Recept: Appel & Kaneel Blondies

Recept Appel Kaneel Blondies

Ik ben weer lekker aan het bloggen geslagen omdat ik er eindelijk weer tijd voor heb, waar ik dus ook weer tijd voor heb is bakken! Ik ben gek op dingen bakken en ik had ontzettend veel zin om iets met appel en kaneel te bakken. Het is weer een flink stuk kouder buiten dus dan mag dat wel vind ik. Ik deel het recept van deze heerlijke appel en kaneel blondies met jullie.

Wat heb je nodig?

 • 160 gram bloem
 • 70 gram boter
 • 60 gram suiker
 • 60 gram lichte basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 1 appel (Jonagold)
 • zakje vanille suiker
 • half zakje bakpoeder
 • scheutje vanille aroma
 • 2 tl kaneel
 • snuf zout
Recept Appel Kaneel Blondies
Recept Appel Kaneel Blondies

Hoe maak je de appel kaneel blondies?

Het is echt ontzettend makkelijk, met 10 minuten ben je klaar. We beginnen met de oven voor te verwarmen op 180 graden.

Smelt ondertussen in een pannetje de boter. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Ik gebruik een Jongagold appel omdat deze zoet en stevig blijft tijdens het bakken. Wanneer de appel in stukjes is gesneden doe je alle overige ingrediënten in een kom (behalve de appel). Voeg hier de gesmolten boter aan toe en meng alles tot en glad beslag, dit kan gewoon met een spatel. Doe daarna de stukjes appel erbij en roer goed door.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Bekleed een plat bakblik met bakpapier of vet hem goed in. Stort hier het beslag op, het lijkt heel weinig beslag, maar de blondies moeten natuurlijk laag blijven en door het bakpoeder rijzen ze nog wel een stuk.

Bak de appel kaneel blondies 25 tot 30 minuten af in de oven op 180 graden. Ik had een bakblik van 30 bij 20 dus had maar een dun laagje beslag waardoor 25 minuten genoeg was. Heb je een kleiner bakblik, bak ze dan 30 minuten af (of langer als nodig is).

Recept Appel Kaneel Blondies

En klaar zijn je blondies met appel en kaneel! Ze echt heerlijk en zijn een klein hapje (afhankelijk van de grootte van de stukken natuurlijk). Met dit weer vind ik het echt heerlijk om te eten. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Astrid
  26 september 2020 at 23:12

  Wat lekker! Ik ben dol op alles met appel en kaneel. Ik had echter nog nooit van blondies gehoord.

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl
  27 september 2020 at 13:19

  Oeeh! Dit ziet er heerlijk uit. Misschien ga ik deze volgende week proberen. Yummie. <3

  Liefs
  X

 • Laat een reactie achter