Het is bijna oud en nieuw en daar horen natuurlijk oliebollen en appelbeignets bij als je het mij vraagt. Normaal maken we dit uit een pakje van Koopmans, maar dit jaar vonden we het leuk ze helemaal zelf te maken. Met een heel makkelijk recept wat iedereen thuis heeft en kan maken. Handig als je niet naast het net wilt grijpen met de mixen of het gewoon op een luie dag wilt doen en niet naar de winkel wil gaan. Oja, we doen dit trouwens ook met ananas!
Wat heb je nodig?
- 4 zoete appels
- olie om in te bakken
- 50 gram suiker
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 2 eieren
- 250 ml melk
Schil eerst de appels en snij ze in plakken, met een appelboor haal je de hard stukjes aan de binnenkant weg.
Doe de olie alvast in een pan – wij gebruiken een oude frituurpan die op het gas moet, maar je kan natuurlijk ook gewoon de elektrische frituurpan gebruiken -. Verwarm deze op 190 graden of op half vol vuur. Zeef de bloem en het zout tot een mooi geheel, zodat er geen klontjes meer in zitten.
Maak een gat en voeg daarbij de melk en de eieren.
Klop daarna alles tot een mooi glad beslag. Let op dat het niet te dun wordt.
Daarna meng je de suiker en kaneel met elkaar op een apart bord.
Haal de appel nu door de suiker en kaneel heen en dip ze daarna in het beslag.
Leg ze daarna voorzichtig in de pan, pas op met spetterend frituurvet! Bak daarna beide kanten 4 tot 5 minuten mooi goud bruin.
Nu zijn ze klaar om eruit te gaan!
Omdat ze natuurlijk nog erg vet zijn van de olie laten we ze nog eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
En klaar zijn je appelbeignets! Wij doen het ook nog met ananas schijven. De doen we alleen dan niet in de suiker en kaneel. Dat is ook echt aan te raden om te maken! Eetsmakelijk allemaal!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
27 reacties
Oooh heerlijk!
Ziet er lekker uit! Ik heb vandaag nog een appelbeignet gegeten haha, maar dan van de bakker. Wist niet dat het zo makkelijk zelf te doen was :)
Nog nooit gehad, maar het ziet er lekker uit.
Lekker zeg! Ik hou wel van appelbeignets :)
Ziet er heerlijk uit! Ik vind de recepten op je blog altijd leuk om te lezen.
Lekker!!
oehh lekker! :D
Leuk idee om ze ook met ananas te maken!
Heerlijk, ik vind ze vaak nog lekkerder dan oliebollen, krijg er spontaan heel veel zin in.
Oeh, ik heb het nog nooit gegeten, maar nu wil ik het wel eens maken!
Ze zijn mooi geworden! Lekker!
Nog twee daagjes wachten en dan bakken wij ze ook weer, krijg er nu alleen maar meer zin in!
Hmmm ziet er heerlijk uit!!
Heerlijk zeg! Ziet er super lekker uit :-)
Aaaah zo lekker. Helaas ben ik allergisch voor appel :(
dat ziet er heerlijk uit!
Appelbeignets zijn zo lekker, ik vind het raar dat ik er nog geen op heb!!! Ziet er heerlijk uit. Liefs inspiiredbylife
Ziet er zo lekker uit :D x
Mmmmmm dat ziet er heerlijk uit! ;-)
Oelalaaa, ziet er heerlijk uit!
Lekker, ik ga je recept proberen! Wat voor een olie gebruik je? Zonnebloemolie of echt frituurvet?
Zonnebloemolie!
Dit ziet er echt ontzettend lekker uit!
eet mij altijd rond aan die dingen haha, zo heerlijk!
ik heb dit recept net gemaakt, ook met de ananasschijven, ze zijn heerlijk!
Wat leuk! Eetsmakelijk!
Ik zou persoonlijk meer gaan voor een appel zoals een Goudrenet (zuur/zoetzuur) als tegenhanger voor al de suiker, krijg je net wat meer smaak en is frisser dan met een zoete appel