Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Appel & Kaneel Blondies

Recept Appel Kaneel Blondies

Ik ben weer lekker aan het bloggen geslagen omdat ik er eindelijk weer tijd voor heb, waar ik dus ook weer tijd voor heb is bakken! Ik ben gek op dingen bakken en ik had ontzettend veel zin om iets met appel en kaneel te bakken. Het is weer een flink stuk kouder buiten dus dan mag dat wel vind ik. Ik deel het recept van deze heerlijke appel en kaneel blondies met jullie.

Appel en kaneel blondies

Brownies, blondies, ik vind het allemaal heerlijk. Ik had zin om eens een variant met appel te maken. Als je aan appel denkt, dan denk je natuurlijk ook aan kaneel, dus vandaar dat er ook een flinke snuf kaneel door dit recept heen ging. Het is een heerlijke appel en kaneel soort van cake geworden die erg leuk is om uit te delen in stukken.

Recept Appel Kaneel Blondies
Recept Appel Kaneel Blondies
Automatische concepten

Appel en kaneel blondies

Zin in een lekker recept met appel en kaneel? Probeer dan deze appel en kaneel blondies eens te maken! Het recept is simpel, maar wel erg lekker. Leuk is om de blondies in vierkante stukken te snijden en uit de delen aan familie, vrienden of collega's!
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 stukken

Benodigdheden

 • 1 Bakblik

Ingrediënten
  

 • 160 gram bloem
 • 70 gram boter
 • 60 gram suiker
 • 60 gram lichte basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 1 appel (Jonagold)
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 0,5 zakje bakpoeder
 • scheutje vanillearoma
 • 2 theelepels kaneel
 • snuf zout

Instructies
 

 • Het is echt ontzettend makkelijk, met 10 minuten ben je klaar. We beginnen met de oven voor te verwarmen op 180 graden.
 • Smelt ondertussen in een pannetje de boter. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Ik gebruik een Jongagold appel omdat deze zoet en stevig blijft tijdens het bakken. Wanneer de appel in stukjes is gesneden doe je alle overige ingrediënten in een kom (behalve de appel). Voeg hier de gesmolten boter aan toe en meng alles tot en glad beslag, dit kan gewoon met een spatel. Doe daarna de stukjes appel erbij en roer goed door.
 • Bekleed een plat bakblik met bakpapier of vet hem goed in. Stort hier het beslag op, het lijkt heel weinig beslag, maar de blondies moeten natuurlijk laag blijven en door het bakpoeder rijzen ze nog wel een stuk.
 • Bak de appel kaneel blondies 25 tot 30 minuten af in de oven op 180 graden. Ik had een bakblik van 30 bij 20 dus had maar een dun laagje beslag waardoor 25 minuten genoeg was. Heb je een kleiner bakblik, bak ze dan 30 minuten af (of langer als nodig is).
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Recept Appel Kaneel Blondies

En klaar zijn je blondies met appel en kaneel! Ze echt heerlijk en zijn een klein hapje (afhankelijk van de grootte van de stukken natuurlijk). Met dit weer vind ik het echt heerlijk om te eten. Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *