Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Apfelstrudel

 photo Strudel9_zpsd3755bf5.png

Waar je me echt blij mee kan maken? Makkelijk, een lekker stukje apfelstrudel! Regelmatig gaat er dan ook een pakje uit de diepvries van de Albert Heijn met me mee naar huis voor bij de koffie. Alleen het leek me wel eens leuk om het zelf te maken. En dat was een groot succes, het was de allerlekkerste apfelstrudel die ik ooit had gehad!

 photo Strudel_zps949817ac.png

Wat heb je nodig?

– plakjes bladerdeeg
– 2 Jazz appels
– handje rozijnen
– flinke scheut suiker
– grote theelepel kaneel

Ontdooi eerst de plakjes bladerdeeg en begin in de tussentijd met het schillen van de appels. Ik koos voor Jazz appels en dit maakte het recept echt een groot succes. Je kan het natuurlijk met elke andere appel doen, maar deze vonden hij ontzettend lekker!

 photo Strudel1_zps2d8c18ac.png

Maak er kleine stukjes van!

 photo Strudel3_zps9bc4c6dd.png

Doe de rozijnen erbij, eerst wilde we ze wellen maar achteraf waren we blij dat we dat niet gedaan hebben. Door het vocht van de appels in de oven wellen ze vanzelf! Dus je kan ze er gewoon droog ingooien!

 photo Strudel4_zpsf5aa9d40.png

Suiker en kaneel naar eigen hoeveelheid er in doen, wat jij zelf lekker vindt!

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden!

 photo Strudel2_zps910ee1b3.png

Leg op het bakblik een stuk bakpapier, en leg hier de 6 pakjes bladerdeeg op. Leg ze iets over elkaar zodat je ze zometeen met een lepel en water aan elkaar kan plakken en drukken tot één geheel.

 photo Strudel5_zpsa2ef9c32.png

Als dat klaar is kan het appelmengsel erop! Laat aan beide kanten genoeg ruimte over zodat je hem dicht kan plakken.

 photo Strudel6_zpsd5ea5b43.png

Ook het dichtplakken doe je met een lepel en water.

 photo Strudel7_zps6575ed60.png

Bak de apfelstrudel 35 minuten gaar op 180 graden. Daarna hebben we hem nog eventjes 3 minuutjes op de crisp stand gezet voor een mooie bruine bovenkant.

 photo Strudel8_zpsf348461b.png

En klaar is de apfelstrudel, ik kan je verzekeren, hij is echt heerlijk! Eetsmakelijk!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

34 reacties

  1. Nog een goede tip: veeg wat eigeel bovenop de apfelstrudel, dan krijg je vanzelf een knapperig, bruin korstje! Heerlijk! Dan hoef je hem niet meer op de crisp stand zetten in principe, je kan dat dan wel nog doen denk ik hoor, maar het hoeft niet, het hoeft zowiezo denk ik niet, ik weet het niet omdat ik naar mijn weten nog nooit crisp stanf heb gebruikt en die gewoon in de oven heb gezet op dezelfde stand de hele tijd van het begin tot het einde op dezelfde stand x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *