Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Appel Peer Crumble

Mijn doelen voor 2017

Door Annemieke – Appel peer crumble is echt het ultieme herfsttoetje als je het mij vraagt. Ik vind dit dus echt heeerlijk. Ik ben zo een zeurder die niet van vla houdt, maar gek is op dit soort dingen.  Wat voor toetjes eet jij altijd het liefst? Of eet je helemaal geen toetjes? Voor dit toetje heb je gelukkig helemaal niet zoveel nodig en je bent er ook helemaal niet lang mee bezig!

Mijn doelen voor 2017

Dit heb je nodig:

 • 2 appels
 • 2 peren
 • 180 gram bloem
 • 180 gram suiker
 • 180 gram koude roomboter
 • 2 tl koek en speculaaskruiden (of kaneel).
 • 1 zakje vanuillesuiker
 • evt een handje gewelde rozijnen
 • 1 citroen

Voor 1 taartvorm van 22-24 cm- 60 minuten incl oventijd. 

Mijn doelen voor 2017

Mijn doelen voor 2017

Mijn doelen voor 2017

Mijn doelen voor 2017

Zo doe je het:

 1.  verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Doe de bloem, suiker en roomboter in een kom. Maak er met je handen kruimels van. Dat doe je door het mengsel gewoon tussen je vingers te wrijven. Zet dit nog even in de koelkast.
 3.  vet de taartvorm in .
 4. Schil de appels en de peren, snijd in stukjes en doe dit in de taartvorm. Rasp de er wat citroenschil overheen en pers er het sap van een halve citroen overheen. Voeg ook de vanillesuiker en de koek en speculaaskruiden toe en meng dit met de appels en peren.
 5. Verdeel tot slot de kruimels die gemaakt zijn over de appels en peren heen.
 6. Zet de crumble in de oven voor ongeveer 30-40 minuten in de oven.

Mijn doelen voor 2017

Tip 1: gebruik een bakvorm die helemaal dicht is aan de onderkant, daarmee bedoel ik dus geen springvorm! De appels en peren worden van vochtig dus dat zal dan uit de springvorm lopen. Gebruik dan liever een ovenschaal.
Tip 2: Tegen het vocht kan je 1 eetlepels custardpoeder toevoegen aan de peren en appels, dit vangt dan het vocht op!

Eetsmakelijk <3! Meer recepten vind je op Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *