    Ziet er lekker uit! Ik heb vandaag nog een appelbeignet gegeten haha, maar dan van de bakker. Wist niet dat het zo makkelijk zelf te doen was :)

  • Reply
    Danielle Springer
    29 december 2013 at 16:30

    Nog nooit gehad, maar het ziet er lekker uit.

  • Reply
    Sofie
    29 december 2013 at 16:31

    Lekker zeg! Ik hou wel van appelbeignets :)

  • Reply
    Laura
    29 december 2013 at 16:45

    Ziet er heerlijk uit! Ik vind de recepten op je blog altijd leuk om te lezen.

  • Reply
    iscreambeauty
    29 december 2013 at 16:55

    Lekker!!

  • Reply
    femketje
    29 december 2013 at 16:59

    oehh lekker! :D

  • Reply
    MySimplySpecial
    29 december 2013 at 17:10

    Leuk idee om ze ook met ananas te maken!

  • Reply
    irene niec
    29 december 2013 at 17:18

    Heerlijk, ik vind ze vaak nog lekkerder dan oliebollen, krijg er spontaan heel veel zin in.

  • Reply
    elke
    29 december 2013 at 17:19

    Oeh, ik heb het nog nooit gegeten, maar nu wil ik het wel eens maken!

  • Reply
    Anne Solveig
    29 december 2013 at 17:20

    Ze zijn mooi geworden! Lekker!

  • Reply
    Kelly
    29 december 2013 at 17:57

    Nog twee daagjes wachten en dan bakken wij ze ook weer, krijg er nu alleen maar meer zin in!

  • Reply
    Anouk
    29 december 2013 at 17:58

    Hmmm ziet er heerlijk uit!!

  • Reply
    Beau
    29 december 2013 at 18:33

    Heerlijk zeg! Ziet er super lekker uit :-)

  • Reply
    Danique
    29 december 2013 at 19:22

    Aaaah zo lekker. Helaas ben ik allergisch voor appel :(

  • Reply
    Eline
    29 december 2013 at 19:26

    dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    inspiredbylifee
    29 december 2013 at 19:49

    Appelbeignets zijn zo lekker, ik vind het raar dat ik er nog geen op heb!!! Ziet er heerlijk uit. Liefs inspiiredbylife

  • Reply
    Jana
    29 december 2013 at 19:51

    Ziet er zo lekker uit :D x

  • Reply
    chucky1012
    29 december 2013 at 20:17

    Mmmmmm dat ziet er heerlijk uit! ;-)

  • Reply
    yasmine
    29 december 2013 at 20:32

    Oelalaaa, ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Christel
    29 december 2013 at 22:47

    Lekker, ik ga je recept proberen! Wat voor een olie gebruik je? Zonnebloemolie of echt frituurvet?

    • Reply
      Aranka
      30 december 2013 at 09:26

      Zonnebloemolie!

  • Reply
    Ashleey
    30 december 2013 at 09:19

    Dit ziet er echt ontzettend lekker uit!

  • Reply
    Angelique
    30 december 2013 at 13:53

    eet mij altijd rond aan die dingen haha, zo heerlijk!

  • Reply
    Maartje
    30 december 2013 at 19:35

    ik heb dit recept net gemaakt, ook met de ananasschijven, ze zijn heerlijk!

    • Reply
      Aranka
      30 december 2013 at 20:45

      Wat leuk! Eetsmakelijk!

  • Reply
    me
    1 januari 2014 at 21:39

    Ik zou persoonlijk meer gaan voor een appel zoals een Goudrenet (zuur/zoetzuur) als tegenhanger voor al de suiker, krijg je net wat meer smaak en is frisser dan met een zoete appel

  • Laat een reactie achter