Search
Close this search box.

Recept: Aardappelkroketjes met spek en kaas

Hou jij van aardappelkroketjes maar wil je ze net even iets spannender maken? Dat kan heel simpel met dit lekkere recept. Neem een plakje spek en kaas, en wikkel deze om de aardappelkroketjes heen. Breng ze lekker op smaak met wat kruiden en je bakt ze daarna lekker knapperig af in de Airfryer om deze aardappelkroketjes met spek en kaas te dippen in een lekkere barbecuesaus of samen te eten met een lekkere salade.

Aardappelkroketjes met spek en kaas recept

Iedereen kan dit recept maken, of eigenlijk is het niet eens een recept, meer een handeling hoe je het doet, zo simpel is het. Het enige wat je nodig hebt zijn aardappelkroketjes uit de vriezer, plakjes spek en kaas. De kunt de aardappelkroketjes gemakkelijk in de oven of Airfryer afbakken en binnen een paar minuten staan deze snacks op tafel! Ik vind deze aardappelkroket bommetjes trouwens echt goddelijk in combinatie met een lekkere barbecuesaus.

Ik gebruik trouwens gewone bevroren aardappelkroketjes van Albert Heijn eigen merk. Voor de kaas gebruik ik jonge kaas omdat dat lekker smelt. Wij hebben altijd voorverpakte plakken kaas thuis en aan twee plakken had ik voldoende.

Aardappelkroketjes met spek en kaas

Zin in iets lekker dat super simpel om te maken is en je waarschijnlijk nog nooit ergens anders hebt gezien? Maak dan eens deze aardappelkroketjes met spek en kaas. Een paar minuten in de Airfryer en smullen maar!
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 16 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 1 zak aardappelkroketjes
 • 1 pakje ontbijtspek in repen
 • 2 plakken kaas
 • zout
 • kerriepoeder
 • paprikapoeder

Instructies
 

 • Haal de aardappelkroketjes uit de vriezer en laat ze niet ontdooien.
 • Snij de plakken spek door midden en leg hier ook een reepje kaas op.
 • Rol de spek met kaas om het aardappelkroketje heen en leg deze apart.
 • Strooi vervolgens zout, kerriepoeder en paprikapoeder over de aardappelkroketjes.
 • Leg de aardappelkroketjes met spek en kaas in het mandje van de Airfryer, ik leg ook nog een laag op het losse rekje. Ik dek het ook af met de spatdeksel zodat het niet gaat roken.
 • Bak vervolgens de aardappelkroketjes 16 minuten af op 180 graden in de Airfryer.
 • Heb je een oven? Bak de aardappelkroketjes 20 minuten af op 200 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

De aardappelkroketjes blijven aan de binnenkant trouwens wel wat zachter omdat er spek en kaas omheen zit. Zelf vind ik dit geen probleem omdat je dan goed de knapperige spek proeft. Wil je wel een heel knapperig aardappelkroketje, dan moet je ze eerst even afbakken zonder kaas en spek. Nadeel is dan wel dat ze minder lang in de Airfryer kunnen en dat het spek dan weer niet knapperig is. Het is dus aan jezelf om hiermee te spelen en kijken wat jij het lekkerste vind.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *