Recept: Cake met appel en karamel fudge

Recept: Appel Fudge Cake

Ik vind het altijd super leuk om een cake te bakken en was nu weer eens aan het bedenken wat voor een combinatie cake ik zou gaan maken. Ik had nog appels op het aanrecht liggen en blokjes fudge die ik in de aanbieding scoorde. Wat zou als ik beide in een cake verwerk? Je raadt het al, daar kwam een heerlijke appel fudge cake uit waar je je vingers bij af likt. Hierbij het recept!

Wat heb je nodig?

 • 200 gram roomboter
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 gram suiker
 • 4 eieren
 • 2 tl kaneel
 • zakje vanille suiker
 • 10 blokjes fudge
 • 2 appels

Recept: Appel Fudge Cake

Recept: Appel Fudge Cake

Normaal hou ik voor een cake de 200 gram regel aan (boter, meel en suiker) maar omdat in deze cake ook nog appels en fudge gaan besloot ik er wat minder suiker in te doen. Ik zelf heb twee appels gebruikt, eentje voor de partjes boven op de cake en eentje versnipperd door het beslag. Voor de fudge heb ik ongeveer 10 blokjes fudge aan stukjes gesneden, dit kun je natuurlijk naar eigen gewenste hoeveelheid doen.

Laat als eerst de boter op kamertemperatuur komen en begin alvast met het snijden van de fudge en de appels. De ene appel in partjes en de andere appel in stukjes. Ik heb trouwens Royal Gala en Granny Smith appels gebruikt omdat ik die nog had liggen, maar volgens mij kan het met iedere hardere appel prima.

Verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Daarna gaan we verder met het beslag, doe de zachte boter, het zelfrijzend bakmeel, suiker, eieren, kaneel en de vanille suiker in een kom en mix dit tot een glad geheel. Schep daarna voorzichtig de blokjes fudge en appel er doorheen.

Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet hem in en stort het beslag in de vorm. Maak daarna de cake af door de partjes appel aan de bovenkant van de cake in te steken. Ik heb mijn appel niet helemaal geschild voor het leuke effect met de rode schil van de appel.

Daarna gaat de cake voor 60 minuten de oven in op 160 graden. Houd ondertussen de cake in de gaten of hij niet verbrand aan de bovenkant, zet hem anders wat lager in temperatuur. Na 60 minuten controleer je of de cake gaar is (dit kan je doen door middel van een satéprikker in de cake te prikken en blijft er niets aan plakken is dat cake gaar) en haal hem als hij gaar is uit de oven.

Recept: Appel Fudge Cake

Recept: Appel Fudge Cake

En nu is het tijd om lekker van je cake te gaan genieten, eetsmakelijk! De fudge stukjes zijn door het gewicht wel een beetje naar beneden gezakt, maar de smaak is er zeker niet minder om. Ik weet zeker dat je er je vingers bij af likt, zo lekker!

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  chucky1012
  28 november 2018 at 15:02

  Klinkt heerlijk ??

 • Reply
  Kirsten
  28 november 2018 at 18:47

  Dit ziet er ontzettend lekker uit. Ik ben benieuwd of ik het recept ook om zou kunnen bouwen tot glutenvrije cake. Volgens mij moet dat wel kunnen.

 • Reply
  jane
  28 november 2018 at 19:07

  Heerlijk die ga ik maken

 • Reply
  Rosa
  29 november 2018 at 08:53

  Lijkt me heerlijk! Als je wil dat de fudge stukjes minder naar beneden zakken kan je ze voordat je ze aan het beslag toevoegt even door wat bloem wentelen trouwens :)

 • Reply
  Jessica
  18 december 2018 at 09:20

  Klinkt lekker!

 • Laat een reactie achter